Očkování bez souhlasu rodičů

Napsat příspěvek
Velikost písma:
23505
14.8.11 10:23

Na FB nejsem, čím mimo podpisu petice můžu pomoct to zvrátit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
14.8.11 10:33
janine24 píše:
Na FB nejsem, čím mimo podpisu petice můžu pomoct to zvrátit?

Petice vyloženě k tomuto tétamu není. Jediné co je možné tak oslovit média a poukázat na to, že očkování není jen neškodná vodička s pouze skvělými účinky.
Poslance už nemá smysl obesílat to už jsme udělali, a výsledek nula.
Potom by nebylo špatné nakontaktovat nějaké právníky a získat od nich prohlášení, jak oni po právní stránce vidí tento zákon.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2036
15.8.11 06:21

Peggy, dik za ten FB odkaz, ja jsem ho nemohla najit. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
procházková_ww
20.8.11 00:08

pamatujete si někdo po tom testu do předloktí na TBC tu injekci do ramene? Kolik máte celkem jizev po očkování?

• Citovat
  • Upravit
DobraZena
1.9.11 17:29
procházková_ww píše:
pamatujete si někdo po tom testu do předloktí na TBC tu injekci do ramene? Kolik máte celkem jizev po očkování?

Ja ani jednu, stejne tak moje sestra nebo muj manzel. Zadna jizva ani zadna jina ujma po ockovani…

• Citovat
  • Upravit
1661
1.9.11 23:00
DobraZena píše:
procházková_ww píše:
Ja ani jednu, stejne tak moje sestra nebo muj manzel. Zadna jizva ani zadna jina ujma po ockovani…

A jste si jisti, že jste byli očkovaní :wink: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DobraZena
2.9.11 14:44
lisacek píše:
DobraZena píše:
procházková_ww píše:

to vis ze jsem si jista…

• Citovat
  • Upravit
DobraZena
2.9.11 14:44
DobraZena píše:
lisacek píše:
DobraZena píše:
procházková_ww píše:

to vis ze jsem si jista…

To vis ze jsem si jista…

• Citovat
  • Upravit
29730
2.9.11 14:50

Mam klasickou diru v rameni, nekde jsem cetla, ze pokud chybi, nebyla dostatecna imunitni odpoved. Pak jsem nekde cetla, ze to tak neni. Protoze se o to vic uz nezajimam, nerozlousknu to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evule007
7.9.11 09:21

Očkování

Ahoj, právě toto nyní řeším. Snažila jsem se právě pro svoji 4 měsíční dceru prosadit u dr. jiné schéma očk. hexavakcínou, než u nás nařizuje vyhláška. Chci jí nechat očkovat schématem 2+1 (tzn. 2 základní dávky, ne 3, navíc v rozestupu 2 měsíce, ne 1 měsíc) + pak za nejdříve 6 měsíců je přeočkování. Toto schéma je také určeno jako platné a stejně účinné jako 3+1 v příbal. letáku vakcíny, taktéž mám o tom vyjádření pana doktora z očkovacího centra. Takto se očkuje např. na Slovensku a v jiných evrop. státech a já myslím, že čím méně injekcí (a tím i jedovatých přídatných látek ve vakcínách) dcera dostane, tím lépe…Šlo to ztuha, ale šlo - ze zdravotních důvodů. Ale šlo by to i na vlastní žádost, kterou je třeba dát lékaři (tento postup mi poradil sám Státní ústav pro kontrolu léčiv). Takže budeme očkováni takto - 3. měsíc (to už má za sebou), 5. měsíc a pak až přeočkování, které chci až po roce věku. MMR nechám odložit až po 3. roce věku dítěte, v 15 měsících je to dle mého značně rizikové.

Zákon zatím samozřejmě poslanci odhlasovávají bez problémů. Ale je tu ještě senát, kde sedí ve většině opozice a pak prezident. Ovšem i tak není vyhráno, oni to pak zas přehlasují určitě…

Každopádně - tento zákon bude průšvih a znamená pád této vlády. Lidé si to nenechají líbit - viz reakce zde, všichni jsou proti.

Důležitá věc - málo lidí o tom ví, co nás čeká, neví o tom zákonu!!!! Musíme všichni, kdo o tom víme, informovat, informovat, informaovat!!!! Rozešlete maily s varováním a odkazem na stránky www.ferovanemocnice.cz „desatero překvapeného pacienta“ na všechny, koho znáte s apelací, ať mail pošlou dále, a že je to velice důležité!!!! Dále piště na vládu, poslance, ale hlavně piště opozici, na církevní instituce, aby o tom věděli a ti pak zaútočili kvůli tomu na vládu!!! Je tam totiž v novém zdravotnickém zákoně a zákoně o specifických zdrav. službách mnohem více věcí proti morálce a etice, proti lidským právům…Sama jsem již tuto akci rozjela, píšu, kam můžu, varuju, koho potkám..

Holky pročtěte si ten zákon, proštěte si argumenti Ligy lidských práv a jednejte, informujte ostatní!!!!!

