Očkování při zápisu do školky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7974
3.5.17 22:35

@hanysi Když má dítě ze zdravotních důvodů odklad očkování nebo se neočkuje vůbec, tak se to uvede do zprávy pro školku a školka může takové dítě normálně přijmout i bez očkování.

Jinak u nejmladší jsme si zahráli hru „kdo to dítě dobrovolně oočkuje“ s lékaři, kdy jsem běhala mezi doktorama s papírama, že se opravdu s danou diagnózou děti očkují a opravdu nemají výjimku, a hádě si do toho pořídilo ještě virózky, takže výsledek bylo očkování v srpnu, já totálně na nervy a ředitelka školy snad už i na frťana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8660
3.5.17 23:19
@janoma píše:
@lucillee Podána ano, to je v pořádku, ale přijat není. Předpokládám. O to jde.

A proč by nemohl být přijat? Může být přijat, jen je potřeba před nástupem doložit, že byl doočkován.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2927
3.5.17 23:26

Také jsme řešili. volala jsem do školky jak to bude, když malému budou dva v létě a zápis byl dnes, takže nemá doockovane MMR. rekla mi, že je to ok, že to nevadí, že pak v září budou kontrolovat očkovací průkazy. a dr se nad tím kupodivu vůbec nepozastavíla a zaskrtla očkovany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4611
4.5.17 06:11

Já jsem nechala naočkovat asi týden před zápisem do školky. To byly tenkrát malé 2 roky a 3 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1966
4.5.17 07:50
@hanysi píše:
@janoma no ale to bych přece doložila před tím nástupem, že jsem, přece 2 leté dítě není zpravidla naočkováno tak jako 3-leté, naštěstí jsem v místě, kde i tak bude místo, ale přijde mi na hlavu postavené, že když k zápisu musím jen kvůli držení místa, ale fyzicky na nás spadá školka až na duben 2018, že už teď musím být naočkována a ikdyby v září, jsou to pořád 3,5 měsíce, to zas někdo vymyslel, stačí přece souhlasný papír s tím, že pokud dítě nebude v době nástupu naočkováno, rodič akceptuje, že dítě nebude přijato do doby očkování. Co pak ty děti, které mají odklad ze zdrav. důvodů? jsou pak ještě potrestáni tam, že nikam nesmí? osobně jsem pro povinná očkování, ale pouze, pokud je dítě v pořádku, obzvlášť u MMR, kde reakce chodí později než očkování a absolutně nemůžete odhadnout s čím se to třeba spojí. No uvidím, proberu ještě s mudr. a ředitelkou, snad najdeme společnou cestu, nebo budu řešit, jak být doma 4 měsíce bez peněz na prodlouženém rodičáku. Každopádně děkuji :-)

Ta ředitelka asi neví, že některé děti ty vakcíny přirozeně z těla hned vyloučí, takze to, že je někdo naockovany včera, uz nemusí být dnes…to už ji zajimat samo nebude, pac ji to v podstatě ani nezajímá jestli sou všecky děcka doopravdy naočkované.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1240
4.5.17 09:59

My jsme šli k zápisu bez MMR (s ředitelkou jsme to probírali), první MMR měl před nástupem. U nás je úplně jedno, jestli očkovaný je nebo není, záleží na důvodu na papíře - jak je napsanáno individuální očkovací plán z důvodu zdravotního stavu, je školka krytá před hygienou. Zase se jim člověk nemůže divit, že nechtějí riskovat pokutu (protože i kdyby ředitelka chápala důvody pro neočkování, hygienu tohle zajímat nebude…).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
4.5.17 17:54

U nás by nepřijali. U zápisu musí mít dítě očkování. Výjimkou jsou děti, které být očkovány nemůžou (ale do této kategorie nepatří rýmička apod.). Dětí mají dost a šance, že se dostane dítě, kterému nejsou v září 3 je minimální. Výjimkou byl ročník, kdy jsem hlásila mladší dceru, to bylo méně dětí a k tomu hodně předškoláků odešlo do školy. Ale to byla výjimka. Letos je naopak prý větší nával kvůli povinnému předškolnímu roku, kdy nastoupí i ti, co jinak do školky nechodili.
Na nějaké očkovací plány ředitelka nehraje - doktorka vyplní všechna očkování, co dítě má a ředitelka si to odškrtá sama. Tečka, nediskutuje se. Protože jsem věděla, že dceru budu hlásit takto brzo, tak jsem jí podle toho naočkovala. No a druhak odkládat mmr po druhém roce, když tu máme spalničky, mi přijde trochu jako hazard.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35
4.5.17 23:39

@Nika079 pěkný slovní obrat „individuální očkovací plán“, to poprosím dr, ať mi tam napíše :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
692
5.5.17 06:31

My jsme byli v utery na zapisu a dnes mam prinest do skolky evidencni list. Dr. mi napsala individualni plan ockovano pediacelem( obrna,…) a mmr v planu 6-7 mesic. No nevedela jsem ze radne ocko musi byt do zapisu. Ikdyz jsem malou chtela ockovat drive, tak to ze zdrav. duvodu neslo od Vanoc da se rict byla porad nemocna mela prosinec-leden prujem, zvraceni, v unoru 2× zanet prudusek, kasel, trvalo to do dubna, mela i horecky a rymu. Ted je 3 tydny ok konecne, takze zachvili budeme ockovat. Ale nevim, jak tohle vysvetlim reditelce. Jestli se sni pujde domluvit, ze do nastupu bude ockovana.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
zrustice
5.5.17 10:38

Přidám čerstvou zkušenost. Mám dětskou lékařku, která je dost vstřícná, co se týká očkování. Mladší dcera je březnová, k zápisu jsem s ní šla, když jí bylo 2r2m. Těsně předtím dostala první pediacel. Dr nám vyplnila přihlášku, napsala, že je očkovaná a do školky jí přijaly (sice nenastoupila, protože nechtěla, ale to už je jiná věc). To bylo v roce 2015. Teď řeším to samé se synkem. Taky březnový, čili teď mu je 2r2m. Chtěla jsem nechat zase dát pediacel, bohužel není, takže musím do hexy. zase jsem doufala, že bude stačit teď jedna dávka, doočkování by bylo ještě před samotným nástupem (nastoupil by až v březnu 2018). A dnes dopoledne jsem se u dr dozvěděla, že přihlášku mi potvrdí jedině po celé hexe a první dávce mmr :zed:
Takže do přihlášky mi napsala, dosud neočkován, ani individuální očkovací plán mi napsat nemůže, prý se teď hrozně zpřísnily podmínky. Do školky tedy malého nevezmou, to pro nás ale není taková tragédie. Spíš mě štve, že budu během roku muset dočkovat i mmr. A to jsem teda nechtěla.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek