Ochranná lhůta - výpověď

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5679
24.2.15 12:37

@markyj vis to 100%? Ja nejsem svine, ale vim jak tam vy..bavaji s mamkou a se vsemi, tak at vy..be i on s nimi..dekuji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
24.2.15 12:38
@markyj píše:
@Lejaa ze zakona ma 7 denni ochranou lhutu, pokud se do te doby necha zneschopnit od lekare, tak neschopenku nese svemu byvalemu zamestnavateli, ktery je povinen ji vest

jj, ale platí to i při vyhazovu na hodinu, který se většinou dává za nějaké hrubé porušení kázně?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
24.2.15 12:42

@Lejaa je fakt, ze jsem koncila pro zruseni pracovni pozice, ale zase si rikam logicky, ze nemoc si nevybira :lol:
Tak snad na to zadne omezeni neni, ale na 100% to nevim

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4099
24.2.15 12:47

http://www.podnikatel.cz/…i-zamestnani

Tady jsou docela dobre info, tak na to mrkni @MišelkaX

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8959
24.2.15 12:48

http://www.hledampraci.cz/…vypovedi.php

Já našla tohle.. bude to podle mě pořád aktuální. Tzn. zaměstnavatel už nebude platit nic, ale pak možná bude platit sociálka, ale až za těch 14 dní…
ale fakt netuším, jestli je ta lhůta i po tomhle druhu výpovědi.. Mimo to, zakladatelko, táta si tím práci už stejnak nezachrání..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1828
24.2.15 12:51

@MišelkaX Já nevim…bylo to první, co mě napadlo. Ale vůbec nevim, co by pak následovalo, co by na to zaměstnavatel říkal…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5679
24.2.15 12:55

@Lejaa nezachrání, ale pul roku mohl marodit nez by mu vratili ridicak..pak se o praci nebojim ze by nenasel, ma kam jit..spis nevim co bude delat ted bez papiru.. myslíte ze je lepsi jit na pracak nebo zkusit tu neschopenku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
24.2.15 13:05
@Lejaa píše:
http://www.hledampraci.cz/…vypovedi.phpJá našla tohle.. bude to podle mě pořád aktuální. Tzn. zaměstnavatel už nebude platit nic, ale pak možná bude platit sociálka, ale až za těch 14 dní…
ale fakt netuším, jestli je ta lhůta i po tomhle druhu výpovědi.. Mimo to, zakladatelko, táta si tím práci už stejnak nezachrání..

vsak ano, zamestnavatel by uz nic neplatil, az po 14dnech ta socka, ale tady jde o to, aby nemusel hned na pracak ze..zamestnavatel by platil jen v pripade, ze bezi prac. pomer..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6727
24.2.15 13:05
@MišelkaX píše:
@Lejaa nezachrání, ale pul roku mohl marodit nez by mu vratili ridicak..pak se o praci nebojim ze by nenasel, ma kam jit..spis nevim co bude delat ted bez papiru.. myslíte ze je lepsi jit na pracak nebo zkusit tu neschopenku

zkusila bych neschopenku, pak muze nastoupit na pracak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27738
24.2.15 13:11
@Emilie píše:
Tam muselo být nějaké opakované hrubé porušení kázně, ikdyž třeba taková blbost, jako že si dal k obědu pivo. ALE musel být upozorněn, nejsem si jista, zda stačí ústně. Podruhé už mohl dostat výpověď natvrdo… natvrdo.

mělo by to být písemně a nebo minimálně před svědky :think: alespoň takhle to bývalo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
24.2.15 13:45
@MišelkaX píše:
Ahoj holky, jdu si pro radu a snad mi pomůžete.. dnes dostal muj otec z hodiny na hodinu výpověď, cca po 30letech :( muze si za to z casti sam..on to bohuzel jeste nevi, bude to v praci resit az dnes, ale chci si objasnit par veci..kdyz dostane zamestnanec z hodiny na hodinu vypoved, je stale v ochranne lhute nebo neni..jedna se mi o to zda by mohl jit na nejakou chvili marodit(ma problemy se zady-nikdy to neresil, mohl se pro firmu posr.)

Ano, pokud do 7dnu nastoupi na nemocenskou, je v ochranne lhute.Jen nevim, zda to plati i u vypivedi na hodinu.Ja dala vypoved k urcitemu dni, a vztahovalo se to.

• Citovat
  • Upravit
20518
24.2.15 14:02

Já začala marodit se zády asi týden před koncem platnosti smlouvy na dobu určitou. Vzhledem k tomu, že mě zaměstnávala známá, bylo mi to ukrutně trapné. Vysvětlila mi, že není proč - mezi námi dvěma prostě pracovně právní vztah skončí datem tím a tím a dál že to bude řešit sociálka podle toho, jak dlouho budu marodit. Jediné co, pokud nekecám, tak jak jsem omarodila ještě coby zaměstnaná, tak jsem „marodila“ a nebyla nezaměstnaná (a tahle doba se počítá do důchodového jako odpracovaná"). A vlastně já měla domluvenou další smlouvu hne po ukončení té první, tak jakmile jsem domarodila, tak jsem nastoupila do další práce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat