Očkování MMR - nevím si rady

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2813
29.1.19 11:12
@alifie píše:
Generace mých rodičů zažila. :mrgreen: Očkuje se od r.1969.

Díky. Také jsem na to ze zvědavosti koukla a zjistila, že jsem napsala kravinu. :lol: V každém případě jsem na toto téma mluvila kdysi se svými rodiči (ročníky 63 a 65), oba jsou očkovaní (zřejmě teda ve vyšším věku) a ani jeden z nich spalničky neměl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
29.1.19 11:18

@alifie no, procentuelně je pořád vyšší riziko, že se dítě danou nemocí nakazí, než to, že bude mít trvalou reakci na očkování. Takže ano, očkuji :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
29.1.19 11:27
@Aneta.Berg píše:
Z tohoto úhlu pohledu je blbé to, že když se někdo obává, že má „slabší dítě“, kterého hnusně zkosí nemoc, tak se ZÁROVEŇ obává, že takové slabé dítě zkosí i to očkování … a pak je těžké se rozhodnout.Názor, že dítě zkosí očkování, ale nemoc dá s přehledem je s logikou o level níž…

Názor, že vakcína jsou jen oslabené viry a tedy že očkování musí být pro KAŽDÉ dítě bezpečnější než nemoc, považuji za naivní. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
29.1.19 11:32
@alifie píše:
Názor, že vakcína jsou jen oslabené viry a tedy že očkování musí být pro KAŽDÉ dítě bezpečnější než nemoc, považuji za naivní. :nevim:

Kdo tohle dnes tvrdí? Umím si představit znění „mělo by být“ …ale takhle striktně to ještě někdo v současné době říká?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
29.1.19 11:33
@Aneta.Berg píše:
Kdo tohle dnes tvrdí? Umím si představit znění „mělo by být,… snažíme se aby bylo …“ …ale takhle striktně to ještě někdo v současné době říká?
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14335
29.1.19 11:35

Podle, je to možná i tím, že se objeví někdy rodiče nechají píchnout, a neřeší..
Nemoc v rodině a nebo prodělanou nemoc..Já většinou co mi někdo říkal, že dítě pak mělo horečky a nebo třeba nějaký jiný problém, tak pak se dozvím, že je dítě po náchladu a nebo v rodině někdo byl nemocný..
Neříkám, že je to něco co zaručí, že očkování proběhne hladce, ale opravdu se někdy divím, že mi někdo řekne.. Jdem na očkování už můžem, rýmu už nemá, měl 14 dní, ted dva dney ne..
U nás dětská očkuje, neni příznivcem neočkování- to má napsané i na dveřích, že kdo je proti očkování, aby si našel jiného lékaře. Tak prohlédne dítě, zeptá se maminky, jestli bylo dítě zdravé, jeslti doma někdo nemarodí, pokud řeknu, že má někdo doma chřipku, jestli je zdravé.. U těch děti, kdo opravdu často marodí, dělá alergo a imuno testy- jenom vzít krev o nic nejde..
Jako je jasné, že jde i o lékaře.. My jednou chodily k jedné nezmi%nované doktorce přes očkování dokonce a ta píchla klukovi najednou dvě očkování, naše dětská šla do kolen, že prostě tam jezdit už nemáme… Kluk týden předtím měl velký kašel, ona to, že je už dobrý-jenom přes ono..Samozřejmě, jsem se mohla bránit, ale člověk nevěděl, důvěřoval, ale zjistila jsem,že se jde domluvit s lékařem, a je lékař a lékař..

Příspěvek upraven 29.01.19 v 11:37

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26856
29.1.19 11:36

My se ockujeme. Deti i dospeli. Ockovani zvladame bez komplikaci, takze dilema nemivam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
29.1.19 11:40
@Aneta.Berg píše:
Kdo tohle dnes tvrdí? Umím si představit znění „mělo by být“ …ale takhle striktně to ještě někdo v současné době říká?

V podstatě to říkáš ty:
„Názor, že dítě zkosí očkování, ale nemoc dá s přehledem je s logikou o level níž…“

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
29.1.19 11:42
@alifie píše:
V podstatě to říkáš ty:
„Názor, že dítě zkosí očkování, ale nemoc dá s přehledem je s logikou o level níž…“

To, ale nemluvím o KAŽDÉM dítěti, ale o tom, o kterém rodiče předpokládají, že vakcinu nezvládne. Navíc z toho to co píšeš ty, vůbec nevyplývá …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21680
29.1.19 11:46
@Anonymní píše:
@Aduš8 v cizině jsme 3 měsíce teprve, to s tim nesouvisí

Kdyz byly takobe problemy, tak bych rozhodne neockovala, je to ziva vakcina, mnohem horsi…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
29.1.19 12:30
@Aduš8 píše:
@alifie no, procentuelně je pořád vyšší riziko, že se dítě danou nemocí nakazí, než to, že bude mít trvalou reakci na očkování. Takže ano, očkuji :palec:

