Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Anna766 píše: Více
Jedna ze vsi na tom byla podobně, taky nevěděla. Hned po porodu začala v rádiu zpívat Petra Janů a tak dali Petru. Taky hezká příhoda
@Ploskutáček píše: Více
Nádherná. Já jsem jí pak dávala kočár po naší holčičce a ona do něj narvala snad čtyři děti a rozlomila ho na dva kusy.
@Atisia píše: Více
Moje dcera se taky jmenuje de facto po písničce.
jo jo… ![]()
Manžel mi zamítnul moje top jméno pro dceru, tak jsem mu asi měsíc a půl předkládala naprosto vážně šílený jména jako Apolena, Dorota, Hildegarda…
No a pak jsem se znovu vytasila s tím jménem a on zajásal, že to je konečně krásný jméno…
Tak ho dcera dostala…
U mne třeba ten Patrik…mam dva kluky pokaždé jsem ho chtela, ale jemu se to nelíbilo
@admin Prosím, nešel by ten nadpis opravit tak, aby netrhal oči?
@Janli píše: Více
Vzpomnela jsem si, ze kdyz jsem cekala druhou dceru, zrovna jsem cetla knizku, kde byla hlavni hrdinka Elena. To jmeno se mi moc libilo, zadnou jsem neznala, podle statistik se moc nedavalo (a me fakt nenapadlo si vyhledat i varianty Elen, Ellen, Ella apod.). Pak jsem mela dlouhy rozhovor s tchyni ohledne jmen. Hned na zacatku jsem rekla, ze se mi libi Elena. Tchyne ze to je hrozne jmeno. No mluvily jsme o tech jmenech snad 3 hodiny. A pak tchyne vitezoslavnym tonem: “A vis, ktere je jeste nadherne? Elena.” ![]()
A jeste story z meho narozeni. Tehdy se bezne nechodilo na UZ, takze mama prijela do porodnice s papirem, kde bylo vyplnene jmeno pro kluka (po tatovi) a jmeno pro holku (po mame). Narodila se holka, dostala jmeno po mame. A pak se k prekvapeni vsech narodila dalsi holka (ja). Mama totiz mela na 38. tt opravdu pidi brisko. A protoze moje sestra vazila 1600 g a ja 2 kg, tak rozhodli, ze nas vezmou vrtulnikem do Brna. Ale pry vrtulnik neodleti, dokud nebude pojmenovane i druhe dite. Mama mela totalni okno a pak ji napadlo jedine jmeno - Jana. Pozdeji si kamaradi delali srandu, ze jsem dopadla jeste dobre. Ze jsem se mohla jmenovat treba Karel ![]()
@pocker
Tebou uváděná jména nevymizela, ale hlavně to nejsou obyčejná jména, jsou to prostě jména. Jsou hezká, za mě jsou rozhodně hezčí než ta, která se dávají dnes.
Naštěstí se moje děti jmenují hezky, takže ať si klidně maminky svoje děti pojmenovávají jak chtějí, důležitý je, že já jdu jinou cestou.
Nemusí tě to trápit. Tvoje děti to nejsou.
Jinak máš pravdu, vidím to stejně.