Obyčejná jména vymizela

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Sonarka
29.4.24 21:25
@krecik.dzungarsky píše: Více

Annika rikal nasi dceri jeji mladsi bratr, kdyz byl malej a neumel to spravne vyslovit :D

• Citovat
  • Upravit
22917
29.4.24 22:45
@Janča6 píše: Více

Jasný, hlavně, aby to vyhovovalo tomu dotyčnému, pokud je s tím v pohodě, ale já bych se ptala, jestli bych mohla oslovovat jinou variantou, kdyby to šlo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22917
29.4.24 22:47

Šlo o příklad bože můj. Že prostě, když je někdo Vladimír, měl by být Vláďa, ne Láďa, to už neřeš, nepochopila si mě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22917
29.4.24 22:48
Šlo o příklad bože můj. Že prostě, když je někdo Vladimír, měl by být Vláďa, ne Láďa, to už neřeš, nepochopila si mě.

Tak na ty jsem si nevzpomněla, ty jsou v poho ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22917
29.4.24 22:51
@Janli píše: Více

Tak tam už to vychází třeba z původu jméno nebo něco jako „Guosepe/ Pepe“ tak to už je tomu podobné. A Honza, je Honza to se s nikým neplete, když si mě nepochopila, tak mě tu nenapadej.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
29.4.24 22:55
@sharunka03 píše: Více

Ale to je jen ve tvém myšlení „měl by být“. Realita je jiná, proto tě tolik lidí nechápe a reagovalo na tvá vyjádření. Přečti si třeba knihu Knappové. Třeba trošku pomůže a rozšíří obzor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Sonarka
29.4.24 23:31
@Ploskutáček píše: Více

U nas jsem ja vybrala jmeno pro dceru a nehodlala jsem uhnout, chtela jsem to jmeno uz od 12 let :D Takze ex pak smel vybrat jmeno pro syna ;) Sice se mi moc nelibilo, ale zvykla jsem si a musim i priznat, ze se k synovi hodi, zaroven jich neni vsude milion. Takze spokojenost.

• Citovat
  • Upravit
14726
30.4.24 02:38
@Ploskutáček píše: Více

Nam se vzdy libilo jmeno Petra, ale prvni dcera se narodila v druhe pulce srpna (Petra ma svatek 17. 8.), takze jsem po zjisteni tehotenstvi prosla cely kalendar, vypsala hezka nebo aspon prijatelna jmena a dala tento seznam partnerovi k proskrtani. Ze zbylych 3 jmen jsme pak vybrali.

Druha dcera se take narodila v druhe pulce srpna. Ze 2 jmen zbyvajicich z puvodniho seznamu se mi 1 prestalo libit. A druhym pojmenovala kamaradka dcerku narozenou par mesicu pred tou nasi. Ona sice rikala, ze by ji to nevadilo, ale manzel uz to jmeno nechtel dat, kdyz ho maji kamaradi. No a ja zrovna cetla knizku, ve ktere se mi zalibilo jmeno hlavni hrdinky. Manzel se na to jmeno moc netvaril. Nakonec jsem mu jeste volala z porodniho salu a domlouvali jsme se. A dali jsme to jmeno podle knizky.

Treti dcera se narodila v prosinci, takze jsme se okamzite shodli na Petre.

U ctvrte se manzelovi z meho seznamu nic nelibilo. Mne zase z jeho. Tak nakonec vybraly starsi dcery z manzelova seznamu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
30.4.24 10:13

A je to dobre. Martinka se na nejmladsi opravdu hodi. Sama si rika Majtí. Neumim si predstavit, ze by byla Andrea podle meho prani.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
140240
30.4.24 10:16
@sharunka03 píše: Více

Vláďa možná v Čechách, na Moravě je to Laďa :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
30.4.24 10:17

Jeee, hura, nadpis je opraven :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
30.4.24 10:18
@mojmira píše: Více

Presne tak :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
148982
30.4.24 10:21

Kamarádka má sourozence dvojčata a jejich máma to taky nevěděla že tam jsou dvě a po klukovi se narodila ještě holka. Kluk dostal jméno Petr, to máma chtěla prý vždycky, Petra, ale holku taky nevěděla, asi rychle v tom šoku a dostala jméno podle první ženy :lol: Eva. Taky tam bylo hodně dětí, dohromady sedm, maminka už neměla inspiraci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14726
30.4.24 10:36
@Anna766 píše: Více

My jsme byly prvni. Pak mela jeste dva kluky.

No vybrat jmena 7 detem, to musela byt fuska. Fakt jsme meli problem uz u ctvrte dcery :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11643
30.4.24 10:57

Promin, ber to jako kamarádský popíchnutí, čekal jsem, že i třetí dítě se narodilo v srpnu, to už nemůže být náhoda :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ségra mý nejlepší kamarádky má narozky týden před Štědrým dnem, jeden můj IT znamý má narozky dokonce den před Štědrým dnem.

O jménech pro svý děti jsem nikdy neuvažoval, protože to by byly hodně hypotetický představy. Ale u holčičky by se mi asi líbila Terezka, u kluka nevím. Mojí bývalou trochu štvalo, jaká jsem konzerva na jména. Dlouho jsem přemýšlel, jak bych se v téhle diskuzi sám definoval, respektive jaká jména se mi líbí, a včera večer v posteli před usnutím mě to napadlo - jsou to jména tuctová, hodně rozšířená.

Ale zároveň jsem tolerantní, takže pokud by kluka nepojmenovala Xylofon, asi by mi to bylo jedno. A asi bych nechtěl Martina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Ahoj, tati

• (5) + 5 recenzí

Petr, Ida a miminko

• (3.7) + 3 recenze