Ochnutí pejska

Napsat příspěvek
Velikost písma:
byron
27.3.12 20:33
@Sisi90 píše:
Mě ochrnula fenka po tom, co jí srazilo auto :( Měli sme jí doma asi 14 dní a já na ní viděla jak je strašně nešťastná. sice udržela moč i trus, ale nehýbala se a tam stejně měla pod sebou plínku a ven sme jí nosili a položili jen do trávy :,( Bylo to šílený, ale prostě sem věděla, že jí nemůžu takle týrat a odnesla sem jí k veterináři na uspávačku :,( :,( Strašně mi chybí, ikdyž je to už pár let zpátky… Ale toho rozhodnutí nelituju. Nenechala bych jí trápit ani o den dýl…

My jsme takto přišli o úplně prvního psa- bylo to hrozný, ale dost trpěl psychicky

• Citovat
  • Upravit
2566
27.3.12 20:37

@mahdalka
I my měli ochrnutou fenečku-dobrmanka-zadní nohy, podstoupili jsme mnoho vyšetření, nakonec zjistili, že má na páteři u zadečku výrůstek, který by šel odstranit operací. Doporučili nám skvělého veterináře v Brně (pro nás 250km), dojeli jsme tam, 5 dní na ubytovně abychom mohli být s ní, zaplatili operaci 25.000kč. Doma jsme pečlivě dodržovali instrukce operatéra, stav se po zhojení mírně zlepšil, ale asi jen na měsíc a pak šlo vše rapidně dolů.
Mohli jsme jí nechat reoperovat, ale přiznám se, že jsme jí to utrpení po operaci a nejistý výsledek nechtěli nechat prožít znovu, takže zbylo jediné-uspání a už nikdy bych to zažít nechtěla. Ačkoliv si uvědomuju, že to pro ní bylo lepší, srdce to špatně nese i po těch letech.
Nelce bylo pouhých 5.let. :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4132
28.3.12 12:29
@mahdalka píše:
Kettynka na zadní může.Jen se jí moc nechce chodit,brečí a je celá taková strnulá a ohnutá :,( Veta říkala že počkáme jak zaberou léky

tak to bych ještě neházela flintu do žita :hug: Náš psík měl na podzim něco hodně podobného, velmi špatně a bolestivě chodil na zadní končetiny, dostal do toho horečku, nežral a celkově vypadal na umření. Dostal ATB a léky na bolest a podařilo se mu to rozchodit. Sice to trvalo skoro měsíc, ale zlepšení bylo vidět už po pár dnes užívání ATB. Je mu 8. Budu držet palce. Pokud by měla zůstat ochrnutá, tak tam vidím uspání jako vysvobození - především v jejím pokročilém věku. Držte se, ty i fenečka :hug: …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
28.3.12 13:42

Díky všem za reakce.Tak jsem včera večer přišla z práce a kettynka jen strnule seděla a kˇnučela :,( Bylo to něco hroznýho,páč jsem nevěděla,jak jí pomoct.Zabalila jsem jí do deky a dala do pelíšku,jenže ona vylezla a chtěla ke mě do postele.Spaly jsme v klidu až do rána.Jenže to už asi zase přestaly působit léky,tak chodila sem tam jak tělo bez duše,smutná,apatycká,občas zakňourala,jak asi nějak špatně otočila hlavou.Dala jsem jí atb a šla do práce.Teď jsem na chvíli doma,páč v 17 hod.jdeme na kontrolu a je lepší,taková veselejší.Zajímala se co mám v tašce a chtěla po mě pamlsek.Ráno nechtěla žrát,tak si teď dala pár granulek,kapsičku odmítla.Dokonce si i lehla a vypadá to že bude spát.Jen mi teda doma udělala na koberci kaluž.Byla jsem s ní v půl 11 a ona se počůrala ve 13 hod. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
116
28.3.12 13:58

