OČR 80 % při karanténě dítěte
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Hanula1212 píše:
Trefil se ve čtvrtek, ale ve sbírce to pořád ještě není.
Takze realne zacnou ossz pracovat na doplatcich od noveho roku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Takze realne zacnou ossz pracovat na doplatcich od noveho roku.
Dřív určitě ne. Ono to ošetřovné jde ruku v ruce s izolačkou a ta má podmínku, že musíš být ke dni účinnosti zákona v izolaci, abys na ni měla nárok. Takže čím později bude vyhlášeno, tím méně lidí na ni bude mít nárok. Já na to také čekám, řekla jsem jedné zaměstnankyni, která byla doma díky uzavřené škole dítěte, že nemusí lítat do školy pro potvrzení, že bude stačit čestné prohlášení. Jenže tím, že to ještě neplatí, tak ani nejsou formuláře. Jen ty, kde je potřeba potvrzení ze školy. Telefony na socce neberou, na stránkách taky nic není. Ještěže je ta Maláčová pryč, takový chaos nikdy před ní nebyl. Hlavně že do TV vykládá, jakje to všechno růžové a easy, ale toto jsou zmatky!
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, jak to je.Syn měl v úterý 25.1. pozitivní PCR, jsem s nim od středy doma, jenže má už 14 let.
Mám nárok na OČR nebo neschopenku???
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lusi10 píše:
Holky, jak to je.Syn měl v úterý 25.1. pozitivní PCR, jsem s nim od středy doma, jenže má už 14 let.Mám nárok na OČR nebo neschopenku???
OČR spíš ne, pokud není v nějakém stupni závislosti, nebo mu není jó zle. Ale měla byste být jako rizikový kontakt 5 dnů od testu v karanténě a na tu dostanete e-neschopenku, která jde vystavit až tři dny zpětně. Ale jak to počítám, tak těch 5 dní již dneškem končí. Jak jste to v práci doložila do teď, že to řešíte až v neděli večer?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lusi10 píše:
Holky, jak to je.Syn měl v úterý 25.1. pozitivní PCR, jsem s nim od středy doma, jenže má už 14 let.Mám nárok na OČR nebo neschopenku???
A proč to řešíš až teď, tebe nekontaktovala hygiena že jsi v karanténě. Ta může vystavovat neschopenku.Na OčR nemáš nárok to je pro děti do 10 let.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj OČR mi bylo jasny že ne.No já byla až v pátek na PCR, mudr jsem volala ve středu hned, řekla, že až bude PCR tak mi to vystaví. Hygiena mi jen psala sms že je syn pozitivní, jinak nevolal nikdo do teď.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@mamule42 píše:
A proč to řešíš až teď, tebe nekontaktovala hygiena že jsi v karanténě. Ta může vystavovat neschopenku.Na OčR nemáš nárok to je pro děti do 10 let.
To není pravda, na nemocného muže být ocr i na dospeleho, pokud lékař rozhodne, je potřebuje ošetřovat.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lusi10 píše:
Jj OČR mi bylo jasny že ne.No já byla až v pátek na PCR, mudr jsem volala ve středu hned, řekla, že až bude PCR tak mi to vystaví. Hygiena mi jen psala sms že je syn pozitivní, jinak nevolal nikdo do teď.
Nechápu, proč vám to lékařka nevystavila hned na to PCR syna. Jako člen domácnosti jste rizikový kontakt a měla jste být v karanténě už od té středy. Naopak na vlastní PCR jste jít ani nemusela podle současných opatření. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ano očr může být i na starší dítě, pokud dr napíše, ale to krizové osetrovne na 80 % je jen do 10 let a pozor, neplatí o prázdninách anebo když je reditelske volno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lucad77 píše:
Nechápu, proč vám to lékařka nevystavila hned na to PCR syna. Jako člen domácnosti jste rizikový kontakt a měla jste být v karanténě už od té středy. Naopak na vlastní PCR jste jít ani nemusela podle současných opatření.
Třeba moje doktorka kontaktům neschopenky nepíše, prej jenom nemocným. Musela jsem volat na hygienu, aby mi neschopenku vystavili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lussinka píše:
Ano očr může být i na starší dítě, pokud dr napíše, ale to krizové osetrovne na 80 % je jen do 10 let a pozor, neplatí o prázdninách anebo když je reditelske volno.
Všechna ocr jsou aktualne za 80%
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Všechna ocr jsou aktualne za 80%
Vážně? 😳 a jak dlouho to platí? To kdybych věděla… tak je to fajn to vědět, já nestíhám sledovat. A neschopenka?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@lussinka píše:
Vážně? 😳 a jak dlouho to platí? To kdybych věděla… tak je to fajn to vědět, já nestíhám sledovat. A neschopenka?
Ta ne, tam je ten doplatek jen u karanteny ci izolace. Ale procenta se zvedli u vsech ocr, plati to po dobu platnosti toho krizoveho, ale je tam v jednom paragrafu uvedeno, ze 80% plati jal na ocr dle krizoveho, tak na ty dle zakona o nemocenske pojisteni. Tipuju, ze zjednoduseni pro CSSZ pri výpočtech.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@j.a.n.i1 píše:
Ta ne, tam je ten doplatek jen u karanteny ci izolace. Ale procenta se zvedli u vsech ocr, plati to po dobu platnosti toho krizoveho, ale je tam v jednom paragrafu uvedeno, ze 80% plati jal na ocr dle krizoveho, tak na ty dle zakona o nemocenske pojisteni. Tipuju, ze zjednoduseni pro CSSZ pri výpočtech.
Aha a normální očr platí stále 9 dnů? A když jsem na neschopence v karantene a asi půjdu do izolace, tak ten doplatek je automaticky anebo si mám někde něco zařídit a vypsat? Ten doplatek hradí ossz? To je těch 370 Kč na den?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit