Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Holky mam dotaz a prosim o radu… jsem ted zamestnana jako prodavacka a v praci me chcou vyhodit pro nadbytecnost, ja ale zjistila ze jsem tehotna… Mam nejakou ochranou lhutu v praci coby tehotna? Pracuji uz druhym rokem a smlouvu mam do srpna… prave resim co dal… ted si budu tezko hledat praci, skoly a skolky jsou zavrene a mam doma dve deti.. moc dekuji za odpoved
@Kriss Tina jeste ne jsem ted v zacatku a kvuli tomu koronaviru doma s detmi ale jakmile to skonci maji pro me pripravenou vypoved… prave jim to chci oznamit ale zjistuji ted jestli muzou nebo nemuzou me vyhodit…
Tehotnou vyhodit nesmi, ale logicky musi vedet ze jsi tehotna.
@Kriss Tina tak to je super zprava ja uz se celkem bojim kde bych ted hledala praci..
@Misulka88 Vypoved ti dat jako tehotne nemohou (i kdyz vyjimkou jsou organizacni duvody, kdy zamestnavatel zanika), ale neprodlouzi ti smlouvu. To mas na 100%.
Ale počítej s tím, že ti v srpnu skončí pracovní poměr uplynutím doby určité. Nemají povinnost ho prodloužit.
@cecetka moc dekuji za odpoved
ja pracuji v kantyne jako prodavacka i je to celkem namahava prace kde se prelivaji velke varnice atd. Tak snad to nejak do toho srpna zvladnu ![]()
@Lendeš ano s tim pocitam na 100 procent… ale nechtela bych byt bez prijmu celych 9 mesicu. Ty 4 mesice po skonceni smlouvy uz jsou v pohode a po materske si praci uz bez problemu sezenu ![]()
@jizvíková nn ono je to trochu slozitejsi ja se prestehovala tudiz jsem nemohla dochazet do prace na 6ale na 7 jinak mi autobusy nejeli nejdrive jim to nevadilo pak me preradily na druhou kantynu protoze tam odesla pani na nemocenskou a mezitim misto me vzali uz jinou pani s tim ze jak se vrati ta z nemocenske tak podepisu dohodu o ukonceni prace…