Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Isia Hele záleží, co už jste vyzkoušeli a co by malá mohla mít za problémy.
Jinak byla bych velmi opatrná s tím mlékem: v mléčných výrobcích jsou sice probiotika, ale hodně dětí je nesnáší (mojí dceři třeba ekzém speciálně DĚLAJÍ).
Děkuji všem za odpovědi a rady. S dcerckou jsem byla i na alergologii, kde nam nezjistili žádnou alergii na jídlo. Má jenom mírnou alergii na roztoče a břízu. Myslím si, že výrážka souvisí s problémem vevnitř těla, protože se pořád vrací bez ohledu na to co jí. Už jsem zkoušela vyřadit z jídla mléčné výrobky aj. ale vyrážka bez mazání se do 2 dnů vždycky vrátí. A je to škaredá vyrážka, jsou to pupínky s vodou a hnisem vevnitř. Kožní bral stěr, byl tam zlatý stafylokok, na dalším stěru ale už nic nebylo a vyrážka stále stejná. Už si nevím rady, protože od září nastupuje do školky a když bude mít takové ruce, tak tam chodit asi nebude moci. Koupila jsem si v lékárně mast, která je na atopický egzém a která ji pomáhá, ale jedná známá mi řekla, že všechny masti na atp. eg. obsahují i v malém množství kortikoidy, jinak by nebyly účinné, tak nevím co je na tom pravdy.
@cecetka píše:
@Hanka1 Lepsi nez svestkovy kpmpot (spousta pridaneho cukru) jsou susene svestky (sice taky velka koncentrace cukru, ale prirodniho).
jo ja myslela svestky obecne…i když ja miluju jednou za rok ryzovy nakup ze svestkama z kompotu nahore…
vidíš ale nasušit svestky je dobry tip…
@Isia píše:
Děkuji všem za odpovědi a rady. S dcerckou jsem byla i na alergologii, kde nam nezjistili žádnou alergii na jídlo. Má jenom mírnou alergii na roztoče a břízu. Myslím si, že výrážka souvisí s problémem vevnitř těla, protože se pořád vrací bez ohledu na to co jí. Už jsem zkoušela vyřadit z jídla mléčné výrobky aj. ale vyrážka bez mazání se do 2 dnů vždycky vrátí. A je to škaredá vyrážka, jsou to pupínky s vodou a hnisem vevnitř. Kožní bral stěr, byl tam zlatý stafylokok, na dalším stěru ale už nic nebylo a vyrážka stále stejná. Už si nevím rady, protože od září nastupuje do školky a když bude mít takové ruce, tak tam chodit asi nebude moci. Koupila jsem si v lékárně mast, která je na atopický egzém a která ji pomáhá, ale jedná známá mi řekla, že všechny masti na atp. eg. obsahují i v malém množství kortikoidy, jinak by nebyly účinné, tak nevím co je na tom pravdy.
Vyrážka je problém imunitního systému..Je to problém střev.
Nemusí mít alergií aniž by ji jídlo nesedelo.
Střeva propouští a tělo je toxické.
Aby to mělo smysl musíte vyřadit hlavně lepek a všechny obiloviny a luštěniny..
Cukr a omezit i ovocný a mléčné. Vsechny tyto složky na dobu 1-2 mesicu dokud se střeva neuzdraví.
@Isia
Ahoj,…mame doma uplne stejny problem…jen s tim, ze mam podezreni na alergii na mlecne produkty. Takze nemohu podavat jogurty apod. Pani doktorka rikala, ze syn ma zacpu, prestoze konzistence stolice je vylozene kasovita. Jenze na wc jde opravdu cca 1×za 3-4 dny, takže zacpa. Dostl na to Forlax (nebo jak se to jmenuje) ale nijak to nezabira teda. Chtela bych take neco na ocistu strev, ale uplne nevim co, kfyz se toho prodava tolik.