Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Zalezi kam ses zaregistrovala
se podívej čím tam očkují, to není zase takovej problem
Z drtive vetsiny se ockuje Pfizerem. Lidi pod 60 uz se podle me Astrou neockuji vubec, Janssenem take ne (ale nechci kecat) a Moderny tolik nechodi. Vybrat si nemůžeš, muzes se podivat, cim se ten den ockuje a na místě pripadne odmitnout.
@Villanelle píše:
Z drtive vetsiny se ockuje Pfizerem. Lidi pod 60 uz se podle me Astrou neockuji vubec, Janssenem take ne (ale nechci kecat) a Moderny tolik nechodi. Vybrat si nemůžeš, muzes se podivat, cim se ten den ockuje a na místě pripadne odmitnout.
A co to očkování Johnsonem na nádraží v Praze, myslíš, že tam přišli samí důchodci?
@Villanelle Na Hlaváku v Praze teď dají J&J komukoliv, kdo přijde s kartičkou pojištěnce. Takže si v podstatě vybrat může. Na většině mají Pfizer a na Hlaváku tohle.
@Villanelle píše:
u nás ted zrovna Modernou očkovali
@Klopotkova píše:
A co to očkování Johnsonem na nádraží v Praze, myslíš, že tam přišli samí důchodci?
i u nás ve městě očkuje jedna doktorka Johnsonem a lidé se shánějí do skupinek po 5 osobách a objednávají se k ní na očkování, jsou to lidi 20 - 50 let, kteří chtějí mít pokoj od testování a po Johnsonu toho docílí dřív než po Pfizeru, chtějí to mít ještě na léto
@stinga píše:
i u nás ve městě očkuje jedna doktorka Johnsonem a lidé se shánějí do skupinek po 5 osobách a objednávají se k ní na očkování, jsou to lidi 20 - 50 let, kteří chtějí mít pokoj od testování a po Johnsonu toho docílí dřív než po Pfizeru, chtějí to mít ještě na léto
U nás taky, byla jsem ve středu na Johnsonovi a je mi 35+.
@Klopotkova píše:
a dobré? žádné nežádoucí účinky?
@Klopotkova píše:
U nás by měl být Pfizer a Johnsons. Já též 35+. Uvažuju že půjdu přelom srpna/ září. Do půlky září mi platí 180 dní po kovidu. A popravdě jednodavkova mi je sympatická.
https://ockovani.opendatalab.cz/mista tady si najdeš místo, kam bys chtěla jít. Je tam informace čím na daném místě očkují.
@Karolína13210 píše:
@Villanelle Na Hlaváku v Praze teď dají J&J komukoliv, kdo přijde s kartičkou pojištěnce. Takže si v podstatě vybrat může. Na většině mají Pfizer a na Hlaváku tohle.
Joo, tak ja tyhle cekaci obchodaky apod. nebrala v potaz. Ale uznavam, ze s JJ jsem kecala, ac jsem psala, ze nechci
zachytila jsem, ze snad taky se s nim nechtelo ockovat pod 60, ale ocividne to nakonec odnesla jen Astra. V ockovacim centru ci nemocnici stejne s nejvyssi pravděpodobnosti natrefi na Pfizer, kvuli náročnějšímu skladování a vetsimu zásobování.
@stinga píše:
a dobré? žádné nežádoucí účinky?
Byla jsem ve 14:00 hodin, hned po očkování silná bolest v místě vpichu, za 5 minut odezněla, doteď bolí slabě, točení hlavy, odeznělo do dvou hodin, pocit na zvracení večer, za chvíli zmizel, únava v ten den a den poté.
@Klopotkova tak to je fajn, že nic vážného, podobné příznaky měla má mamka po Pfizeru, žádná hrůza
Zdravím chtěla bych se zeptat zaregistrovala jsem se na očkování proti koronaviru, dá se předem vědět jakou vakcínou budu očkovaná, nebo si můžu vybrat?