Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Pokud vám to lékař podal tak že když ji zaplatíte 12.000kc třeba budete zdravá tak to už je jasný že je to tah pro ni…žádný lékař vám neřekne že po očkování na Hpv už budete zdravá pouze ten který má z toho profit…
@Lenca118 zdravím a děkuji za příspěvek, vím, že to není lék, dost už jsem o tom četla. Je to preventivní vakcína určená vlastně dětem. Proto se nedokážu rozhodnout, všude mi to doporučili. A předpokládám, že kdyby se mi to vrátilo a já nebyla naočkovaná, tak si vyslechnu, že kdybych se nechala, tak se mi to nestalo. Lepší cytologii si platím. A jsem kontrolovaná co 6 měs. Zaměřila jsem se na posílení imunity.
@Lenca118 taky jsem si to trochu myslela, ale když jsem se ptala, kám mám jít případně na tu vakcínu tak řekla k ní nebo do očkovacího centra, že je to jedno. Bylo mi to podáno, že si mám dát tu nejlepší vakcímu, že těch cca 10tis rozložených do 3 dávek za to zdraví stojí.
A co by vám řekl lékař když budete očkovaná a přidejte že máte nález - na čípku? Že vakcína na vás neúčinkuje…co vám řekne když budete mít hpv ten který není ve vakcine…nevím zda jste na fb ve skupince Konizace…tam jsou ženy očkované a šup do půl roka nález…nebo HPV znovu aktivní..čípek po konizaci sice může bejt čistý pokud vezmou vše ale nemusi vám vzít HPV sebou a tím pádem očkování máte na 9 typu ale třeba jen na 8-7 typu…po dobu x let a pak konec…lékař má za to benefity já když odmítla ockovani před konizaci čípku lékař byl v tu chvíli arogantní a řekl mi že můj manžel nemá tolik š…když jsem k němu byla poslana že mě bolí čipek po sexu že mi moje dr má dát hormony a ještě mi po konizaci dal do ruky rukavici a řekl ať mi manžel vyndá tamponadu…tak že je jasné že očkování je byznys…jako říct ženě že z očkováním budete zdravá je úplná kravina…samohrejme je to vaše rozhodnutí ale prostě očkování vám nedá žádnou záruku že se vám to nevrátí to je největší kravina…světa
Ano dětem ale též za 7-10 let bude vakcína pryč tak že stejně ty děti jsou na 0 třeba od 25 let tím pádem můžou stejně získat hpv tak mi to řekla i naše lékařka dětská když jsem se sní bavila o očkování pro dceru…
@Lenca118 koukám, že máte taky skvělé zkušenosti.
FB jsem před lety zrušila, tak jsem skupiny tam nepročítala, tak jsem se zkusila zeptat tady. Jsem si právě vědomá všeho co píšete, konizací se má odstranit ložisko, ale jestli jsem v tuto chvíli úplně negativní nevím, někde píšou o zbytkové infekci, proto nevím, jaký účinek ta vakcína bude nebo nebude mít. Není to levná záležitost a nejsem si jistá, zda mi to zajistí zdraví, ani si nejsem jistá, jestli to chci zkoušet. Úplně bez rizika to taky není, nejsem úplně nejmladší. Pro někoho je to jasná volba a já to chápu, možná kdyby mi to bylo podáno jinak, než že nade mnou kroutí očima ![]()
Kdyby mi to bylo podáno tím to stylem tak očkování nechci lékař vám řekne lež kterou by ani neměl říct a když už něco takoveho tvrdí tak ať vám dá jasnou záruku což vám nedá jelikož jak píšu v té skupince jsou ženy ockovane a HPV mají stejne nebo i nález na čípku ono jde o to že nikdo neví co je uvnitř čípku a zda HPV odstraní..někdy i očkování právě sníží imunitu a šup stěry špatne hlavně tohle je na delší čas nikdo vám to písemně nedá já třeba na očkování nesla další dva lékaři mi řekli přesně to samé že už je to o ničem…rozhodnutí je čistě na vás a nikdo ani lékař by neměl bejt ten kdo vás za to bude peskovat pokud se tak to lékař chová tak bych už u něj dveře neotevřela a to je přesně ono když tak to lékař se snaží pacienta tahat do kouta a říct že něco mu zaručí zdraví už to vyvolávata velké pochybnosti zajímalo by mě co by vám ten lékař řekl když by padla otázka zda vám dá záruku že očkování vás ochrání že budete zdravá 🤔…
@Lenca118 záruku mi nedá a zároveň já bych u očkování podepsala souhlas, že jsem četla přibalový leták a zároveň, že vakcína nemá 100% účinnost, těžko odhadovat jakou účinnost by měla u mě v mém věku a po předešlé nákaze. Moc jsem také nepochopila proč mi doporučili první dávku ještě před konizací, to bych byla očkovaná tedy ještě s virem a v příbalovém letálu stojí, že vakcína nemá žádný účinek na stávající infekci ve vakcíně obsažených typem hpv, nebo nemoc jím způsobenou. Ale možná že v letáku jsou již nepravdivé informace
Řekli mi jen, nechte se očkovat, první dávku před. Celé mi to nějak nedává smysl.
@Lenca118 vyvolává to ve mě pochybnosti, ráda bych věřila, že to se mnou myslí dobře a chce pro mě jen to nejlepší, ale k paní doktorce už pravděpodobně nepůjdu. Tedy pokud se rozhodnu vakcínu si nedat, musím určitě změnit lékaře. Já bych se děsila každé kontroly.
Pokud vám lékař nedá záruku tak přece nemůže tvrdit že když se nauckuju budu zdravá 🤔 to je logické ano proto píšu že vakcína už vás na Hpv který máte nechrání ani po konizaci ani před konizaci tím se snižuje na třeba 8 typu z 9 záleží zda máte jen HPV jeden nebo více aktivovaných v těle kdyby to byla taková vakcína co pomáhá a ženy po konizaci byli zdravé už dávno bys me to měli hrazené pojišťovnou a to tak není…já třeba měla HPV který nemá jméno + HPV 45 ( ten rád leze do čípku )
Každý lékař je jiný ten který tomu nepropadl tak pouze řekne je tu moznost ockovani a nechá rozhodnutí na ženě a pak jsou lékaři kteří to očkování ženě se snaží vnutit a ještě vyvolat v ní snad vinnu že si za to může sama…
@Lenca118 já mám aktivní „jen“ HPV 16, ten nejhorší
a když to řeknu blbě, ty ostatní ve vakcíně mě teď úplně nezajímají, jak jste psala s tou účinností, kolik let trvá, nevím zda mě partner za několik let podvede a ohrozí, zda se rozdejdeme, nevidím teď důvod chránit se před ostatními, řesím aby se mi nevrátily potíže z toho co mám/ měla jsem
@Lenca118 právě
Já nejsem ani úplně pro každé očkování, ani proti. Mám to neutrální, ale tady jsem bohužel začala zjišťovat informace a došlo to k tomu, že si tím nejsem jistá, že mi to zajistí zdraví. A taky si říkám, jestli můj iminitní systém není úplně ok, což není, když jsem ten virus nedokázala sama zlikvidovat, tak jak mohu vědět, že na tu vakcínu zareaguje správně, asi už zacházím do extrémů
ale nikdo se před tou vakcínou na nic neptá, ale asi to berou, že je prostě bezpečná pro všechny.
Ale to vám očkování právě nedá jelikož na ten vir který máte už vás očkování nechrání a ty ostatní jsou též nejhorší 16,18,45 jsou nejagresivnější ale to už zas člověk žene dál tím pádem ockovani snižuje účinnost a hlavně když by se mělo stát jako že by vás partner podvedl tak o tom to fakt není to by mohl to samé říct o vás…vir můžete v těle mít 7-10 let než udělá něco na čípku skrze oslabenou imunitu když by vás přítel šel jinam a jeho imunita třeba měla potřebu se zbavit HPV viru kdyby ho měl tak to stejně poznáte až 7 a déle roku tím pádem už dávno po účinnosti očkování a i kdybys te našla nového může opět nějaký třeba vir vám byl predan zjistíte to az za x let…to jediné si dělat každých 5 let HPV test…hlavně když si žena připustí že by měla jiného muže tak kdo vám řekne že má on HPV a že má to co jste očkovaná nikdo
@Lenca118 máte pravdu. Mně testují hpv v onkologickém centru každý rok, tak by asi zjistili, že nějaké přibyly ![]()