Nečetla jse příspěvky, ale já bych ochrnutého psa nechala uspat. Máme ( a měli jsme ) hodně zvířat (koně, kočky, psy, krávy, ovce…) a co nezvládám je dívat se na trpící zvíře. Pokud by pejsek byl ladý ochrnutý např po nehodě a byl „čilý a veselý“ tak by to bylo něco jiného, ale v patnácti to půjde jen od desíti k pěti. Nám ve stáří ochrnul vlčák, počůrával se a tam je ta manipulace těžká. Má výborného veta na koně a ten pokud řeší něco takového přijede k ná domů a zvíře uspí hezky bez stresů doma s náma.

PS: Chápu, že jsou lidé, co takové věci vnímají jinak, než já a nikomu svůj názor nevnucuju, taková věc je vždycky těžká. Hodně sil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17310
29.3.12 12:13

Mahdalko- tak jak to vypadá :?: :hug: Ona jestli dostává kortikoidy tak se bude teď počůrávat, to je normální ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
29.3.12 15:17

:mavam: Kortikoidy nedostává,ptala jsem se na to včera při kontrole vety,že se mi párkrát počurala a prý to může být tím stresem spojeným s bolestí.Jinak musím teda zaklepat,že ketty je o 100 stupňů lepší,úplně vyměněná.Zabraly jí ty ATB tak nemá bolesti a začíná lumpačit.A zase už má ty svoje rituály.Večer ke mě chtěla na gauč,páč viděla že jím chleba,tak jsem jí kousek dala.Chodí už normálně a je vidět že ožila,je taková veselejší a má zájem co se kde děje :potlesk: Na kontrolu jdeme příští středu,do tý doby musí dál užívat ATB.Spad mi kámen ze srdce a jsem neskutečně šťastná :* :srdce:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11670
29.3.12 15:26

@mahdalka

Tak to je super! :hug: :hug: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Baslerinda
29.3.12 15:33

Mahdalko :mavam: přelétla jsem diskuzi, klobouk dolů, jak se o Kettynku staráš ale myslím si, že si spoustu věcí nechceš připustit, ona tady věčně nebude, dožila se u tebe krásného věku … Tak se držte holky :hug:

• Citovat
  • Upravit
16557
29.3.12 15:47
@Baslerinda píše:
Mahdalko :mavam: přelétla jsem diskuzi, klobouk dolů, jak se o Kettynku staráš ale myslím si, že si spoustu věcí nechceš připustit, ona tady věčně nebude, dožila se u tebe krásného věku … Tak se držte holky :hug:

Já vím že má svůj věk a krásnej.Vím že jednou odejde,ale já bych hrozně moc chtěla,aby odešla sama,přirozeně.Já bych to utracení pssychicky nezvládla a položilo by mě to.Vím že si to hrozně beru a jsem přecitlivělá,ale já prostě nechci rozhodovat o něčí smrti - já bych tím pak těžko žila,že jsem jí poslala na smrt.Navíc jsem to už jednou musela zažít a ten pohledje hroznej - nikdy víc :,(
Jinak všem děkuju za podporu a názory :kytka: Zase napíšu nějaký novinky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
wifi nepřihl
29.3.12 15:57

můžu se jen zeptat,proč bere ATB?na co mají zabrat? o nějaké infekci nepadlo v příspěvku nic.

• Citovat
  • Upravit
16557
29.3.12 16:04

Na bolest je asi bere :think: Má tramal a carprodyl - to jsou atb,ne? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11670
29.3.12 16:20

Tramal není atb, je to analgetikum, čili proti bolesti. To druhé neznám. :oops:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16557
29.3.12 16:23

Jo jo,tramal znám,ten je proti bolesti,analgetikum,ale to druhý bych řekla že jsou atb.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11670
29.3.12 16:31

Tak tady jsem našla nějaké info. :palec: http://www.lekarna.cz/…-50x10x20mg/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie