OČR a dvojčata
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
@Aspera píše:
@Veronika_Praha já jen nechápu. Jedno dvojče je v nemocnici nebo tam s ním jen dojíždíte? Pokud je v nemocnici nemáte nárok na nic, pokud jen dojíždíte do nemocnice, tak by si manžel mohl brát v práci doprovod nemocného člena k lékaři.
Tak o tomto jsem neměla vůbec informaci, určitě někdy využiji. Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fofrník píše:
Je to tak. Na rodičovské musí být OČR psané na starší dvojče. Je to placené prvních 9 dnů. (PS: Mám doma troje dvojčata.)
Troje??? No potěš. Mě stačí ty jedny:-):-):-). Bohužel nám toto sociální správa neuznala. Ani odvolání neprošlo. A přitom to byla situace - manžel s jedním v nemocnici a já s druhým doma…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronika_Praha píše:
Troje??? No potěš. Mě stačí ty jedny:-):-):-). Bohužel nám toto sociální správa neuznala. Ani odvolání neprošlo. A přitom to byla situace - manžel s jedním v nemocnici a já s druhým doma…
Pokud je jedno dvojče v nemocnici, není nárok na OČR. Ty tam s ním můžeš být, ale nemáš nárok na OČR, protože se předpokládá, že se nemocnice o něj postará a rodiče nejsou potřeba.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kanka80 píše:
@Veronika_Praha Měla jsem teď nemocnou skoro 4.letou dceru a jsem teď na mateřské s dvojčaty. Taťka si vzal na ni paragraf a účetní v práci mu řekla, že by si mohl vzít i kdyby jedno z dvojčat onemocnělo ikdyž já jsem na mateřské![]()
To vám opravdu prošlo? Já mám skoro čtyřletou dceru a jsem na RD s mladší. A dr OČR manželovi na tu starší prostě nedala, že když jsem na RD, tak neexistuje. Nebyli jsme teda v nemocnici ale onemocněly mi obě a pak i já a nevěděla jsem, kde mi hlava stojí.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miasofi píše:
To vám opravdu prošlo? Já mám skoro čtyřletou dceru a jsem na RD s mladší. A dr OČR manželovi na tu starší prostě nedala, že když jsem na RD, tak neexistuje. Nebyli jsme teda v nemocnici ale onemocněly mi obě a pak i já a nevěděla jsem, kde mi hlava stojí.
Tak to jste se neměli dát, na to opravdu nárok normálně je. To že je jeden rodič na rodičáku s jedním dítětem neznamená, že se musí automaticky jen on starat i o všechny ostatní děti v rodině. Akorát že doktoři se často v těchhle předpisech prostě nevyznají, ptestože přímo souvisí s jejich oborem ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jsou věci které jsou dány zákonem popř. prováděcí předpisy aj. To, že je lékaři neznají je jejich problém. Dokonce jsem zažil i na MPSV že hlásala příslušná pracovnice bludy. Pokud mám pravdu jsem jak buldozer… ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera píše:
Pokud je jedno dvojče v nemocnici, není nárok na OČR. Ty tam s ním můžeš být, ale nemáš nárok na OČR, protože se předpokládá, že se nemocnice o něj postará a rodiče nejsou potřeba.
To platí když tam leží. Nikoli při ambulantní léčbě. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Kassy píše:
Tak to jste se neměli dát, na to opravdu nárok normálně je. To že je jeden rodič na rodičáku s jedním dítětem neznamená, že se musí automaticky jen on starat i o všechny ostatní děti v rodině. Akorát že doktoři se často v těchhle předpisech prostě nevyznají, ptestože přímo souvisí s jejich oborem
Takže opravdu nárok je? Sestra se oháněla tím, že volala na sociálku a že jí potvrdili, že nárok na OČR manžel nemá.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronika_Praha píše:
Psala jsi že jste 2× za den jezdili do nemocnice na inhalace (a to je ambulantní péče) a máš nárok na OČR. Pokud by jste tam leželi tak by nárok nebyl.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Fofrník píše:
To platí když tam leží. Nikoli při ambulantní léčbě.
Jenže zakl. psala, že tam dítě leželo. To jsem psala, že když budou dojíždět, tak na volno nárok je, ale jakmile je dítě v nemocnici tak ne.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Aspera píše:
Jenže zakl. psala, že tam dítě leželo. To jsem psala, že když budou dojíždět, tak na volno nárok je, ale jakmile je dítě v nemocnici tak ne.
Citace z úvodního příspěvku:„(musí se jezdit 2× denně do nemocnice na inhalace).“ Asi jsem to špatně pochopil. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, řešila jsem obě situace. Aktuálně řeším, že se na inhalace dojíždí. Před 2 měsíci jsme měli tu nemocnici (1 dítě doma, jedno tam) - to nám sociálka zamítla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Veronika_Praha píše:
Holky, řešila jsem obě situace. Aktuálně řeším, že se na inhalace dojíždí. Před 2 měsíci jsme měli tu nemocnici (1 dítě doma, jedno tam) - to nám sociálka zamítla.
První situace byla vyřešená správně, druhá by měla projít na doprovod k lékaři.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Miasofi píše:
Doktorka tvrdila, že na to nárok otec nemá, ale účetní ve firmě řekla, že bez problémů je na to nárok ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kanka80 píše:
Doktorka tvrdila, že na to nárok otec nemá, ale účetní ve firmě řekla, že bez problémů je na to nárok
A dr vám to teda nakonec dala? Já měla právě odtud načteno, že to jde a tam jsme narazili.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit