Ochnutí pejska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5696
12.3.15 08:02
@mahdalka píše:
Zdravím všechny milovnice psů :mavam:
Dnes ráno jsem se od vety dozvěděla,že má můj skoro 16 letý jezevčík zablokovanou krční páteř :oops: Chodila dost strnutě a hlavu měla nakloněnou na jednu stranu,kulhala na přední packu a zadní prý taky nějak divně vytáčí.Prej by to mohla být i vyhřezlá plotýnka :nevim: Kdyby nezabrali ATB co jsme dostali,tak by asi brala jen léky na bolest,protože vzhledem k věku nemůže jít na MR a následnou operaci-je kardiak :oops: Rozhodla jsem se,že i kdyby došlo na nejhorší a pejsek mi ochrnul,neměla bych to srdce jí nechat…(ani napsat to nemůžu)a starala bych se o ní :,( Máte někdo zkušenost s ochrnutými pejsky a jejich péčí?Veta mi říkala,že by se jí museli masírovat nohy,protože by jí atrofovaly svaly a dokud by udržela moč,tak by to ještě šlo :,( Chci být optimistická,ale ráda bych znala názor někoho,kdo to zažil :oops:

Nevím, no, znáš modlitbu koně? „Až poznáš, že se mé dny krátí, dopřej mi rychlou a milosrdnou smrt…“. Já bych zase neměla na to, jak se můj milovaný pes trápil coby ležák. Psi jsou zvířata aktivní, toto by pro něj byl očistec. Za mě, nechat uspat, věk má krásný, na jezevčíka! Nechali jsme takto uspat fenku ratlíka v o něco nižším věku, měla rakovinu, sice by asi ještě pár týdnů vydržela, ale nemohli jsme se koukat na ty její utrápené oči. Jde Ti víc o její trápení, nebo o svoji bolest z její ztráty? Na to si hlavně odpověz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5696
12.3.15 08:04
@Zabatko píše:
Nevím, no, znáš modlitbu koně? „Až poznáš, že se mé dny krátí, dopřej mi rychlou a milosrdnou smrt…“. Já bych zase neměla na to, jak se můj milovaný pes trápil coby ležák. Psi jsou zvířata aktivní, toto by pro něj byl očistec. Za mě, nechat uspat, věk má krásný, na jezevčíka! Nechali jsme takto uspat fenku ratlíka v o něco nižším věku, měla rakovinu, sice by asi ještě pár týdnů vydržela, ale nemohli jsme se koukat na ty její utrápené oči. Jde Ti víc o její trápení, nebo o svoji bolest z její ztráty? Na to si hlavně odpověz.

Pardon, odpověděla jsem na původní příspěvek, ale platí již napsané :-). Hodně štěstí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26716
12.3.15 08:14

@Zabatko hm ale anonymní nepíše, kolik psovi je. Třeba je mladý a to bych fakt neviděla důvod proč uspat, když to třeba půjde vyléčit. Jen mi přijde divný, že má vet podezření na něco nebo na něco…a dá klidový režim a nic víc anonymní nepíše. Já bych chtěla vědět co konkrétně mu je, i kdybych s ním měla zajet na nějakou spešl kliniku. A pak léčit na konkrétní věc, ne na podezření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
12.3.15 09:35
@Anonymní píše:
Dobrý večer, prosím moc o radu. Minulý rok v září náš jork začal být apatický a kňučel když jsme se ho snažili vzít, pokulhával na zadní nohy. U veta dostal injekci proti bolesti, s tím, že je to neurolog. problém. Klidový režim a pejsek za pár dní úplný čipera.
V pondělí opět začal mít stejné problémy, avšak na večer už jen seděl v pelechu a hodně stěži chodil. U vet podezření na vyhřezlou ploténku nebo skříplý nerv. Spíše ploténka. Dostali jsme prášky proti bolesti a 6 týdnů v kleci klidový režim. Absolutní. Takže ani venčení, prostě nechat ho podělat pod sebe. Je to šílený, máte někdo podobnou situaci prosím?:( Jsme z toho zoufalý, je to naše mimčo. Myslíte, že kdybychom aspon jednou denne psika vynesly ven na vycurani?:(

