Očkování proti tetanu těsně před početím

733
15.6.14 17:38

Očkování proti tetanu těsně před početím

Ahoj holky,
prosím o radu - resp. jestli máte některá z vás zkušenost s očkováním těsně před otěhotněním, či v. trimestru. Praktička mi řekla, že mám propadlé očkování a že mě oočkuje, řekla jsem jí, že se snažíme (bylo to dva dny před ovu a já jsem otěhotněla)… ona mi řekla, že to nevadí, přitom v prvním trimestru se údajně pro sichr neočkuje… jsem v 8 tt a mám z toho obavy, zda to nemůže mít nějaký dopad na fazolku… díky za rady.. T

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
1482
15.6.14 17:39

Ahoj, myslím, že těsně před početím nebo v prvních dnech to nemá žádný vliv…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
15.6.14 17:44

@Teresk Nenechala bych se ockovat v tehotenstvi. Pockala bych po porodu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.6.14 17:45

@Teresk přijde mi tvůj dotaz zmatený. Očkovaná jsi byla před otěhotněním, nebo tě chce drka teprve očkovat?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
15.6.14 17:53
@Teresk píše:
Ahoj holky,
prosím o radu - resp. jestli máte některá z vás zkušenost s očkováním těsně před otěhotněním, či v. trimestru. Praktička mi řekla, že mám propadlé očkování a že mě oočkuje, řekla jsem jí, že se snažíme (bylo to dva dny před ovu a já jsem otěhotněla)… ona mi řekla, že to nevadí, přitom v prvním trimestru se údajně pro sichr neočkuje… jsem v 8 tt a mám z toho obavy, zda to nemůže mít nějaký dopad na fazolku… díky za rady.. T

Neboj, mrtvý tetanus a ještě před početím ti nic neudělá.
A v prvním trimestru se pro sichr nedoporučuje nic, ani kapky do nosu, to je prostě jenom pro jistotu :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
15.6.14 17:59

@berry4 byla jsem očkovaná cca 2 dny před početím…

díky holky za názory, nějak teď asi blbnu a mám pořád strach co všechno by mohlo fazolku ovlivnit, i když to už sama nezměním, asi se mnou mlátěj hormony :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.6.14 18:03

@Teresk aha. Ne, dopad to žádný mít nemůže. Najdi si prosím na internetu vývoj plodu, tam máš všechno vysvětlené.
Chce to hledat, ne žít v doměnkách a pak se z nevědomosti strachovat :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4923
15.6.14 18:03

Já byla očkována a byla jsme pár dní těhu…tak f klidu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
85410
15.6.14 18:20

@Teresk už to nezměníš, tak je to jedno, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
15.6.14 18:44

@berry4 neboj na internetu jsem hledala… teda v cz zdrojích… zajímaly mě zkušenosti ostatních, doktor mi řekl, že by to vliv mít nemělo… ale sám nevěděl…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
15.6.14 18:47

Vlastně vím o jedné věci, při autoimunitním zánětu štítné žlázy při očkování (jakémkoli) dochází k aktivaci imunitního systému, a tím i pádem i k vyšší agresivitě vůči vlastní štítné žláze… což může mít sekundárně při (vysokém) výkyvu k negativnímu vývoji na plod… což už taky neovlivním… to je spíše vedlejší vliv přes imunitní systém… takže už bych teď na očkování před těhu min. měsíc před nešla… :) třeba to pomůže ostatním… snad to nebude mít jiný efekty

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.6.14 18:52

@Teresk no nevím, jak jsi hledala, mě na to stačily 4 sekundy : http://www.ockovanideti.cz/lekar/tbc.htm Máš tam i o očkování těhotných.
Jinak tím jsem ti chtěla dát najevo, že embryo se spojuje s matkou až někdy za 6 týdnů po oplodnění. Tzn. je s ní spojeno krevní cestou.
Ty jsi byla očkovaná před.
6 týdnů je dost dlouhá doba na to, aby odezněly reakce a všechno.
Já byla kdysi očkovaná ve 3-4 týdnu na zarděnky ( toto očko v těhotenství způsobuje vv),tenkrát ještě ani neexistovaly těhotenské testy, nikdo na to nehrál, bez potvrzení se se mnou nikdo nebavil, dceru mám úplně zdravou ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
733
15.6.14 19:02

@berry4 našla jsem příběh paní, která byla takhle očkovaná (čekala dvojčata) a o jedno dítě přišla, druhé se narodilo postižené a brzy po porodu zemřelo… taky jsem ale našla že v rozvojových zemích se očkuje v těhu… ale kdo v rozvojových zemích sleduje dopad na plod? asi žádný statistiky neexistují… jen jsem chtěla slyšet zkušenosti ostatních, nějak jsem nečekala že mě někdo bude školit jak hledat na netu :lol: (možná hledám až moc a je to na škodu, v dnešní době je občas lepší nevědět, než pak stresovat :) ) přesto díky za info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17630
15.6.14 19:03

Byla jsem očkovaná tak nějak ve stejné době a mám zdravou, krásnou dvouletou holčičku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
15.6.14 19:16

@Teresk nepřemýšlej nad tím. Je to zbytečné. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie