OCD - bez kompulzi. Máte někdo?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
Anonymní
30.12.18 15:50
@Anonymní píše:
Ze nekomu ublizim i kdyz nechci. Furt sem si rikala, vzdyt ja je miluju, nikdy bych to neudelala. Az sem se z toho malem zblaznila. Do toho lehka deprese. Silene stavy. Jen sr brecela a nechtela jist. Hned sem letela k dr. Tyto myslenky jsou pryc. Jen se obcas ukazou jine a chvilku mi trva ze je to ocd. Treba strach o druhe, ze treba nabouraj v aute, opet myslenky ktere nejdou zastavit. Jak ale zjistim ze je to ocd, prestanu se branit, klesne napeti a uzkost a mam zase klid.
Ahoj,mám stejmé myšlenky co TY.A kamarádky raději žádné,aby se náhodou nestalo,že bych nějakou tu myšlenku ventilovala ven.Hned jak mi trošku zabrala AD,tak jsem se začala až úzkostlivě hlídat a to i před manželem.Nechci si vytvořit image bláznivky,jelikož o tomhle se nemůžu bavit s někým,kdo tím netrpí,myslím,že to nejde pochopit.Obsese se prostě musí zažít.A hlavně je to MŮJ boj…Ale zase,je fakt,že takové ty normální obsese má každý,jen neví,že se tomu říká obsese.Stačí jen pozorovat lidi kolem,jak se chovají…Nevím,někdy si myslím,že jsem se začala hlídat až moc!Jenomže kde je norma?Teď třeba byly Vánoce,doba setkávání s rodinou a už poněkolikáté jsem na svou adresu slyšela poznámku,že už …nejsem tak veselá jako dřív,že už to nejsem já atd.I manžel se tak vyjádřil.A když jsme to rozebrali,tak vyšlo najevo,že jemu se to moje dřívější chování,které já teď potlačuji/snažím se všechno tak neprožívat,zkr.nebýt hysterická/hrozně líbilo a proto si mě našel.Snažila jsem se mu vysvětlit,že to nebylo normál,že to bylo chování „nad normu“ právě pod náporem obsesí,leč marně…Prý právě tuhletu moji,jak já říkám trošku vlezlost měl rád.Problém je,že mě už to nejde,protože vím,že to je chování obsesívní a navozuje to ve mě pocit trapnosti.
  • Citovat
  • Upravit
Nature00
2.1.19 23:31

Ja ted zase zazivam stav kdy nevim kde je vlastne to normalni. Tocej se mi v hlave myslenky a ja nevim jestli je proste nechat byt, nebo je resit. Jestli je to ocd a nebo proste jen blba nalada. Hrozne spatne se mi to vzdy identifikuje. Pak si rikam aha, ocd , to sem si mohla usetrit to premysleni, protoze to nema cenu!

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.19 08:26
@Anonymní píše:
Ja ted zase zazivam stav kdy nevim kde je vlastne to normalni. Tocej se mi v hlave myslenky a ja nevim jestli je proste nechat byt, nebo je resit. Jestli je to ocd a nebo proste jen blba nalada. Hrozne spatne se mi to vzdy identifikuje. Pak si rikam aha, ocd , to sem si mohla usetrit to premysleni, protoze to nema cenu!

Já mám zkušenost neřešit.Nevšímat si jich,ale někdy to nejde,vím.Tohle nejvic pomůže.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
3.1.19 12:34
@Anonymní píše:
Ja ted zase zazivam stav kdy nevim kde je vlastne to normalni. Tocej se mi v hlave myslenky a ja nevim jestli je proste nechat byt, nebo je resit. Jestli je to ocd a nebo proste jen blba nalada. Hrozne spatne se mi to vzdy identifikuje. Pak si rikam aha, ocd , to sem si mohla usetrit to premysleni, protoze to nema cenu!

Ahoj,tak přesně tohle prožívám já!A promítá se mi to prakticky do všeho.Manžel mi řekl,že o všem až příliš přemýšlím a velmi o sobě pochybuji.Většinu svých rozhodnutí tímto pak později stejně zpochybním čehož může lehce někdo využít.Mužskej tohle moje chování nejen,že nechápe,on ho už nesnáší.Chápu ho,samozřejmě.Takže se velmi snažím o všem mluvit nahlas jen jednou a vracet se k tomu pouze"v myšlenkách".Vím,že k ocd existují dědičné dispozice,ale ještě jsem nenašla nikoho,kdo by se z toho vyléčil už napořád.Většinou to bylo tak na pár let bez léků,poté zase návrat k lékům.

• Citovat
  • Upravit
Nature00
3.1.19 16:59

Mě asi rozebrala psychoterapeutka. Úplně mi nesedla. třeba se u mě zase ukázaly myšlenky, že co kdyby se mě a manželovi něco stalo, co by bylo s naší dcerou? kdo by se o ní postaral? ona mi poradila, ať si nechám udělám závěť, že pak to budu mít odškrtlé. Takhle mi ale moc nepomohla, protože mé OCD tady to nebere. někdy mám pocit, že mi ty psychoterapeuti moc nepomáhájí, spíš je to ještě horší když furt řeším nějaké své problémy. že mám pocit že se snažím něco vyřešit ale přitom zase na mě útočí OCD a žeje to vlastně k ničemu.
Máte někdo takovou zkušenost?

• Citovat
  • Upravit
344
10.2.19 19:02
@Anonymní píše:
Ahoj,tak přesně tohle prožívám já!A promítá se mi to prakticky do všeho.Manžel mi řekl,že o všem až příliš přemýšlím a velmi o sobě pochybuji.Většinu svých rozhodnutí tímto pak později stejně zpochybním čehož může lehce někdo využít.Mužskej tohle moje chování nejen,že nechápe,on ho už nesnáší.Chápu ho,samozřejmě.Takže se velmi snažím o všem mluvit nahlas jen jednou a vracet se k tomu pouze"v myšlenkách".Vím,že k ocd existují dědičné dispozice,ale ještě jsem nenašla nikoho,kdo by se z toho vyléčil už napořád.Většinou to bylo tak na pár let bez léků,poté zase návrat k lékům.

Ahojky, mám to stejně jako ty. Také zpochybňuji řadu svých rozhodnutí ale spíš v tom smyslu, že se snažím od okolí ujišťovat, zda jsem to udělala správně nebo zda to, co se mi třeba nepovedlo, nebylo tak hrozné. Od Vás z rodiny se s tímto někdo léčí nebo tím trpí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
11.2.19 07:38

Ahoj holky, trpím též na OCD, jste tu některá z Prahy?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí

K2 Complex