Obyčejná jména vymizela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7221
29.4.24 17:21
@Anonymní píše: Více

Ty verze mě teda taky zaskočili. Vybrali jsme jméno z kalendáře a na matrice mi ukázala asi 8 variant. Tak říkám, normálně jak je to v kalendáři. Odpověď: nevim jak to máte v kalendáři! Vůbec mě nenapadlo, že má víc jak 2 varianty.
Emilii bych si vydupala, kdyby jsme měli vybírat jméno po někom z rodiny. Jmenovala se tak partnerova prababička. Všechny varianty včetně Milky mě třeba napadli.

Dcera má docela ohebné jméno a je mi jedno kdo co použije. Pokud mu zrovna to oslovení přijde přirozené. Akorad nemám ráda když někdo špatně napíše základní tvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12383
29.4.24 17:37
@Janča6 píše: Více

Ne, klidně Vlasto. Mně jen pobavilo, že Vlasta se u nás říká i mužům.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15093
29.4.24 17:44
@Ploskutáček píše: Více

Ja taky dlouho neznala zadneho Vlastimila. A pak jsme najednou mela dva v jednom pracovnim tymu. A oba si nechavali rikat Vlasto, Vlastiku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12383
29.4.24 17:47
@Atisia píše: Více

Vím, že trochu plevelím téma, ale když jsi napsala „vydupala“, tak jsem se chtěl zeptat i ostatních, jestli jste se někdy s partnerama kvůli jménům pro potomky přetlačovaly? Že se nějaký jméno líbilo vám, ale partnerovi ne, nebo obráceně (partnerovi ano, vám ne)?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
29.4.24 17:59

Ne. My teda ne. Jediná podmínka byla, že bude v rodině první a v kalendáři. Dlouho jsme se akorad nemohli rozhodnou u holčičiho. Pořád to nebylo ono a nebo asi.
Ale třeba sestřenice měla „smůlu“. Její partner si stál za jménem a nejel přes něj vlak.
Dokonce máme v rodině případ (hooodne let). Kdy maminka říkala dítěti A a teprve po šestinedělí u lékaře zjistila že dítěti dál otec jiné jméno. Ale zvyklá si a dneska je to rodinná báchorka. Tátovi sestru přejmenovali pár dní po narození. Myslím, že má dva rodné listy. Taky je to hromada let.
Znám několik případů, kdy čekali konkrétní pohlaví a druhé neřešili a po narození museli rychle nechci napsat :mrgreen:.
Před půl rokem jsem v jednom butiku zaslechla konverzaci 4 starších dam. Jedná se vytahovala, že už mají miminko v péči. Dítě si rychle odváželi domu a „maminka“ houkla na úředníci nebo kino první jméno co jí napadlo (Barnabáše, to mě zaujalo) a pak kluka přejmenovali. Slyšela jsem to jen útržkovité takže není přesně souvislostí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12383
29.4.24 18:05

A jak se to dneska dělá? Sepíše se na kousek papírů 5 jmen holčičích, 5 jmen klučičích a vybírá se takové, na kterém se shodnou oba? Anebo se koupí kniha křestních jmen a po večerech se z ní místo sledování Ordinace či Ligy mistrů předčítá? :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.24 18:08

dcera měla v top výběru dvě jména, losovali, každý vytáhl jiné jméno, tak to nechali na dvouletém cvrčkovi, co vytáhne :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
151751
29.4.24 18:14

U nás jsem navrhovala jména já, muž řekl která ne a proč, ze zbytku jsem vybrala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
29.4.24 18:25

Nevim. Žádný seznam. Jen jsem řekli jméno a buď se nám líbilo nebo ne.
Spolužačce prý jméno vylosoval primář z čepice :nevim:. Někdo prostě vi :nevim:. Někdo to může jen tak plácnout :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3449
29.4.24 18:26
@malákráličice píše: Více

Ty nejsi Vlasta? Ty jsi Vlasta?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
29.4.24 18:27
@Anonymní píše: Více

Kolegyně má 2 děti a starší si roste chodil povídat s… Tak to tak nechali

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
151751
29.4.24 18:29

Znám ženskou, která nevěděla jaké jméno, taky čekala snad páté dítě už a nevěděla ani na porodním sále. Tak jí tam radily setřičky a okolní zdravotní personál a vybrali jí jméno Štěpán. :lol: a ona ho dala zapsat do rodného listu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
krecik.dzungarsky
29.4.24 18:31
@Sonarka píše: Více

Mně se líbí Annika, sestra Tommyho. Za sousedku mají Pippi Dlouhou Punčochu :mrgreen:.

• Citovat
  • Upravit
12383
29.4.24 18:31
@Anna766 píše: Více

To je krásná příhoda.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
402
29.4.24 18:38

@Janli No jejej, hned se jdu přejmenovat protoze moje jmeno se nehodí k manželovu příjmeni. A příbuzenstvo a známí me kvuli tomu urcite už desítky let pomlouvaji. :mrgreen: Proč jsem si já nešťastná nevzala Pištu Hufnágla. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze