OČR a dvojčata

Napsat příspěvek
Velikost písma:
31.3.17 15:34
@Aspera píše:
@Veronika_Praha já jen nechápu. Jedno dvojče je v nemocnici nebo tam s ním jen dojíždíte? Pokud je v nemocnici nemáte nárok na nic, pokud jen dojíždíte do nemocnice, tak by si manžel mohl brát v práci doprovod nemocného člena k lékaři.

Tak o tomto jsem neměla vůbec informaci, určitě někdy využiji. Díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.17 15:35
@Fofrník píše:
Je to tak. Na rodičovské musí být OČR psané na starší dvojče. Je to placené prvních 9 dnů. (PS: Mám doma troje dvojčata. ;) )

Troje??? No potěš. Mě stačí ty jedny:-):-):-). Bohužel nám toto sociální správa neuznala. Ani odvolání neprošlo. A přitom to byla situace - manžel s jedním v nemocnici a já s druhým doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
31.3.17 16:33
@Veronika_Praha píše:
Troje??? No potěš. Mě stačí ty jedny:-):-):-). Bohužel nám toto sociální správa neuznala. Ani odvolání neprošlo. A přitom to byla situace - manžel s jedním v nemocnici a já s druhým doma…

Pokud je jedno dvojče v nemocnici, není nárok na OČR. Ty tam s ním můžeš být, ale nemáš nárok na OČR, protože se předpokládá, že se nemocnice o něj postará a rodiče nejsou potřeba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
31.3.17 18:04
@kanka80 píše:
@Veronika_Praha Měla jsem teď nemocnou skoro 4.letou dceru a jsem teď na mateřské s dvojčaty. Taťka si vzal na ni paragraf a účetní v práci mu řekla, že by si mohl vzít i kdyby jedno z dvojčat onemocnělo ikdyž já jsem na mateřské ;) :palec:

To vám opravdu prošlo? Já mám skoro čtyřletou dceru a jsem na RD s mladší. A dr OČR manželovi na tu starší prostě nedala, že když jsem na RD, tak neexistuje. Nebyli jsme teda v nemocnici ale onemocněly mi obě a pak i já a nevěděla jsem, kde mi hlava stojí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4062
31.3.17 18:18
@Miasofi píše:
To vám opravdu prošlo? Já mám skoro čtyřletou dceru a jsem na RD s mladší. A dr OČR manželovi na tu starší prostě nedala, že když jsem na RD, tak neexistuje. Nebyli jsme teda v nemocnici ale onemocněly mi obě a pak i já a nevěděla jsem, kde mi hlava stojí.

Tak to jste se neměli dát, na to opravdu nárok normálně je. To že je jeden rodič na rodičáku s jedním dítětem neznamená, že se musí automaticky jen on starat i o všechny ostatní děti v rodině. Akorát že doktoři se často v těchhle předpisech prostě nevyznají, ptestože přímo souvisí s jejich oborem :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
31.3.17 18:28

Jsou věci které jsou dány zákonem popř. prováděcí předpisy aj. To, že je lékaři neznají je jejich problém. Dokonce jsem zažil i na MPSV že hlásala příslušná pracovnice bludy. Pokud mám pravdu jsem jak buldozer… ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
31.3.17 18:30
@Aspera píše:
Pokud je jedno dvojče v nemocnici, není nárok na OČR. Ty tam s ním můžeš být, ale nemáš nárok na OČR, protože se předpokládá, že se nemocnice o něj postará a rodiče nejsou potřeba.

To platí když tam leží. Nikoli při ambulantní léčbě. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
31.3.17 18:34
@Kassy píše:
Tak to jste se neměli dát, na to opravdu nárok normálně je. To že je jeden rodič na rodičáku s jedním dítětem neznamená, že se musí automaticky jen on starat i o všechny ostatní děti v rodině. Akorát že doktoři se často v těchhle předpisech prostě nevyznají, ptestože přímo souvisí s jejich oborem :zed:

Takže opravdu nárok je? Sestra se oháněla tím, že volala na sociálku a že jí potvrdili, že nárok na OČR manžel nemá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
31.3.17 18:35
@Veronika_Praha píše:
Troje??? No potěš. Mě stačí ty jedny:-):-):-). Bohužel nám toto sociální správa neuznala. Ani odvolání neprošlo. A přitom to byla situace - manžel s jedním v nemocnici a já s druhým doma…

Psala jsi že jste 2× za den jezdili do nemocnice na inhalace (a to je ambulantní péče) a máš nárok na OČR. Pokud by jste tam leželi tak by nárok nebyl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
31.3.17 18:35
@Fofrník píše:
To platí když tam leží. Nikoli při ambulantní léčbě. ;)

Jenže zakl. psala, že tam dítě leželo. To jsem psala, že když budou dojíždět, tak na volno nárok je, ale jakmile je dítě v nemocnici tak ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4263
31.3.17 19:16
@Aspera píše:
Jenže zakl. psala, že tam dítě leželo. To jsem psala, že když budou dojíždět, tak na volno nárok je, ale jakmile je dítě v nemocnici tak ne.

Citace z úvodního příspěvku:„(musí se jezdit 2× denně do nemocnice na inhalace).“ Asi jsem to špatně pochopil. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31.3.17 19:29

Holky, řešila jsem obě situace. Aktuálně řeším, že se na inhalace dojíždí. Před 2 měsíci jsme měli tu nemocnici (1 dítě doma, jedno tam) - to nám sociálka zamítla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30316
31.3.17 19:31
@Veronika_Praha píše:
Holky, řešila jsem obě situace. Aktuálně řeším, že se na inhalace dojíždí. Před 2 měsíci jsme měli tu nemocnici (1 dítě doma, jedno tam) - to nám sociálka zamítla.

První situace byla vyřešená správně, druhá by měla projít na doprovod k lékaři.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6437
31.3.17 19:52
@Miasofi píše:
To vám opravdu prošlo? Já mám skoro čtyřletou dceru a jsem na RD s mladší. A dr OČR manželovi na tu starší prostě nedala, že když jsem na RD, tak neexistuje. Nebyli jsme teda v nemocnici ale onemocněly mi obě a pak i já a nevěděla jsem, kde mi hlava stojí.

Doktorka tvrdila, že na to nárok otec nemá, ale účetní ve firmě řekla, že bez problémů je na to nárok :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
800
31.3.17 20:28
@kanka80 píše:
Doktorka tvrdila, že na to nárok otec nemá, ale účetní ve firmě řekla, že bez problémů je na to nárok :palec:

A dr vám to teda nakonec dala? Já měla právě odtud načteno, že to jde a tam jsme narazili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat