Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Máte zkušenost s Britax Römer King plus?
Přidejte zkušenost s Britax Römer King...Teda to mi neříkejte, že tohle dělá víc lidí!!! Dávat vajíčko po směru!!!
Vždyť tam pak stačí náraz v nějakých blbých 30km/h a je zle!!!
To maj těch dětí asi hodně, že jim na nich nezáleží ![]()
Ony jsou v některých autech na sedadle spolujezdce fakt ty pásy kratší (já třeba mám problém s Felicií-vajíčka Chicco i Cam tam NARVU tak, že z polohy ležící je téměř poloha sedící
), tak ho raději vozím vzadu. U Forda tan problém nemáme. No, a některým lidem to nedochází - dítě je v sedačce a je připoutané, tak v čem je problém
Dokud totiž neuvidí video s crashtestu, tak si většina nedovede představit a připustit, že i 30 km/hod. může být smrtelných. A kolik lidí jezdí „jen kousek“ s mimčem v náručí
![]()
Toffi, když už jste nakousla to video z crash testů, tak tady je:
http://www.adac.de/…est_2007.asp
a další jsou k vidění u mě na stránkách
A s těmi vajíčky po směru, dělá to hodně lidí, a bohužel procento lidí co špatně poutá sedačky se velmi nápadně podobá s tím procentem kolik sedaček se prodá přes net a přes markety- a tam to lidé nemají předvedené, a skoro nikdo nečte návody. To co se předvede v obchodě si myslím, že pak používají většinou správně.
A u mnoha vajíček opravdu nedají v malých autech pásy, a tak si to lidi usnadní tím, že to poutají po směru a říkají si je v sedačce připoutané, je to lepší než bez sedačky.
Tak s tím předváděním v kamenném obchodě mám tuhle zkušenost - měla jsem vytipované 3 sedačky na netu a chtěla je obhlídnout „naživo“, po:,–(it do nich malého a tak. Nejenže prodavačky neměly ponětí o nějakých bezpečnostních testech a nabízely mi a vychvalovaly, vše na co jsem se jen podívala, doporučovaly sedačku pro její nízkou cenu, nebo radily , ať ušetřím a koupím 9-36kg. V okamžiku, kdy jsem začala pátrat po funkcích - nastavování poloh, pásu, upevňování do auta apod., to začalo skřípat. Já „drzoun“
jsem to měla nastudované právě z netu, tak jsem tam radila i dalším 2 maminám.
No asi mě tam neviděly rády. A byl to celkem velký obchod, jenže prodavačky byly mladé holky, bez dětí, takže se až tak neorientovaly. Takže je to spíš o tom, aby ti co jdou vybírat, si předem trochu zápatrali a pozjišťovali a nekupovali hned napoprve.
P.S. Já tam na ně v tom obchodě nebyla ošklivá, vážně ![]()
Jo asi i to se někdy stane, ale věřím, že to je vyjímka, a většina obchodů má kvalifikovaný personál, co je schopen to předvést.