Pokud si nejsi jistá, tak bych ho vzala ještě k jinému veterináři. Třeba s tím půjde něco dělat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
355
12.3.15 12:01

Rada jednoho veterináře, myslím, neznamená vůbec nic. Takže obavy o jorka úplně chápu! Z vlastní zkušenosti už bohužel veterinářům nevěřím :( Našla bych si neurologa nebo ortopeda. Ale než udělají diagnózu, tak po telefonu asi neporadí, jestli venčit nebo nevenčit :/.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
1.4.16 08:45

Tak si tady pročítám jednotlivé příběhy a musím se držet abych nebrečela protože jsem v práci.
Mám také jeden a ráda bych znala názor ostatních jak jste to řešili?:D máme 7 letého angl. kokra. Pejsek začal z ničeho nic hůře chodit, hrozně pomalinku, poposedával. Jinak nebyl apatický, neměl horečku, baštil, pil. Vzali jsme ho k vetovi, vzal mu krev, udělal RTG. Výsledek pejsek má anaplasmosu ( asi něco jak borelioźa ) nakazil se od klíštěte. Dostal ATB doxycyklin a píchají mu vitamín B. Pejsek je v současné době ležák, má dočasně ochrnuté zadné nohy. Jinak stav OK, žere, pije, vyměšuje se buďto do plenky nebo pod sebe. Snažíme se s ním chodit, když mu srovnáme nohy na chvilku se udrží na všech 4. Doktor říkal, že se zase vyléčí a rozchodí ale je to běh na dlouhou trať, může to být 2 měsíce až 6 měsíců. Vet měl v ordinaci psa s nějakými podobnými problémy, majitelé ho chtěli nechat po půl roce utratit, vet jim to rozmluvil a pes dnes lítá jako střela. Náš pejsek je jinak v pohodě, když nespí a má chuť blbne, akorát ho trápí ty zadní nohy. A teď problém: s manželem jsme oba zaměstnaní, máme navíc hypo na byt a 2 děti. Pejsek co ho zlobí ty nohy, tak začal doma vyvádět, poštěkává, vyje atd… Začíná cca kolem 7,15 co odchází syn, já chodím z práce v cca 12,15. Už od výtahu ho slyším. Když příjdu, ještě chvilku diskutuje, pak se ale uklidní. Když byl zdravý byl úplně v poho tohle nikdy nedělal. V práci mi ho nepovolí, manžel se ani neptal je chemik, takže výpary by mu stav ještě zhoršily. Utratit v žádém případě, pejsek je aktivní, čilý, uzdraví se, ale bude to chvilku trvat než začne chodit. I vet říkal, že toto není pes na utracení a nikdo ho v tomto stavu neutratí. Každý den, ale takhle doma vyvádět nemůže. Zkoušeli jsme mu nechat puštěné i rádio nebo tv, ale nepomohlo to. Bojíme se, aby si nezačli stěžovat sousedi, abych zůstala doma s pejskem je taky nereálné, kvůli hypotéce, to bychom rovnou mohli pozvat exekutory. Už nevíme jak to řešit?? Přemýšleli jsme i o nějakém hlídání dopolko za drobný peníz, ale dát pejska cizímu člověku?? :nevim: Navíc bychom pejska museli předávat v 5 hodin ráno oba s manželem děláme od 6 hodin. Máme s tímto zkušenosti?? Děkuji za nápady, tipy, rady atd…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
1.4.16 09:01

Sousedy bych aktivne oslovila s dotazem, jak moc to obtěžuje a že situaci se snažíme řešit, je svízelná. Možná o tom ani nevědí a možná, pokud je to obtěžuje, tak to znamená, že jsou cd doma a mohli by pejska ohlídat oni (třeba je mezi nimi milovník).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16775
1.4.16 09:17

Nemuze ho nekdo pohlidat z rodiny? Odkud jste?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
1.4.16 09:34

