Poradna o autosedačkách
Štěpán Rybníček
my začali u obou asi v roce a půl. A oba to pochopili vcelku rychle.
Mladší teď odmítá nechat se jogurtem krmit, musí ho vybagrovat sám a usím uznat, že mu to jde, když vezme lžičku do pravé ruky. V levé ji drží jak prase kost. Vidličku jsme zkoušeli jen na brambory, ale ještě mu nejde pořádně napichovat.
Lžičkou baští „sama, sama“ už dobře dva měsíce. Vidličku zatím používá stejně jako lžíci. Objevila ji nedávno a hrozně jí baví, hlavně k jogurtu ji vyžaduje. ![]()
kdy mi jí začal brát z roky
takž zhruba v 6 - 7 měs
. Občas se v jídle babral sám ![]()
Vidličku dostal asi kol toho roku když už fakt chtěl sám …když jídlo napích šlo mu to líp než to lovit po talíři lžící. Dokonce dětskou vidličku přestal používat dost brzo, bo jak měla hodně kulatý hroty tak se brambory rozpadali a nešli napíchnout takže byla vyměněna za „dospěláckou“
.
Maty v roce jedl zásadně sám
Vůbec mu to nešlo, ale jinak jsme do něj nedostali nic. Takže kombinace lžička/vidlička/ruka u nás proběhla určitě před prvním rokem. Jen jsem přizpůsobila podávanou potravu.
Mája se mi po lžičce sápe už teď (7m), ale dokud nesedí a krmím v autosedačce má holka smůlu ![]()
Ella už se teď v roce nenají, pokud nemá svou lžičku a nenechám ji v jídle rochnit
Lžičku měla už i dřív, ale teď bez ní nechce jíst.
Náš Robíno musel mít lžičku v ruce už před prvními narozeninami, jinak odmítal jíst, když se nemohl sám přikrmovat.
Od nějakých 15 měsíců jí sám.
Tak to jsme asi ostudy. Máme 18 měsíční holčičku a lžíce, to je boj. Drží ji strašně nahoře jen dvěma prstíkama a když jí chci dat správně, tak ne. Takže ona jí drží nahoře a já pod ní a strkáme jídlo do pusy.Ráda bych, aby ji už držela dobře,ale.......vidlička to samé:-((((((
Taky nevim od kdy mu dat pribor lzicka v pohode uz dlouho, ale ted bude mit 18m tak nevim asi uz je cas na pribor ![]()
nenašla jsem podobné téma, tak povídejte..