• Citovat
  • Upravit
Evule007
7.9.11 09:24

Omluva-gramatika

Moc se omlouvám za špatnou gramatiku, malá mi sedí na klíně a šije sebou a já u toho píšu…

• Citovat
  • Upravit
Evule007
7.9.11 09:26

Dále u očkování svého dítěte jděte do homeopatik, ale ne Thuyi apod., ale do potencovaných vakcín (viz poradna Ariadni - tam vám poradí co a jak).

• Citovat
  • Upravit
5570
7.9.11 10:00

diky za info s tou zadosti, puvodne jsem chtela taky 2+1, dokrorka me temer poslala do pr.. no uz to neni nase doktorka :lol:

po reakci syna na prvni hexu zvazuju co dal, spise neockovat

kez by tvoje slova vzbudily sirsi verejny zajem, ale bohuzel, spouste lidi je to jedno :nevim: :-?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5570
7.9.11 10:12

muzu se jeste zeptat s kym jsi komunikovala v tom Statnim ustavu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Evule007
7.9.11 10:35

Tiskové a informační centrum, Státní ústav pro kontrolu léčiv, odpověděl pan MUDr. Milan Rytíř. Můžeš mi poslat mail a já ti to celé přepošlu. Pokud budeš žádat ty sama (nejlépe tedy jako rodina oba s manželem) a bude to ne ze zdrav. důvodů, ale „na tvoji pěst“, jde o to, že tím budeš krýt pouze doktora, až k němu přijde hygiena na kontrolu, sebe krýt nebudeš a je možné, že pak bude hygiena popotahovat tebe, ale jsem přesvědčena, že na tebe nemůžou (při stávající právní úpravě) - pokud nechceš očkovat vůbec, vyhraješ případný soud kvůli tomu, že je povinnost očkovat a jak pouze ve vyhlášce a ne v zákoně (to právě ti zk…poslanci chtějí změnit od nového roku). Pokud chceš pouze jiné (a hlavně stejně účinné schéma), tak ti hygiena nemá co říct a chtít po tobě pokutu. Můžu ti pak poslat ještě vyjádření pana Prof. MUDr. Jiřího Berana Csc. z očk. centra v Hradci Králové. Nejlepší ovšem je, pokud ty s lékařkou shledáte zdravotní indikaci pro jiné schéma, což dle MUDr. Berana je i změna chování - např. broukání po vakcinaci (myslím, že každé dítě je po vakcíně alespoň mrzuté, bez nálady, mě opravdu malá přestala na týden broukat…).Vytiskni si také příbalový leták Infanrix hexa, kde je schéma 2+1 popsáno jako platné (pozor, v ordinaci na mě dr. vytáhla jiný leták, zasílá jim zřejmě nějaký přímo mzd, ale i tam bylo napsáno, že základní očkování se provádí třemi NEBO DVĚMA dávkami…).
Pokud bude schéma 2+1 uplatněno ze zdrav. důvodů, je to nejlépe schůdné pro doktorku i tebe. Nám dr. Beran napsal, že malou neviděl v době po první vakcíně, že při zastavení broukání by neočkoval, že i to může být znakem dočasné lehké formy encefalopatie!!! Ovšem ta nebyla prokázána, je nám dle něj doporučeno sledovat malou po druhé dávce, pokud se příznaky stejné nebo podobné objeví, tak pokračovat 2+1, pokud ne, tak 3+1. Na to konto jsme doktorce předali s manželem naši písemnou žádost, že již na základě příznaků po dávce první žádáme rovnou schéma 2+1. Dr. byla nejdřív také neoblomná, ale protože viděla, že se nenechám zviklat a píšu i na všechny možné instituce včetně ministerstva zdravotnictví (tam mě samozřejmě poslali slušně do háje s tím, že povinnost 3+1 určuje vyhláška :pocitac: ), tak jsme nakonec domluvené, že po druhé dávce prostě napíše reakci a hotovo, bude 2+1. Abych řekla pravdu, bojím se i té druhé dávky kvůli tomu nebroukání po první, proto také půjdu do těch homeopatik, zní to rozumně a logicky. Dle dr. Berana to, že malé příznaky zmizely, je známka toho, že se v očko může pokračovat…ale stejně mám strach. Ovšem ještě jsem se nedostala do stádia, abych se nebála neočkovat vůbec…bojím se tetanu, černého kašle a spol…Pokud bych byla přesvědčená, že to je to nejlepší pro moje dítě - neočkovat - tak i za to budu bojovat hlava nehlava…2+1 je taková zlatá střední cesta (jeden pan doktor z Pardubic mi řekl, že to, co chci, je prý taková „lidová tvořivost“, tak jsem mu řekla, že očkování je zase trochu taková „jedová tvořivost“ :mrgreen: ).
Každopádně, nový zákon je pěkná sviňárna. Mám to chápat tak, že v ČR oproti např. sousednímu Německu či Rakousku, hrozí nějaké epidemie, že se musí očkovat bez souhlasu povinně a tam ne, přitom jsou ty země pár km od nás???? Fakt Kocourkov… :cert:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek