Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Nazdárek ženy,
opět prosím o radu…Zajímalo by mne, co si myslíte o očkování Rotarixem. A dál… nemáte někdo přehled kolik v roce 2012 stojí očkování Rotarixem, Synflorixem a Hexavakcínou? Já jen kdybych nechala svojí malou prdelku očkovat na všechno kolik mám připravit peněz
Díkys ![]()
Synflorix a Hexa je zadarmíko a Rotarix okolo dvou tisíc jedna dávačka.
Jj, my mame taky jen ty prvni dve a zadaco…jinak to najdes na netu..
@Diana.Kyss Já jsem platila za Rotarix 2700,– a 1000,– mi vrátila pojišťovna, zbytek jsem neplatila, Synflorix je hrazen pojišťovnou, pokud se to stihne do nějakého měsíce. Nám to doktorka doporučila naočkovat oboje, že s tím má dobré zkušenosti a já nejsem odpůrce očkování. Reakce na Rotarix neměl žádné a na Synflorix se mu udělal malý flíček na nožičce.
@handulinda píše:
@Diana.Kyss Já jsem platila za Rotarix 2700,– a 1000,– mi vrátila pojišťovna, zbytek jsem neplatila, Synflorix je hrazen pojišťovnou, pokud se to stihne do nějakého měsíce. Nám to doktorka doporučila naočkovat oboje, že s tím má dobré zkušenosti a já nejsem odpůrce očkování. Reakce na Rotarix neměl žádné a na Synflorix se mu udělal malý flíček na nožičce.
2700 za obě dávky?
Doporučuju přečist si knihu doba jedová, jde i stáhnout. Nedoporučuji ani jedno s těch očkování, rizika jsou vyznamně větši než rizika onemocnění.
@Bohemund píše:
Doporučuju přečist si knihu doba jedová, jde i stáhnout. Nedoporučuji ani jedno s těch očkování, rizika jsou vyznamně větši než rizika onemocnění.
Moje babička i maminka pracují jako zdravotní sestry a obě očkování ne jen doporučují, ale i preferují. Vidí lidi co se očkovat nedali a jak dopadli proto já odpůrce očkování nejsem. Jen teda váhám s tím Rotarixem.
Mě by zajímalo, jak by vypadal svět, kdyby se nepřišlo na očkování proti neštovicím, černému kašli, tuberkulóze apod… V té době to byli „civilizační“ nemoci, které se díky očkování podařilo dostat pod alespoň nějakou kontrolovanou hranici..V dnešní době jsou těmito „civilizačními“ nemoci rotavirové a pneumokokové infekce..stejně tak jako se posouvá dál lidstvo, tak se posouvají i nemoci..
Sestřenčin syn ležel s rotavirovou infekcí 14 dní na JIPu v nemocnici, vypadalo to s ním hodně bledě..pokud je možnost se proti tomu bránit..proč ne? Rozhodně je v nemocnicích víc dětí, které jsou nemocné infekcí, než dětí, které jsou nemocné díky tomu, že je maminky nechaly očkovat..
Máme zasebou hexavakcinu + jsme nechávali prevenar 13 a ten je kolem 400kč za jednu vakcinu a jsou celkem 4 dávky.
@Bohemund píše:
Kapitolu očkování z té knihy nedoporučuju. Strunecká není na očkování odborník a má tam plno polopravd a lží.
Možná je dobrá kapitola o éčkách a zábavná o tom, že nošení podprdy způsobuje rakovinu.
Ale v očkování Strunecké to kosmické vědomí, na které spoléhá, asi poněkud kecalo ![]()
@Diana.Kyss píše:
Moje babička i maminka pracují jako zdravotní sestry a obě očkování ne jen doporučují, ale i preferují. Vidí lidi co se očkovat nedali a jak dopadli proto já odpůrce očkování nejsem. Jen teda váhám s tím Rotarixem.
Ten rotarix se doporučuje spíš pro děti s nějakým zdravotním hendikeem. Pokud je zdravé, tak bych neočkovala.
My mame hexa a synflorix dohromady, zatim 2 davky, vzdycky byla jen vic spaci, jinak teploty ani nic jineho zaplat panbuh ne!!!
@handulinda píše:
Mě by zajímalo, jak by vypadal svět, kdyby se nepřišlo na očkování proti neštovicím, černému kašli, tuberkulóze apod… V té době to byli „civilizační“ nemoci, které se díky očkování podařilo dostat pod alespoň nějakou kontrolovanou hranici..V dnešní době jsou těmito „civilizačními“ nemoci rotavirové a pneumokokové infekce..stejně tak jako se posouvá dál lidstvo, tak se posouvají i nemoci..
Sestřenčin syn ležel s rotavirovou infekcí 14 dní na JIPu v nemocnici, vypadalo to s ním hodně bledě..pokud je možnost se proti tomu bránit..proč ne? Rozhodně je v nemocnicích víc dětí, které jsou nemocné infekcí, než dětí, které jsou nemocné díky tomu, že je maminky nechaly očkovat..
Argumenty proti: při očkovani prevenarem a podobnými spolu s hxa vakcinou dostane dítě do těla 775-1320 ug hlíniku ciž je 31-53× větší než bezpečný limit pro nedonošené děti. u donošených není do těd stanovena žádna hranice. Po vakcinaci se dítě stáva náchylnější k nakaženi 80 dalším kmenum pneukokoku kteri po ockovani jsou agresivnejši. Toto přípoušti i výrobce prevenaru, navíc není žádna stusie o tom jak dlouho protilátky a vůbec vakcína působí.