Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda nevíte jestli budu mít nárok na ošetřovné, když budu chodit do práce o víkendu a v týdnu s dítětem doma?
Nebo se to počítá jen když budu s dítkem v kuse po celou dobu uzavření školky? Předem děkuji za komentáře ![]()
@Monj píše:
Dobrý den, chtěla bych se zeptat zda nevíte jestli budu mít nárok na ošetřovné, když budu chodit do práce o víkendu a v týdnu s dítětem doma?
Nebo se to počítá jen když budu s dítkem v kuse po celou dobu uzavření školky? Předem děkuji za komentáře
Můžeš si chodit do prace jak chceš a placený budeš mít jen dny kdy budeš doma.
@JancaS84 píše:
Můžeš si chodit do prace jak chceš a placený budeš mít jen dny kdy budeš doma.
To taky neni uplne pravda, pokud v danem tydnu odpracujes vsechny smeny, tak ty zbyle dny tydne zaplacene nedostanes.
Ahoj holky prosím vás, mam plánu dat výpověď, ale nevím jak to bude s ošetřovnem. Výpověď budu podávat ke konci dubna, abych mohla skončit ke konci června, ale nebo když bude stále škola zavřena, jestli mi muže trvat ošetřování a zároveň výpovědní doba?
@Lendeš píše:
@nemnd Po dobu výpovědní doby může.
Dekuju, tak ze nemusím mi strach, ze když školy budou zavřené třeba do konce června, což doufám ze ne a já budu ve výpovědní době, tak muzu zůstat s dítětem doma?
@nemnd Nemusíš mít strach. Nárok bys neměla až po skončení zaměstnání (rozdíl oproti loňskému jaru, kdy ošetřovné pokračovalo i po skončení zaměstnání).
Help, prosím vás, kdo teď aktuálně vyplňuje OČR, pokud je dítě navštěvující MŠ v karanténě z důvodu výskytu covid v MŠ? Pediatr mě odkazuje na MŠ a MŠ na pediatra. Pokyny z KHS jsou, že pediatr a na stránkách MPSV, že formulář vyplňuje předškolní zařízení. ![]()
Díky
@MartinaIrena No, podle mě záleží na tom, zda je v karanténě dítě jako takové, pak by to měl řešit pediatr. Pokud by byla zavřená školka, kvůli tomu, že jsou v karanténě třeba všechny učitelky, tam potom školka.
@j.a.n.i1 píše:
@MartinaIrena No, podle mě záleží na tom, zda je v karanténě dítě jako takové, pak by to měl řešit pediatr. Pokud by byla zavřená školka, kvůli tomu, že jsou v karanténě třeba všechny učitelky, tam potom školka.
Jo díky. V karanténě jsou pouze děti, které byly v MŠ v pátek. Protože byly v kontaktu s covid pozitivním. Takže jsem šla znova na pediatra. Nakonec mi OČR po dlouhé diskusi vystavil, ale s tím, že jen na 9 dní a pokud by se dceři nedejbůj ukázal pozitivní PCR, tak on to stejně musí po 9 dnech ukončit. A dál nevím, asi bych si musela nechat napsat neschopenku. Jiné řešení nějak nemám.
Tak jsem to řešila, když byla dcera po operaci a skončilo 9 denní OČR. Prostě jsem si na sebe musela vzít neschopenku. ![]()
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.