Riziko, že se dítě nakazí, je určitě vyšší než to, že bude mít dlouhodobé následky na očkování. Nicméně u spalniček má prý 70% lidí průběh bez komplikací. Smysl by mělo spíš srovnání rizika, že dítě bude mít dlouhodobé následky po nemoci a rizika, že bude mít dlouhodobé následky po očkování. Mám pocit, že následky po očkování se poněkud popírají, a rizika následků onemocnění se berou podle podmínek v Africe. :nevim: (Děti mám proti spalničkám očkované, nežádoucí účinky „v tzv časové souvislosti s očkováním“ byly srovnatelné s nekomplikovaným průběhem spalniček.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
29.1.19 12:36

Tohle je zajímavý článek:
https://rotter.blog.idnes.cz/blog.aspx?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
29.1.19 12:54
@Aneta.Berg píše:
To, ale nemluvím o KAŽDÉM dítěti, ale o tom, o kterém rodiče předpokládají, že vakcinu nezvládne. Navíc z toho to co píšeš ty, vůbec nevyplývá …

Rodiče zpravidla mají nějaký důvod, proč předpokládají, že dítě vakcínu nemusí zvládnout -stejně jako zakladatelka. Takže tvrdit, že takoví rodiče jsou o level níž s logikou, je bezdůvodné urážení těchto lidí. Ani lékař s jistotou nemůže říct, že nějaké dítě zvládne očkování bez problémů, lékař ví s jistotou jen to, že většina dětí to zvládne bez vážnějších problémů, ale o tom, jak to zvládne konkrétní dítě neví nic, dokud to nezkusí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1128
29.1.19 13:07
@alifie píše:
Rodiče zpravidla mají nějaký důvod, proč předpokládají, že dítě vakcínu nemusí zvládnout -stejně jako zakladatelka. Takže tvrdit, že takoví rodiče jsou o level níž s logikou, je bezdůvodné urážení těchto lidí. Ani lékař s jistotou nemůže říct, že nějaké dítě zvládne očkování bez problémů, lékař ví s jistotou jen to, že většina dětí to zvládne bez vážnějších problémů, ale o tom, jak to zvládne konkrétní dítě neví nic, dokud to nezkusí.

Vůbec mě nechápeš… moje tvrzení nepopírá to co píšeš.
Já říkám, že rodič, který má:

1. podezření, že jeho dítě je „slabé“ natolik, že by vakcinu nezvládlo

tak by logicky mohl mít podezření, že:

1. dítě je zároveň natolik „slabé“, že špatně zvládne nemoc

Pro takové rodiče musí být těžké se rozhodnout co dělat, protože je to logická past.
Aby se rozhodli věřit tomu, že vakcina je pro jejich dítě nebezpečná, tak je podle mě pohodlnější uvěřit, že je nebezpečná obecně pro všechny nebo druhá varianta - rozhodnou se doufat, že nemoc jejich dítě nechytí a nebo třetí možnost (a to je právě ta co hapruje s logikou) - že to jejich „slabé dítě“ nemoc zvládne v pohodě bez následků, s mírným průběhem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18304
29.1.19 13:11
@Anonymní píše:
Dobrý den maminky,

v první řadě chci jen říct, že jsme v této otázce laik, dcera má skoro 3 roky a nemá ještě MMR, měla by jít na očko přístí týden, ale ve mně se to pere, nechat či nenechat..

Z medii se toho na nas hrne mraky, jak spalničky postupují, jak jsou pro dítě nebezpečné..na druhé straně zas odpůrci jak je nebezpečné očkování..

Náš první pediatr - dcera měla velmi špatnou reakci na poslední hexu, zametl to pod stůl, že to nikam hlásit nebude, že to s očko nesouvisí, byla to přímo reakce na ni, reakce byla, že dcera byla asi 14 malátná, zprvu horečky, neustálý pláč - to se srovnalo až po měsíci, celých 14 dní nechtěla skoro chodit, začínala mluvit a přestala uplně a dodnes - jsou ji 3 roky zatím nemluví..ale prý žádná vyšetření kolem očko nejsou třeba, nemá to s tím souvislost, horečky prý bývají, unava taky, že nechtěla ani chodit a celých 14 dní byla jak upozaděná - prý na ni neco lezlo a mluva - někdy děti přestanou na čas, pak se rozmluví, takto nás odbyl..

no tak mám strach, pak jsme změnili lékaře a ten že nemá problém to odložit, chtěli jsme po 2. roce, ale nějak jsme to oddálili až na 3 roky, ted žijeme v Rakousku a tady je to nepovinné, ale přesto jsem ji objednala a ted nevím, jelikož náš doktor mi řekl, že svoje dítě taky naočkované nemá a důvody nechtěl rozebírat, tak já už nevím, ani doktoři nejsou jednotní, pouze řekl, že je to volba každého rodiče a že tady jako v AT se to očko doporučuje, ale on děti nedal..tak já fakt nevim, vim, že to si musím roozhodnout sama, ale jak se má člověk rozhodnout, bojim se udělat nějaký krok, že dceři uškodím..co když ta reakce bude zase hrozná a dcera se ani nerozmluví, čeká nás kolečko u logopeda..

taky máte problém se rozhodnout, co je správné?

další věc, kterou nechápu - proč se pořád mluví o neočko dětech jako hrozbě, když spousta dospělých už nemá protilátky? třeba můj muž se nechal zkontrolovat a nemá, kamarádky - 2 sestry to měly v rámci práce a taktéž, taky bez protilátek, nejsou tedy hrozbou i dospělí? ti také přeci mohou nakazit ostatní..

Milá zakladatelko,
očkování je velmi obsáhlé téma a všimni si, kolik stránek má zdejší hlavní diskuse o očkování „Maminky, co už neočkujete, ozvěte se“. Jsem na té diskusi už od roku 2011. V tom roce dostala první dcera ve 3 měsících první hexu a 2 hodiny po očkování najednou jiné dítě, bledá, apatická, přestala broukat, klátila se v náručí. Třetí den se přidalo velké nechutenství. Doktorka naše se zachovala podobně, jako ta vaše. A proč? Proč se tak chovají? Protože je v ČR očkování povinné. Oni mají ze zákona povinnost očkovat..Já se tehdy nenechala odbýt a chtěla odborné vyšetření. Dr. mi dala žádanku do očkovacího centra. Tam jsem se chtěla objednat a napsala jsem mail, kde jsem i popsala, co se s dcerou dělo. Dr. mi napsal, že i toto chování může být známkou dočasné encefalopatie po očkování. Že by to mělo odeznít a pak ať očkujeme dál a doslova cituji „sledujeme, co to udělá příště“. A když příště to bude dobré, doočkovat klasicky. Když ne, tak ve kratším schématu!!! 8o 8o :zed: :zed: . No, k tomu doktorovi jsem s malou pak nešla. Očkoval by taky hlava nehlava.
Buď ráda, že žiješ v Rakousku - rozhodnutí je sice velice těžké, ale je jen na Tobě, nevyhrožuje ti nikdo hygienou, sociálkou, smrtí dítěte, vyřazením z evidence, nevzetím dítěte do školky a na tábory.
Musíš to zvážit sama. Já jsem měla bezesné noci asi půl roku a váhala celkem rok. Nakonec jsem očkovat už nedala a druhá dcera nemá nic. Máme u dr. podepsané reversy. Nicméně abych měla aspoň nějaký klid v duši, dala jsem oběma dcerám tetanus, záškrt a č. kašel v podobě homeopatických nosod, tzv. homeopatickou profylaxy. Čert ví, jestli to fakt funguje, homeopaté jsou rozděleni na dva tábory, jedni že jo, druzí že ne, tak si můžu vybrat..ale mě to dodalo aspoň trochu klid. Posilujeme hodně imunitu - imunita začíná ve střevech - kvasím doma kombuchu, pijeme celá rodina, něco si o ní najdi na netu, nemám tolik času to tady vypisovat, ale je to moc fajn zdravá věc na posilování těla. Dál probiotika, ovoce a zelenina z vlastních zdrojů nebo z biofarmy, příp. z obchodu v biokvalitě, masokostní vývary, které přidávám do polévek a omáček. Rakytník, hlíva..
Každé i malé zranění čistím a dezinfikuju kysličníkem, to je chvilka..
Kdyby jste nedejbože spalničky chytly, je důležitý dostatek vitaminu A, ten je velmi nápomocný k zamezení komplikací, které se u spalniček mohou vyskytnout (ale nemusí).

A samozřejmě, že kecy o kolektivní imunitě jsou jen kecy, když se neapeluje stejnou měrou jako u dětí na očkování i dospělých, kteří mají dávno vyvanuté protilátky a krom tetanu se přeočkovávat nenechávají. V ČR mě tohle hrozně zlobí - ty řeči, jak kvůli neočkujícím rodičům je nízká stádní imunita. A o dospělých a migrantech ani slovo, nebo jen okrajově. V ČR je velký nátlak, právě kvůli systému, který tu kolem očkování panuje.

Tehdy, když jsem se tak pracně rozhodovala, jsem si dokonce dopisovala se Státním ústavem pro kontrolu léčiv + s výrobcem vakcín o tom, co dělají v těle hlinité soli obsažené ve vakcínách, jak se vylučují atd. No a obě instituce na stejné otázky odpověděly zcela odlišně. I to mě utvrdilo v tom, že kolem očkování není vše tak „růžové a čisté“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek