Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@Anonymní píše: Více
Nedělají spis LBC cytologii každý rok HPV test je zbytečný ten to tak to rychle neukaze pokud je negativní další test ne HPV je 3-5 let mě ho po konizaci dělali rok aby výsledky byli směrodatné a LBC cytologii 6 mes…ale jak píšu očkování je pro vás teď už bez záruku a ani pro budouci život nikdo neřekne že se neobjeví jiný typ hpv nebo se taky neobjeví ženy hodne si chválí cinske houby že jim pomohli
@Lenca118 LBC cytologii si platím u svojí doktorky. V nemocnici na onko prevenci mi dělají klasickou cyto na to sklíčko a teď koukám, že hpv za tu dobu testovali tedy opětovně 2×. Chodím tam od 35 let, kdy mi HPV poprvé dělala moje doktorka, ale ne na základě horší cyto, ale běžela/běží néjaká kampaň. Zjistila, že mám pozit 16, ale cytologie do té doby ok, i následující 3 roky ok, ale HPV 16 stále a potom už loni v létě u mojí doktorky lekhé změny a letos po kontrole a biopsii v lednu v nemocnici už změny pro provedení konizace + stále hpv 16. Čínské houby jsem nasadila ![]()
@Lenca118 já mám po konizaci teprve 5 týdnů, kontrola na onko prevenci v září (asi první cytologie) a HPV test jsem četla že se dělá po půl roce až roce.
Jo to jsem.mela tak podobně prevence cytologie negativní a v říjnu HPV dna test že je to pro ženy 35+ 45+ 55+ v rámci prevence přes pojišťovnu zjištěno 45 + ostatní HPV pozitivní odeslána do centra prevence tam se lékař podíval na čípek a už viděl nález na něm napsal HGL atd něco k tomu a hned konizace do 2 měs… CIN 2 vše odebráno rok po konizaci HPV aktivní stále.. no ta LBC je lepsi než klasika jo tak ten HPV test je právě většinou dělaný ne každý rok to je zbytečný někdy ho dělají až rok od konizace aby měl čípek a imunita čas se stim srovnat
@Lenca118 pravdu máte, první hpv test v 2021 to mi bylo těch 35 let a opakovaný 2023 a 2025. A jak to teď máte s kontrolami, chodíte každých 6 měsíců?
První od konizace jsem šla po 6 neděli..pak za 6 měs..kontrola cytologie ok a rok od konizace HPV test - pozitivní do toho se přidali potize v intimním životě, špinění mimo cyklus, bolesti proto jsem šla k lékaři který dělal konizaci zjistil že je čípek zahojený ale není tam hladká tkáň tak jsem šla na plastiku čípku…
Ja mam dve konizace a ockovat jsem se nechala po te druhe. Je mi pres 40. Udelala jsem to pro pocit, ze jsem udelala opravdu vsechno, co jsem mohla. Prvni konizace vydrzela 6 let, ted jsem 5 let po druhe a vysledky zatim dobre. Ted mi prodlouzili interval pro cytologii ze tri na sest mesicu. Platim si samozrejme ten drazsi kartacek a roztok.
Ockovani je za mě blbost.. jakékoliv! Ať už na chřipku, na kovid, na děložní cipek… akorát vám to rozhodí organismus!!! Babička se nechala naockovat proti chřipce a po očkování byla měsíc mimo, takovou chřipku nikdy neměla!!! Jsou to hnusy
Prave nestovice, obrna nebo zaskrt taky? ![]()
dědovi sourozenci by nesouhlasili, přinejmenším ti, co zemřeli na záškrt, obrnu, spalničky, tuberkulózu a pravé neštovice, všichni konec 19. a začátek 20. století, měl 9 sourozenců, dospělosti se dožili 3