Očkovat na COVID v době těhotenství?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
11054
29.4.21 13:16

Já nic nechci profanovat. Jen tedy na těhotných se netestuje, je to neetické, proto se nesmí nic, ale těžko tedy říct, jak by co uškodilo, když se to netestovalo. Bylo mi řečeno v lékárně.

Já nejsem očkujici fanatik ani u dětí a očkování prizpusobuji situaci. Pohlížím k věku a zdraví. Nejedu dle očkovacího kalendáře, nýbrž pocitově. To si prostě každý sám musí posoudit.

Bohužel. Ve zdravotnictví se jede na byznys. Mně třeba bylo laboratoří doporučeno covid ideálně očkovat půl roku až rok po nákaze, protože tak dlouho fungují protilátky. Dříve nemá smysl, protoze to nebude fungovat, když má tělo protilátky. Moje babička měla covid a první dávku dostala asi tři týdny po covidu, pak další. Nakazila se covidem znova.

Takže tohle by mě zajímalo, proč se neřeší. Nesmyslné očkování. Naockujeme nesmyslně hlava nehlava všechny. Co na tom, že to nebude fungovat, přestože to víme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.21 13:56

Co jsem tak pročítala ze studií, k placentě a plodu by se vir dostat neměl, tělo je zpracuje dříve. Jediné riziko jsou případně horečky, ale tak tu můžu dostat i tak… Já měla Covid v listopadu, je mi 30,ziju aktivně, relativně vyvážená a pestrá strava a stejně mě to dost složilo😣. Jako těhotná si to vůbec neumim představit. Protilátky nemám.
Podařilo se mi přes známost dotelefonovat epidemiologovi a vakcinologovi, který spolupracuje s ostatními státy a Amerikou a ten mi očkování také doporučil a to Pfizer.
Je to těžké rozhodování.

• Citovat
  • Upravit
2996
29.4.21 14:14

V tehotenstvi bych se ockovat nenechala. Ono se to nedoporucuje ani pri kojeni… Ja tedy do ockovani pri kojeni jdu, ale dite uz ma prikrmy. Pri plnem kojeni bych rozhodne nesla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11054
29.4.21 14:31
@Anonymní píše:
Co jsem tak pročítala ze studií, k placentě a plodu by se vir dostat neměl, tělo je zpracuje dříve. Jediné riziko jsou případně horečky, ale tak tu můžu dostat i tak… Já měla Covid v listopadu, je mi 30,ziju aktivně, relativně vyvážená a pestrá strava a stejně mě to dost složilo😣. Jako těhotná si to vůbec neumim představit. Protilátky nemám.
Podařilo se mi přes známost dotelefonovat epidemiologovi a vakcinologovi, který spolupracuje s ostatními státy a Amerikou a ten mi očkování také doporučil a to Pfizer.
Je to těžké rozhodování.

Přesně. Tady to jde krásne vidět. Ty protilátky nemáš, tudíž potřebuješ očkování, mělo by tedy fungovat. Proto si myslím, než místo hlava nehlava očkovat, staré, straší a mladé, tak očkovat dle protilátek. Takto se akorát staví další problém. Flákat vakcíny jak je napadne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35447
29.4.21 14:46
@Trojlístek píše:
Já nic nechci profanovat. Jen tedy na těhotných se netestuje, je to neetické, proto se nesmí nic, ale těžko tedy říct, jak by co uškodilo, když se to netestovalo. Bylo mi řečeno v lékárně.

Já nejsem očkujici fanatik ani u dětí a očkování prizpusobuji situaci. Pohlížím k věku a zdraví. Nejedu dle očkovacího kalendáře, nýbrž pocitově. To si prostě každý sám musí posoudit.

Bohužel. Ve zdravotnictví se jede na byznys. Mně třeba bylo laboratoří doporučeno covid ideálně očkovat půl roku až rok po nákaze, protože tak dlouho fungují protilátky. Dříve nemá smysl, protoze to nebude fungovat, když má tělo protilátky. Moje babička měla covid a první dávku dostala asi tři týdny po covidu, pak další. Nakazila se covidem znova.

Takže tohle by mě zajímalo, proč se neřeší. Nesmyslné očkování. Naockujeme nesmyslně hlava nehlava všechny. Co na tom, že to nebude fungovat, přestože to víme.

Hele, ale to s tvoji babickou moc smysl nedava, vidis to? Ockovat se nema tak brzy, protoze ma clovek protilatky a proto je to zbytecne. Ale pak mi vysvetli, jak to mohla babicka chytit znovu, kdyz mela protilatky a jeste k tomu ockovani. To je trochu proti logice veci, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11054
29.4.21 15:05
@mroe píše:
Hele, ale to s tvoji babickou moc smysl nedava, vidis to? Ockovat se nema tak brzy, protoze ma clovek protilatky a proto je to zbytecne. Ale pak mi vysvetli, jak to mohla babicka chytit znovu, kdyz mela protilatky a jeste k tomu ockovani. To je trochu proti logice veci, ne?

Já nezmínila důležitou věc. Nikdo neřešil, že má protilátky. Nechali jsme jí je zjistit ze zajímavosti. Měla je poměrně vysoké. Bohužel informace o svých proti látkách a vhodnosti očkování jsem se dozvěděla později. Covid jsem prodělala později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11054
29.4.21 15:07

@mroe ten doktor z laboratoře mi přímo řekl, že ji tím očkováním oslabili a úplně rozhodili tu přirozenou obranu. Ale nechci se hádat. Uvádím to pouze jako to, že se to stalo a co mi bylo řečeno.

Ve své podstatě mi řekl, že pokud by s očkováním vyčkali alespoň ty tři měsíce, ideálně půl roku, tak by další nákazu stejným kmenem neměla prodělat.

Příspěvek upraven 29.04.21 v 16:06

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20557
29.4.21 15:45

Nikdy!
Experimentalni vakcína, bez studie dlouhodobé účinnosti a rizik.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35447
29.4.21 16:36
@Trojlístek píše:
@mroe ten doktor z laboratoře mi přímo řekl, že ji tím očkováním oslabili a úplně rozhodili tu přirozenou obranu. Ale nechci se hádat. Uvádím to pouze jako to, že se to stalo a co mi bylo řečeno.

Ve své podstatě mi řekl, že pokud by s očkováním vyčkali alespoň ty tři měsíce, ideálně půl roku, tak by další nákazu stejným kmenem neměla prodělat.

Příspěvek upraven 29.04.21 v 16:06

A jak vis, ze to mela znovu?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lucenka
29.4.21 16:39

Nikdy bych se nenechala očkovat v těhotenství (čímkoliv).

• Citovat
  • Upravit
6672
29.4.21 16:55

Já jsem pro očkování jak proti covidu, tak proti skoro čemukoliv, sama mám prakticky všechny „dobrovolné“ vakcíny, co člověk může mít, ale zrovna v těhotenství bych to odložila. Ani tak si nemyslím, že by to mohlo nějak uškodit embryu, ale třeba by i mohla nějak nestandardně reagovat tvoje imunita.
Navíc jestli jsi teď ve 12. týdnu, tak si většinu těhotenství prožiješ přes pozdní jaro a léto, kdy se epidemie tolik nešíří, a s trochou štěstí to už ani na podzim nebude tak hrozné, jako bylo teď.

Dala bych se naočkovat až potom, třeba už v té době stejně bude zas nová vakcína zohledňující nové mutace, takže by ti v říjnu mohla být ta současná k prdu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
29.4.21 17:44

Já jsem nepřerušila snažení o dítě, pokud tento cyklus otěhotním, na druhou dávku půjdu v původním termínu. Nebojím se toho.

• Citovat
  • Upravit
11054
29.4.21 18:58
@mroe píše:
A jak vis, ze to mela znovu?

V domovech seniorů probíhají pravidelné PCR testy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11054
29.4.21 19:00
@Anonymní píše:
Já jsem nepřerušila snažení o dítě, pokud tento cyklus otěhotním, na druhou dávku půjdu v původním termínu. Nebojím se toho.

Mohu se prosim zeptat, jakou vakcínou tě ockovali?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
29.4.21 19:05
@Anonymní píše:
Já jsem nepřerušila snažení o dítě, pokud tento cyklus otěhotním, na druhou dávku půjdu v původním termínu. Nebojím se toho.

jasně

ono se v reálu není čeho bát

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek