Ochnutí pejska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11444
27.3.12 16:00

Nám ochrnul pejsek v 5,5 letech. Měl od 8-mi měsíců epileptické záchvaty a bral léky. Pak po cca 3-4 letech začal trošičku hůř chodit na zadní nožky. A pak loni v listopadu se to zhoršilo, až během 4 týdnů přestal chodit. Svaly byly už dost atrofované, uděl se mu rtg páteře a kyčlí a měl srůsty na páteři. Ale doktor nám zrovna sdělil, že v jeho případě to není od páteře, ale v mozku, vypadalo to na nádor. během 4 dnů ochrnutí postupovalo směrem dopředu. Museli jsme ho nechat odejít, začalo se mu špatně dýchat, vůbec se nehýbal, nechtěl jíst, jenom ležel a hrozně smutně se díval. Nejdřív jsme ho nosili na zahradu čůrat, pak už ani to nešlo ( 60kg), úplně ochabl a prostě jsme ho neunesli. :,(

Já myslím, že když už pejskovi není pomoci, tak bychom ho neměli nechat zbytečně se trápit. je to poslední služba, kterou mu můžeme za jeho lásku dát. :,( :,( Kéž by to tak fungovalo i u lidí. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
27.3.12 16:02

Já to ani číst nemůžu jak brečim :,( Holky,to je tak hrozně smutný :,( My Nellinku museli nechat uspat před třemi roky na valentýna.Doktor nám řek,že už spí a nic necítí a chtěl jí píchnout injekci a ona zvedla hlavu a koukala na nás.Já to nezvládla a strašně bulela-kdyby jste viděli ten její pohled,ty smutný oči… :,( Já to prostě znovu nezvládnu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11444
27.3.12 16:07

@mahdalka Já jsem na tu veterinu taky nešla. Šel manžel. Já bych se tam asi složila. navíc jsem byla v 4. měsíci těhu, pěkně přecitlivělá. bulila jsem doma. Odpoledne jsme pak jeli do Brna, je tam psí krematorium. Nechali jsme pejska zpopelnit. To jsem brečela taky. Ale už to přebolelo, vzpomínky zůstaly jen na to pěkné. Ty smutné rychle mizí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ncc1701
27.3.12 16:08

Sice to nebyl pes, ale kocour, ale na starý kolena onemocněl a svalstvo už nebylo schopný ho dál unést. Hýbat se mohl, ale už nedokázal chodit, dojít si na záchod, k misce. Máma s ním byla doma, dokud se ještě občas zmohl na plazení, dostával jen léky na zmírnění průběhu. To trvalo asi deset dní a jakmile začal vylučovat už jen pod sebe, nechali jsme ho utratit. Nepřišlo nám důstojné nechat trápit zvíře… už vůči němu. Já bych taky nechtěla být ležák, co může jen koukat… Je to krutý, držím palce, ať vše zvládnete!

• Citovat
  • Upravit
16557
27.3.12 16:19

@Almondea Já na to uspání šla z toho důvodu,že jsem chtěla aby nás tam měla oba a že si to zaslouží.Držela jsem jí za pacičku.A nejvíc jsem se rozbulele,když nám na ní veta chtěl dát černej pytel,že se prej v zemi hezky rozloží :cert: Dali jsme jí do růžovýho povlaku se srdíčkama,co měla na svým polštáři a do hrobečku vodítko :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
27.3.12 16:21

můj pes ochrnul, spravila to operace- měl vyhřezlou plotnu. To mu hrozuí pořád, další operaci už podstopvat nebude, nechala bych ho usdpat

• Citovat
  • Upravit
16557
27.3.12 16:26

@byron a jak na to přišli,že má vyhřeznutou plotýnku?To nám veta taky říkala,že má podezření.Bohužel můj pejsek je už starej a navíc kardiak,tak na operaci nemůže

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
27.3.12 16:28
@mahdalka píše:
@byron a jak na to přišli,že má vyhřeznutou plotýnku?To nám veta taky říkala,že má podezření.Bohužel můj pejsek je už starej a navíc kardiak,tak na operaci nemůže
šel na vyšetření v narkoze, napustili mu nějakou kontrastní látku asi do míchy :oops: :nevim: je už nevím
  • Citovat
  • Upravit
byron
27.3.12 16:29

To stálo kolem dvou tisíc…hele celkouvě se vším všudy mě to stálo dvacet tisíc. Ted už mu je jedenáct a už bych do toho nešla, ta plotýnka mu může kdykoliv vyhřeznout jinde. A každý rok ho bechávat operovat?

• Citovat
  • Upravit
17310
27.3.12 16:29

Vyhřezlou plotnu by měl vet. poznat podle RTG :think: Nám tak prokázali tu spondylózu :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
27.3.12 16:31

Mě se veta zmiňovala o MR.Ale to se taky dělá v narkoze a tu už ona podstoupit nemůže-bylo by to dost riskantní,navíc mi řekla cenu 12 tis.za MR a operace asi 30-35 tis. 8o :oops: A taky měl pejsek jako by ztuhlej krk a hlavu?Jak se to stalo? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
byron
27.3.12 16:31
@mahdalka píše:
Mě se veta zmiňovala o MR.Ale to se taky dělá v narkoze a tu už ona podstoupit nemůže-bylo by to dost riskantní,navíc mi řekla cenu 12 tis.za MR a operace asi 30-35 tis. 8o :oops: A taky měl pejsek jako by ztuhlej krk a hlavu?Jak se to stalo? :think:

jona nemohl na zadní

• Citovat
  • Upravit
17310
27.3.12 16:35

Mahdalko- to je jak kde, ty cny se hodně liší :roll: MR za 12 tis. 8o Tak to je síla :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
27.3.12 16:36

Kettynka na zadní může.Jen se jí moc nechce chodit,brečí a je celá taková strnulá a ohnutá :,( Veta říkala že počkáme jak zaberou léky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
530
27.3.12 20:20

Mě ochrnula fenka po tom, co jí srazilo auto :( Měli sme jí doma asi 14 dní a já na ní viděla jak je strašně nešťastná. sice udržela moč i trus, ale nehýbala se a tam stejně měla pod sebou plínku a ven sme jí nosili a položili jen do trávy :,( Bylo to šílený, ale prostě sem věděla, že jí nemůžu takle týrat a odnesla sem jí k veterináři na uspávačku :,( :,( Strašně mi chybí, ikdyž je to už pár let zpátky… Ale toho rozhodnutí nelituju. Nenechala bych jí trápit ani o den dýl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný