Právní poradna pro odškodnění a náhradu škody
Mgr. Petr Novák
Ahooj! Muzete mi prosim doporucit autobazar, kde koupit ojete auto? Kde jste byli spokojeni? Budu si kupovat sve prvni auto, tak bych nerada naletela.
Dekuji! ![]()
A co chceš za auto? ![]()
Nejlepší volbou jsou autorizáky. Něco jako Škoda plus atd …
Nebo pak koupit přímo od někoho, ne přes bazar. A auto si nechat pořádně prověřit v autorizovaném servisu. Stojí to pár stovek.
Nešla bych do žádných Áček, Esa atd …
@lenka hostalgová píše: Více
To ti těžko někdo takhle řekne. Projeď inzeráty podle toho jaký auto chceš, a jeď se na něj podívat. Vezmi si s sebou hlavně někoho, kdo autům rozumí. Někde na FB na mě nedávno vyskočila firma, která ti vybrané auto zkontroluje, prohlédne, projede atd, a na místě řeknou jestli můžeš koupit, nebo raději ne. Takových bude asi víc.
@lenka hostalgová píše: Více
Já bych na to šla jinak. Od kamarádů/známých bych si nechala doporučit dobrého automechanika, a toho bych požádala, aby mi poradil. Tito lidé mívají dobrý přehled, rukama jim projde spousta aut, vědí, jakou ojetinu koupit a která je jen past. Vybrala bych si pár modelů a prohlídla inzeráty na netu. Potom spolu s ním zajela vybrané auto obhlédnout. Zadarmo to nebude, ale pořád lepší, než riskovat, že mě natáhnou někde v bazaru a nakecají mi bůhvíco.
@Mosie píše: Více
No jo, ale jeden automechanik ti rekne, ze treba Ford je ok, a druhy ze ne. Ktereho nazor poslechnes? ![]()
Kazda znacka ma neco ![]()
@arinecka píše: Více
Nj, okřídlená hláška Fordem tam a vlakem zpátky je stále živá ![]()
Nechala bych si doporučit opravdu konkrétní typy aut, jen tipuji - Ford Mondeo X-té generace, Seat Althea typu toho a toho, atd. Pak bych si ještě projela fóra a zeptala se klidně i tam. Taky by záleželo na tom, jakou důvěru by ve mě ten automechanik budil a jak by byl schopen odpovídat na mé dotazy. Jako chápu, že je to poměrně složitá cesta k výběru vozu, ale přesto mi připadá nejspolehlivější. Další věc pak je, jak by působil prodejce a vůz důkladně vyzkoušet, opravdu vše včetně otvírání oken, topení, funkce stěračů, klimy, atp. Nicméně koupě ojetého auta je vždycky risk, jde jen o to najít způsob, jak ty rizika trochu eliminovat. Autobazar nedoporučí, co je nejlepší pro mě, oni se jen snaží prodat…
@lenka hostalgová Jak je zmíněno, tak fajn je brát ojetinu od dealera v rámci značkového programu ojetých vozů (Škoda plus, Das welt auto, Toyota prověřené vozy atd.)
Pokud se v autech vůbec nevyznáš, dost lidí v mém okolí má dobrou zkušenost s Carvago.
V obou případech zaplatíš o trochu víc, ale zaprvé budou auta zkontrolovaná a zadruhé v obou zmíněných případech jednání v případě problému má nějakou standardizovanou úroveň.