Ockovat Prevenar?

Napsat příspěvek
Velikost písma:
847
28.1.09 14:27

Ja nejsem za:,–(ne proti ockovani a deti mam naockovane - kdybych se rozhodovala ted, tak bych je naockovalal, ale pozdeji. Akorat mi vadi, kdyz nekdo vidi reklamu a hned bezi do lekarny a mysli si, ze dela to nejlepsi pro dite aniz by si zjistil veskere informace.

Mam znamou, je lekarka a syn ji zemrel na meningokoka a i ja vim, ze bych to homeopaticky nezvladla, tam jde doslova o minuty. A moje deti jsou uz na pneumokoka velke, ale pokud by deti mely 5× rocne zanet stredousi, tak naockuji, ale ne jako prevenci pred nastupem do skolky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
30.1.09 23:02

Mám 5 měs.kluka a má za sebou už všechny 3 dávky Prevenaru a čeká nás i maningokok.Při představě,že by chytil pneumokoka,se mi svírá žaludek.Podle mě je lepší řešit sníženou imunitu,která je prý!!! způsobená častým očkováním,než řežit pneumokoka.To by taky mohlo špatně dopadnout a já bych si to šla pak hodit,protože jsem pro to nic neudělala.

• Citovat
  • Upravit
2983
30.1.09 23:21

My jsme dcerku očkovat nechaly, protože manžel jako dítě trpěl hodně s ušima, tak jsem si říkala, že tomu snad můžeme předejít.
Zatím je stále zdravá a s ušima taky zatím žádný problém TUK TUK.
Co se týče reakce na vakcínu, tak nebyla vůbec žádná.
U HEXA měla vždycky teplotu.
On člověk nikdy neví, co je lepší, protože každé tělo je jiné a teď , když jsme očkovaní nemůžu tušit, jaké by to bylo, kdyby očkovaná nebyla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
31.1.09 22:30
liska71 píše:
Mám 5 měs.kluka a má za sebou už všechny 3 dávky Prevenaru a čeká nás i maningokok.Při představě,že by chytil pneumokoka,se mi svírá žaludek.Podle mě je lepší řešit sníženou imunitu,která je prý!!! způsobená častým očkováním,než řežit pneumokoka.To by taky mohlo špatně dopadnout a já bych si to šla pak hodit,protože jsem pro to nic neudělala.

Možná netušíš co to znamená mít oslabený imunitní systém, protože kdybys to věděla, tak bys v životě nemohla napsat takovej blábol. Kdyby to bylo tak jasný, tak všechny matky narvou do svých dětí úplně všechny vakcíny bez přemýšlení. Možná by ses mohla zamyslet, proč se spoustu rodičů rozhodne neočkovat Prevenarem popř. jinou vakcínou. Nemyslím si, že mám svoje dítě ráda míň než ty to svoje.

Mně se zase svírá žaludek, když čtu takovýhle věci 8O

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2047
31.1.09 22:57

Bubino, já ted trochu odbočím od diskuze (autorce se omlouvám), začala jsem se zajímat o homeopatika a čtu, že se tím zabýváš. Nemám ale v tomto směru žádné informace a ani nevim, kde tady máme ve městě nějakého homeopata. Neznáš nějaký odkaz na internetu pro bližší info? děkuju

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
23847
6.2.09 15:27

Ahoj, slyšela jsem, že očkování na pneumokoka pro děti má být od roku 2009 plně hrazeno z veřejného pojištění, ale nevím, jestli ten návrh nakonec schválili. Nevíte někdo, jak to dopadlo? Nepřiřadili to taky náhodou mezi povinné očkování?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
6.2.09 22:50

Ahoj,
my jsme dcerku nechali prevenarem očkovat (pravda až v roce), ačkoliv žádné zdravotní problémy neměla. Rozhodlo to, že z mé strany máme dědičný problém se záněty středouší zřejmě kvůli nějaké anomálii v uchu (já a bratr jsme na záněty trpěli hrozně, můj otec díky nim přišel o půl bubínku, babička byla ze stejného důvodu jako mladá i na nějaké operaci kosti vedle ucha), takže bylo padesát na padesát, že to dcerka zdědí po mně. Nevím, jestli bychom očkovali, i kdyby nebylo tohohle - ale asi ano, protože kdyby náhodou nastal nějaký problém, nikdy bych si neodpustila, že jsem tomu předem nezabránila.
Co jsem zaslechla, snad je schváleno, že pro nově narozené děti od letošního roku bude vakcína zdarma, ale ne povinná - kdo nebude chtít očkovat, nemusí, kdo bude chtít, bude moci zadarmo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
7.2.09 14:09

Bubino, moc se mi líbí Tvoje příspěvky. Taková otevřenost se u homeopata cení :-)

Jinak výjimečně souhlasím s Malikou, i když její argumenty se mi jinak moc nelíbí, že s oslabenou imunitou si fakt není radno zahrávat.
Já si spíš myslím, že neexistují vlastně žádné důkazy o tom, že ji očkování nějak narušuje. Fakt ale je, že k očkovacímu kalendáři mám také svoje výhrady. Kažodpádně ten pneumokok mi zatím přijde opravdu jako dost důležité očkování a myslím, že hodně pediatrů kašle na to si o tom něco přečíst a „očkuje“ rodiče výroky typu, že je to jen reklama… Já si o tom přečetla opravdu hodně a říkám, určitě očkovat. Ale rozhodně ne jako prevence při vstupu do školky, protože v tom věku už je riziko nákazy relativně nižší, tzn. ne, že by riziko pneumokokové meningitidy nebo sepse nebylo, ale prostě myslím, že pokud očkovat, tak dřív, protože největší rizika jsou do 2 let, pak to strašně rychle klesá…

K tomu zákonu o zavedení Prevenaru - bude se zavádět plošně, ale ne povinně. Ale pokud vím, zatím to leží poslancům na stole, je to součást nějakého jiného zákona, o kterém se dost hádají, tuším, že to zahrnuje i ty poplatky ve zdravotnictví aj. Kdyby aspoň mezitím pojišťovny zvýšily příspěvek, když už s tím někteří počítali a teď mají smůlu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
381
7.2.09 14:16
Táňulka píše:
K tomu zákonu o zavedení Prevenaru - bude se zavádět plošně, ale ne povinně. Ale pokud vím, zatím to leží poslancům na stole, je to součást nějakého jiného zákona, o kterém se dost hádají, tuším, že to zahrnuje i ty poplatky ve zdravotnictví aj. Kdyby aspoň mezitím pojišťovny zvýšily příspěvek, když už s tím někteří počítali a teď mají smůlu… :roll:

Kruci, to už jsem si myslela, že je to schválené! Tak teď si držím palce, ať s tím pohnou, než se mi v létě narodí druhý potomek, ona by to přece jenom byla dost velká úspora, a kdyby nás to o pár měsíců minulo, bylo by to vážně k vzteku!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
214
7.2.09 14:28

To teda jo. Držím Ti palce…
Je to trochu nefér, na jednu stranu máme mít úžasné zdravotnictví, na druhou stranu už i v Turecku se to očkuje plošně.
V Maďarsku taky, na Slovensku snad ještě dýl no a o západní Evropě, kam máme patřit, ani nemluvím…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna pediatra

Ikona - Jiří Havránek

Mudr. Jiří Havránek