Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
@Janča6 píše: Více
Bych vybrala, vybírala jsem třikrát. Některá jména neprošla přes muže tedy. A jak tu někdo psal že vkus se mění, tak u mě ne, líbí se mi stále ta stejná už léta.
@Janča6 píše: Více
To ja bych vybrala jmena klidne pro 10 deti, ale s vetsinou by manzel nesouhlasil. ![]()
@Ploskutáček píše: Více
Někde jsem četla že každá žena má určité plodné období a dokonce se to dědí po přeslici. Nevím co je na tom pravdy, ale u nás to sedí dokonale. Jak moje máma, pak potom já dceru a ta dcera svou dceru, všechny jsme porodily v podobném období.
@Anna766 píše: Více
U nás se rodí holky vždycky první a kluci jako 3 v pořadí. Vychází to hned 3×
@Janli píše: Více
Tak štěstí, že neřekl, jé Hildegarda je super. Souhlas! ![]()
@Annonymní_007 píše: Více
Ty jo, co pak?
Mě by asi zajímalo, kolik chlapů odkyvalo jméno proto, že nevnímali, neposlouchali. Se pak asi musí divit co vůbec odsouhlasi
![]()
@Anna766 píše: Více
Neco na tom bude, mozna
. Mam deti vsechny okolo mych narozenin. Jen mimin se trochu zrychlil, protoze ho tahali z pelechu o 3tydny driv.
Znala jsem holčičku, oba čeští rodiče, kterou už v devadesátkách pojmenovali Niccola. Bohužel zemřela v nějakých 6 nebo 7 letech na leukémii. Ale i díky tomu jménu si ji hodně lidí dodnes pamatuje. Další dcera se jim narodila v rok, kdy ta starší zemřela, jmenuje se Natálie. Tenkrát to taky nebylo úplně obvyklé, ale psané podle kalendáře.
Mám větší vzorek dětí a rozhodně všechny nemám okolo svých narozenin. Takže u nás ta teorie neplatí.
Mám narozky v létě a u mladších jsem cíleně chtěla spíš podzimní nebo zimní děti. Po zkušenostech, že mimino do horka není úplně nejlepší
Je dílem náhody, že to víceméně klaplo.
Moje mamka má narozky na podzim a všichni jsme letní, jedenkrát jaro.
U nás se tato teorie neshoduje ![]()
U nás nevím, jestli to sedí. O dceru jsme se snažili aktivně už před svatbou. Aj jsme na vyšetření byli oba. Založilo se půl roku po svatbě. Je fakt, že obě dcery jsou podzimní. Termín porodu se lišil po třech letech dva týdny. Ve finále mají narozeniny od sebe měsíc, že mladší spěchala dřív ven. Tím se interval narozenin od starší dcery zvětšil. A nejmladšího jsem si nadělila na vlastní narozeniny v dubnu. Měl být v květnu. Taky spěchal. Kdyby vydržel čekat dvě hodiny a 15 minut. Tak jsme měli v jeden den narozeniny. Ale moc spěchal.
@Kelsey píše: Více
V rodině máme něco podobného. 3 sourozenci dva starší mají narozeniny necelých 14 dní po sobě. Prostřední se narodil asi o 2 měsíce dřív. Jinak by měli měsíc. No a nejmladší má narozeniny s mámou. Vtip? Jí to došlo po 20 letech když dělali společnou velkou oslavu. Nikdy nic moc neslavili.
![]()
@Atisia
Nám to taky bude vycházet 50, 40, 18, 15, 13 v jeden rok. Akorát krom sebe a nejmladšího má každý jiný měsíc v roce. Oslavu uděláme jednu hromadnou, bude sranda.
Dvě moje děti mají narozeniny od sebe 3 dny. Jedna dcera se narodila na dvacetiny mé sestry. Jiná dcera má datum narození o den dřív než moje mamka, termín byl na její narozeniny. Jedna holčička z rodiny má narozeniny společně se svou prababičkou. Nejmladší dcera je narozená těsně před Vánoci, ale z více důvodů jsem chtěla indukci v termínu(i k vůli skoro 2 letům přání). Dodnes cítím, že to tak bylo správně. Neřeším, o kolík dní později by vylezla sama.
U těhotenství, o které jsem přišla hned v začátku, jsem měla TP na narozeniny milovaného dávno zesnulého dědy.. V těch dnech má narozeniny i neteřinka, o rok dřív.
Některé tyto aspekty mohou být dílem náhody, nás je prostě moc ![]()
Prvni dcera ma narozeniny 15 dni po mne, druha 13 dni po mne, cili 2 dny pred prvni (mimochodem na narozeniny moji sestrenice). Jsme 3 lvice. Treti dcera ma narozeniny 2 dny po manzelovi. Jsou to 2 strelci. A ctvrta se narodila 6,5 roku a 2 dny po prvni. Je to ryba. Ale povazuji to za nahody. V me pokrevni rodine jine strelce a ryby nemame.