Očkování TBC

Napsat příspěvek
Velikost písma:
108
7.12.14 21:11

Jo a holky ještě něco.. je možný že by to očkování přítel neměl? ebo spíš takhle.. vžd tam zůstane jizvička že? nemusí být vystouplá, stačí malá plochá.. protože on nic třeba nemá a zajímáho jestli ho mamka dala nebo jestli ho tahá jen za nos :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
7.12.14 21:56
@Ronnie285 píše:
Jo a holky ještě něco.. je možný že by to očkování přítel neměl? ebo spíš takhle.. vžd tam zůstane jizvička že? nemusí být vystouplá, stačí malá plochá.. protože on nic třeba nemá a zajímáho jestli ho mamka dala nebo jestli ho tahá jen za nos :cert:

Já na sobě taky žádnou jizvičku nemám a očkovaná jsem byla určitě už v porodnici, mám to napsáno v očkováku. Řekni příteli, ať se podívá do svého očkovacího průkazu, téměř 100procentně to tam bude mít, dřív se očkovali všichni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
7.12.14 22:00

@Miriska Ta vakcína je jen pro indikované děti, určuje se to na základě dotazníku ke kalmetizaci, který ti dají v porodnici. Nevím, jestli jsi ho vyplňovala u prvního dítěte, ale jsou tam třeba otázky, jestli jsi se mohla ty nebo partner setkat s přenašečem TBC nebo jestli jste ty nebo partner pobývali v cizině déle než 3 měsíce a v jakých zemích. My jsme dostali indikaci ke kalmetizaci třeba na základě právě těch zahraničních pobytů. Já ten dotazník teda vyplňovala podle pravdy, ale nikdo jeho pravdivost nekontroloval, nevím ani, jestli je to nějak ověřitelné, kdybys tam třeba napsala, že jsi byla půl roku v Indii například… :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
7.12.14 22:57

@Hoa Mai Dotazník znám s první dcerou, pak jsem ji nechala očkovat dobrovolně, když jí bylo 3/4 roku, hradila to pojištovna…ale ted není čím očkovat, ani když si to chceš zaplatit. No dotazník právě nevím, jestli se dá pak nějak ověřit…těžko mi někdo uvěří půl roku v Indii (či kdekoliv jinde), když jsem od roku 2011 na rodičáku doma :-D

ú4

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
7.12.14 23:19

@Miriska U těch zahraničních cest není psáno, že by to mělo být v nějakém období, prostě někdy v životě. My jsme byli na těch zahraničních cestách 4 roky před otěhotněním, taky jsem to tam napsala a i tak nám dali doporučení ke kalmetizaci. Že si tu vakcínu nemůžeš zaplatit, to vím, to už bylo i loni za nás.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14552
8.12.14 08:38

@Hoa Mai No uvidíme, my za hranice nejezdíme, ale můžu si vymyslet, že jsem se setkala s někým, kdo podezření měl. To berou taky mámten dojem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7182
8.12.14 08:51
@Ronnie285 píše:
Jo a holky ještě něco.. je možný že by to očkování přítel neměl? ebo spíš takhle.. vžd tam zůstane jizvička že? nemusí být vystouplá, stačí malá plochá.. protože on nic třeba nemá a zajímáho jestli ho mamka dala nebo jestli ho tahá jen za nos :cert:

Očkovaná jsem a nemám vůbec nic. Ani první syn nemá žádnou jizvičku - proto měl být přeočkovaný, pak se změnila pravidla a přeočkovaný není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
10.11.19 12:35

9m dítě

Ahoj, obnovuji téma; mám 9m dcerku a uvažuji o očkování proti tuberkulóze, lépe řečeno objednala jsem ji, jenže se to ve mně pořád pere. Pediatr to jednoznačně doporučuje, ale zase je to stará škola a já jakožto prvomatka jsem na pochybách (zatím má píchnutou hexu ve 3. a 5. měsíci, Prevenar zatím ne - píchali by ji na kontrolách 4× po sobě a na to jsem neměla nervy po tom, jaký cirkus předvedla po prvním očkování). Nechával jste někdo dejme tomu během posledního roku očkovat podobně staré dítě? Jak to probíhalo a jaká byla reakce prosím? Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1212
10.11.19 12:40

Určitě bych dala raději Prevenar než TBC pokud nejste riziková skupina. Vakcína na TBC prý moc nefunguje na kmeny které jsou a výskyt TBC se výrazně snížil, zato se zvýšil počet pnemokokovych encefalitid a pneumonii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
10.11.19 12:44

@Tejule na Prevenar se určitě časem chystám. Riziková skupina nejsme, no pere se to ve mně, teď jsem zase nakloněná tomu to radši zrušit :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
10.11.19 12:47

@nabab Proč chceš ockovat??Pracuji na plicnim a mame tam kalmetizační sestru ktera ockuje děti rizikových rodičů…vakcina tbc je nyní pouze z Polska, neregistrovaný přípravek…vzhledem k tomu, ze pracuji na plicnim i me dítě bylo indikováno k očkování, ja vsak odmitla…jinka ockuji vse, za me taky radsi doporucim pneumokoky nebo meningokoka…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
10.11.19 12:56

@nabab nechávala jsem dceru očkovat, jako první rotarixem, pak hexa, pak prevenar a v po sedmém měsíci jsem dávala TBC. Ale dávala jsem jen z toho důvodu, ze pracuji v nemocnici. Očkováni bylo bez reakce - jediné co bylo horší bylo hojení - cca 3-4 měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
10.11.19 13:01

@HandulkaK moje máma, která je hlídací babička, pracuje v domově důchodců :think: toho hojení se právě děsím, já jsem v pohodě, chlap to má viditelné i ve čtyřiceti :think: Tak koukám, že mám fakt o čem přemýšlet :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
318
10.11.19 13:02

@zlatuska85 díky za info :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3355
10.11.19 13:08

@nabab ono ji to nebolelo, jen jsme se o to dlouho museli starat. Jinak opravdu bez reakci.

Takhle… DD bych se asi nebala. Ale já pracuji i s lidmi bez domova, ted tam byla i nějaká žloutenka…atd… takže já si říkala raději…

Teď se chystáme na meningokoka a žloutenku A.
Ale malá má teď vyrazku po celém těle, tak musíme odkládat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek