Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Milé maminky, zítra jdeme na první očkování, a proto jsem si dnes zašla pro homeopatika. Měla jsem v úmyslu koupit si Thuya occidentalis 15CH a Phosphorus 9CH na doporučení v různých diskuzích, ale lékárnice mi prozradila, že tyto homeopatika jsou už zastaralá a že teď se na očkování používá Alumina 9CH. Dokonce to telefonicky konzultovala i s homeopatikem. Máte s tím některá zkušenosti? Děkuji
Ne, to nemám, taky používám Thuya. o Alumina slyším prvně. No tak to jsem zvědavá tedy.
Také jsem se divila a hlavně to ani nemůžu nikde najít takovou spojitost. Kupovala jsem to v polském Těšíně, ale tak to by neměl být rozdíl. Jsem zvědavá ![]()
@terinka4444: Tak jsem se dneska přímo od výrobce dozvěděla, že ty homeopatika jsou na detoxikaci organismu od hliníku. Ale že raději stále preferují Thuya. Ještě že dneska na očkování nedošlo, aspoň mám čas si to jít koupit. ![]()
Nejsem homeopat, ale co jsem od homeopatů vyčetla - Thuya se podávala dříve, na dřívější vakcíny, hlavně proti pravým neštovicím. Na dnešní vakcíny nefunguje, naopak nesprávně použité homeopatikum může i ublížit. Jakékoli preventivní podání homeopatik - na to je potřeba dávat pozor.
Já osobně, i když to také někteří homeopaté nedoporučují (právě hlavně z důvodu té prevence), bych preventivně před očkem podala jedině potencovanou vakcínu - čili homeopatikum přímo z vakcíny, která se má podat.
Po první hexavakcíně měla moje dcera neurologické příznaky (encefalopatickou reakci), po té druhé, ošetřené homeopatickou „hexou“ + vitaminem C, D a já jako kojící brala chlorellu a Omega 3, dcera byla zcela v pohodě.
Podává se „hexa“ v potenci 200C, 3 dny po sobě jdoucí - 1 den před očkem cca 10 kuliček, v den očka do cca 2 hodin po očkování 10 kul. a den po očkování také 10 kul.
Anebo bych šla do Joalisu - Deimun Aktiv a Mind dren. Oba preparáty pro malé děti je lepší kapat na kůži, obsahují alkohol. 14 dní před a 14 dní po očkování (čili celkem měsíc), kapat 2× denně - ráno po probuzení a večer před spaním od každého preparátu cca 6 kapek na místa jako krční tepna, podloketní nebo podkolenní jamka - každý preparát na jiné místo. Když by někdo kapal vnitřně, tak jen 2 kapky od každého a mezi oběma preparáty nechat min. 1 minutu rozestup, spíš tak 5…
Min. 20 minut před a po užití nic nejíst ani nepít krom čisté vody, neskladovat v blízkosti mikrovlnky, mobilu, počítače, televize, lednice…,nesmí přijít do styku s kovem. Tohle vše ale platí i pro homeopatika..
@terinka4444 píše:
@Evulina a před priorixem?
Co se týká potencovaných vakcín, myslím, že se dělají i na MMR - zkus se zeptat tady: http://www.lecivacesta.cz/o-nas/ nebo tady: http://poradna-ariadni.webnode.cz/
Ty dva preparáty Joalis by měly fungovat na jakékoli očkování.
Jo ještě bych dodala - ty dvě metody ale nekombinovat! Buď homeo, nebo Joalis..
Děkuju, náš dětský je homeopat, tedy má diplom v ordinaci, a ten úrávě dává thuyu, malá má šílené reakce, na hexy horečky, ale faltvysoké, o silném atopickém ekzemu ani nemluvím. Očkování to zhoršuje šíleně. Odsouvala jsem MMR, jenže na jaře už se tomu nevyhnu, i na to píše thuyu, tak jsi mě nahlodala. Bojím se toho očkování jak čert kříže.
Jdeme na ockovani MMR a mam take Thuyu, neco od Joalisu a jeste jedny homeopatika.Mam to od velmi dobre jomeopatky, se kterou mam osobni vybornou zkusenost, takze ji v tomto verim.
Obecně většinou pediatři, kteří jsou zároveň i homeopaty, tu Thuyu doporučují (někdy taky Siliceu..). Záleží, kde a u koho homeopatii studoval - kdo např. prošel jen Boironem, dává právě tu Thuyu a obecně homeopatika jako bonbóny (styl Oscillococcinum jako prevence atd…)..
Homeopatie zabere léta důkladného studia..
Klasičtí homeopaté „vyučení“ u Zachariáše nebo Opelky se zdržují podávání jakékoli homeopatické prevence, léčí až nemoc..a taky nedávají polykomponenty..
Mě logicky ale připadá, že pokud homeo prevence před očkem, tak právě ta homeopaticky zpracovaná vakcína - stejné ať působí na stejné..
Já bych šla při nejistotě do toho Joalisu..
Jako prevence než. reakcí po očku se osvědčuje ale i podávání vitaminu C (super je nějaký přírodní výtažek, protože čistá kyselina askorbová se nevstřebává, jen za přítomnosti flavonoidů z nějakých rostlinných částí, takže my máme doma třeba tohle: http://www.alternamedica.cz/…ni-vitamin-C), dál vitamin D a Omega 3 (dá se doplnit kvalitním rybím olejem, s holkama jsme tehdy na jiné diskusi dlouho řešily kvalitu a další parametry jednotlivých olejů a nejlíp vyšel tenhle: http://www.kosimesnadno.cz/…rt/index.php?…), chlorela (je detoxikační, ale nepřehánět množství zas kvůli železu, které není dobré kvůli zánětlivým reakcím, takže přiměřeně, dobrý zdroj je Green Ways..)
Podle dr. Elekové ale zase tato opatření sice způsobí, že se tělo proti vakcíně „obrní“, ale za cenu toho, že tělo může na vakcínu hůř reagovat, čili včetně tvorby protilátek. Čili je „něco za něco“.. ![]()
Holt nic není jednoduché.. ![]()
Holky, poraďte jaký koupit vitamin C - potřebuji ve formě, abych ho dostala do dvouletého dítěte. Když jsem se ptala v lékárně, tak mi nabízí komplex vitamínů, kde je i vit. C, ale já chci samostaný. Díky
@facial píše:
Holky, poraďte jaký koupit vitamin C - potřebuji ve formě, abych ho dostala do dvouletého dítěte. Když jsem se ptala v lékárně, tak mi nabízí komplex vitamínů, kde je i vit. C, ale já chci samostaný. Díky
Šla bych do: http://www.alternamedica.cz/…ni-vitamin-C . Je to prášek. Zamíchat do pití (samozřejmě spíš chladného nebo nejvýš vlažného, teplo céčko ničí), nebo do přesnídávky, kaše, atd…Obsahuje to i maltodextrin, tím se o něco snižuje kyselost. Rozhodně je to méně kyselé, než čistá kyselina askorbová.
Anebo podobně chutnající, ale o něco málo céčka obsahující výtažek z Aceroly: http://www.apiglukan.cz/acerola.php
Holky a podávali jste některá vitamín C už 4 měsíčnímu miminku? Jdeme na 1.očkování a právě si nejsem jistá, zda pokud já zvýším příjem vit. C, zda se pak přes mléko kojenému miminku dostane více tohoto vitamínu.
Jinak já mám od homeopata informaci, že Thuya zabírá vyjíměčně a jen na něco. Více mi poví osobně, toto bylo jen krátké sdělení po mailu. Nejlépe prý potencované vakcíny.
Mudr. Strunecká doporučuje právě tu Alumina 9CH + zvýšít ty vitamíny (také hořčík), ale jak kojenému miminku?