@misi11 Bohužel:(( Tchyně je sice v důchodu, ale chodí si ještě přivydělávat k bývalému zaměstnavateli, navíc jako pečovatelka, takže to je třebas každý den nebo obden. Naši taky nemůžou, táta jako jednatel občas do firmy dochází, mamka má nějaké zdravotní potíže a je dost často po dokorech, navíc má problémy se zády tak se k pejskovi neohne natož aby ho tahala do vany, když se třeba počůrá:(( Jsme z Hradce Králové.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
1.4.16 09:38

Zkuste si doma zapnout nahrávání zvuků, ať reálně zjistíte jak moc pejsek štěká. Já taky myslela, že mi pes štěká celou dobu co jsem v práci. Nakonec jsem zjistila, že mi párkrát štěkla, když jsem odcházela do práce. Pak několikrát krátce štěkala (asi z okna) a nakonec nejvíc spustila než jsem vyšla čtyři patra. Takže když jsem to sečetla dělalo to asi 30 minut během těch 10-11 hodin co byla sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
1.4.16 09:42

@Pudloslava Díky za tip, sousedům se to samozřejmě vysvětlit budeme snažit, ale znáte dneska lidi, zajímat je to nemusí. A odpověď tipu tak jste si neměli pořizovat psa, to bych střílea. To že pes ochrne je velice malé procento. Onemocnění ano, ale ne ochrnutí. Pejsek byl navíc doteď celkem zdravý, akorát jsme jednou měli zánět uší, což je ale bohužel u psů s dlouhýma ušima časté. Dát ho sousedům nevidím moc reálně, psa neznají, napatře navíc bydlí s námi paní, která taky ráno odchází a druzí seousedi jsou sice doma, ale to jsou bohužel takový divný patroni :? Navíc v baráku nebydlíme dlouho asi cca 16 měsícců. Chlap nad náma je taky pěknej rapl, hlavně, že mu tam ale od rána, řvou nějací ptáci ( papoušci či co ). Už jsme docela zoufalí. Když bude úplně nejhůř, asi dám výpověď, přestanem platit hypo a hotovo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
1.4.16 09:43

@Heivka Díky, určo vyzkoušíme a dám vědět :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16775
1.4.16 09:58

@Sapho skoda, to je daleko, bych vam ho pohlidala :hug:
My loni resili neco podobneho. Ne z klistete, ale mame 16leteho pudlika a odesla mu krcni pater :,( zacal se pocuravat, prestal chodit na zadni tapky. Obrecela jsem ho silene, ve finale pomohly kortikoidy a APTO-FLEX sirup na klouby, ted ho sice nosime ze schodu, nesmi na voditko atd, ale ta radost kdyz obcas „prozene“ ptacka :srdce: :mrgreen:
Drzim pesti at je co nejdriv lip :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30
1.4.16 10:24

@misi11 Díky moc za podporu :mavam: Taky si občas pobrečím, hlavně když nevíme jak dál. Ta anaplasma je bohužel jen přes ATB na zhruba měsíc a navíc bohužel asi vyvolala tu druhotnou reakci toho onemocnění. Přitom on tu anaplasmu v sobě mohl mít nějaký čas, ale neměl absolutně žádné příznaky jak to bývá časté ( horečka, apatie, nechce žrát atd..) pak stačí oslabení organismu a rozjede se to člověk ani neví jak. Navíc bohužel není proti tomu očkování :( :( Jedině nechat pejska otestovat i když mu nic není, jednou za rok to mám dojem stačí u výcvikový psů asi 2× ročně jsem někde četla. No vet nám taky něco na veterině objednal na klouby, příští týden pro to valíme. Jinak barfujeme, takže mu přimícháváme kolagen na klouby a zkouším dávat Drags Imun ( dračí krev ). Snažíme se i chodit malinko třeba po bytě k misce se žrádlem atd… Válčíme jak to jde, pejska prostě nedáme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16775
22.4.16 13:54

@Sapho jak to zvladate dal? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie