Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
saiiimona píše:Sandy1506 píše:A proč dr. nedoporučil? U toho Baby Calmu píšou, že se může až od 1. měsíce..
My používali toto je to jen z bylinek a účinek byl super. http://www.lekarna.cz/…koncentratu/#… sab simplex mi doktor nedoporučil a navíc jsem někde četla, že se na něm může vytvořit závislost tak nevím.
No on mi řekl, že jsou i šetrnější způsoby a že je zbytečné ho dávat.
Ahoj,také jsme si prošli kolikama a nám hodně zabrali ty probiotický (drahý) kapky a asi Baby calm,ale používali jsme je současně,takže možná zabíralo jen jedno,ale nevím teda co
,jinak jsem si objednala polštářek s třešňovýma pecičkama a vždy nahřála v mikrovlnce a byl dlouho krásně teplý.Nejvíce se nám asi osvědčil čas
To je sice debilní rada,ale bylo to tak.
Nám dávali sab hned v porodnici na lžičce(podle množství tipuju tak 15 kapek).PAk mi ho dovezl manžel a dávala jsem 2 kapičky po kojení preventivně a pokud měla bolení teprve jsem jí dala kapičky na lžičce.Nám i pomáhal fenyklový čajík po lžičkách a masírování a mazání bříška.
Ještě z těch cvičících rad: nošení miminka na tygříka: bříškem je poležené na předloktí rodiče, nožičky a ručičky mu visí dolů, hlavičku má rovněž opřenou o předloktí nebo do klubíčka: sedíš a miminko máš na klíně, tvoje ruka je pod jeho stehny a jakoby se snažíš ho zabalit do klubíčka…ale asi jsi už taky zkoušela. Nám se ten tygřík osvědčil…Plus teda jsme taky kapali sab simplex - 20 kapek před každým kojením. Trápení nás přešlo s 3 měsícem ![]()
Tygříka jsme zkoušely i na odříhnutí, ale vždy jsme docílily pěknýho zvracení ![]()
kapek se neboj mi je takyy davame od dvou týdnu.. pred kazdým kojením vysledek neni hned ale asi po 3-4 dnech jsme zaznamenaly ze prpláče kratší dobu.. mame už i noci prospinkane.. ještě zkus rektalní trubičku. ale nepoužívej ji často pry si zvyknou. nase mala si nezvykla a le obcas taky používam.. kapky už mame třetí. jedny ti stačí cca na týden a je to lepší mala rano prdí jak drak
nam pan DR řekl že mam fen.caj pít já a max 2dcl že to miva i opačný učinek!!
za mě tedy jedině baby calm mnohem lepší než sab a taky hlavně je 100% přírodní
dáváme od 4 týdne vše…ted už baby calm ne, jen biogaia..
já mám dobrou zkušenost s kapičkami espumisan. Byli mi doporučeny kamarádkou, vydrží déle, než sab a u nás jsou účinéjší… ![]()
Jak dlouho po otevření lahvičky používáte Sab simplex?U Espumisanu bylo napsáno do tří měsíců,ale u simplexu jsem se to nikde nedočetla.
sab simplex vydrží max. pár týdnů…dávkování je 10-15 kapek, to nám řekl dr. v příbalovém letáku není napsáno skoro nic a dáváme před každým kojením. Takže já ani nemusela řešit jestli už ho mám dlouho otevřený či ne. Espumisanu stačí pár kapek a vydržel mi dva měsíce! Asi záleží jestli to člověk používá jen při potížích nebo stále aby to mělo účinek. Nám pomohlo až pravidelné používání!
tak je to ještě déle, teď koukám na lahvičku, kterou mám ještě doma a jsou použitelné do 4/2014, takže ještě více jak dva roky… ![]()
Datum spotřeby jsem našla,ale nevím,jestli to platí i po otevření.Když jsem četla složení,tak účinná látka je u espumisanu i sab simplexu stejná,a espumisan se má spotřebovat do tří měsíců od otevření.....
Sab simplex jsem začala dávat hned v prvním týdnu a rovnou 15 kapek do UM. Můj pediatr tehdy teploměr k pomáhání k prdíkům vůbec nedoporučoval, že se jím může něco poškodit. Zato rourky se vůbec nemám bát, jak je gumová a ohebná nemůžu s ní ublížit.