Od kdy do pokračovací autosedačky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
7566
4.5.23 07:42
@Kriss Tina píše:
Nic ve zlem, je to vaše dítě, ale zrovna tohle není následovaní hodný příklad. 11m dítě v posmeru a ještě v sedačce 0-36, což jsou ty největší sunty, no asi bych si to netroufla :nevim:

Souhlas… zakladatelko nejlepší nějakou protisměrnou sedačku. Koukni na značky cybex, romer, joie, klippan, besafe

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6189
4.5.23 07:48

My měli vajíčko jen do 9kg, takže jsme kupovali pokračovací už v 11m.
Máme Joie 9-18kg, která jde i do protisměru. Dcera (16m) stále jezdí protisměrně, ale musím říct, že se ji to už vůbec nelíbí. Každopádně jezdíme kratší trasy, takže se to dá vydržet.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
4.5.23 07:54
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat od kdy jste prendali děti do větší autosedačky z vajíčka? Syn, 1 rok, 10kg. Nohy už koukají maličko ven, ale hlava nepřesahuje a je Ok. A teď řešíme zda už koupit větší. Za mě by klidně ještě do roka a půl v pohodě vydržel. Rok a půl mu bude začátkem zimy. Manžel má ale jiný názor :zed:

Já myslela že se má řídit podle kil. :nevim: naše vejce by mělo vydržet 12 kilo. No ale tahat se s tím :? V 7 měsících (na konci) jsme kupovali „normální“.

• Citovat
  • Upravit
102087
4.5.23 08:02
@Anonymní píše:
Já myslela že se má řídit podle kil. :nevim: naše vejce by mělo vydržet 12 kilo. No ale tahat se s tím :? V 7 měsících (na konci) jsme kupovali „normální“.

Můžeš mi vysvětlit jaký rozdíl je v tom, když necháš v autě „normální“ sedačku a vajíčko :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tosidelassrandu
4.5.23 08:03
@Vladusxx píše:
Dávali jsme cca v 10m…měla tehdy asi 8,5 kila a 75cm..i když jsme měli vajíčko do 13kg tak v něm byla už dost nacoana, nohy koukaly ven a vadilo ji že už se ji tam pořádně nevejdou..musela je mít skrčené…koupili jsme sedačku 0-36kg která je do 18kg protisměrná a polohovací…dcera v té době ještě občas v autě usnula i na kratší vzdálenosti…v protisměru jezdila ještě cca měsíc a pak ji začali vadit že nevidí ven,…tak začala jezdit po směru..

A já už si říkala, že ta edukace ohledně bezpečnosti je zbytečná a každý to ví a pak si přečtu tvůj komentář a úplně mě děsí, že tohle někdo praktikuje a ještě radí dál :roll:

• Citovat
  • Upravit
7566
4.5.23 08:28
@Anonymní píše:

a protisměrnou aspon?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37145
4.5.23 08:30
@Anonymní píše:

Podle kil, ale nesmí přesahovat hlava. A já se třeba s vejcem netahala, po sestinedeli sem ho proste nechala na pevno v autě, jako vetsi sedacky, a dítě nosila v ruce :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
34322
5.5.23 02:22
@j.a.n.i1 píše:
No, to neni tak úplně pravda, toto plati jen pro novější sedacky i-size, pokud mas sedacku homologovanou podle starší normy, tak muze v 9 mesicich, 9kg a sedu jezdit po smeru.
To, zda je to rozumné, je vec druhá.

Jsi si tim jista…?
Mela jsem pocit, ze to menili.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
5.5.23 06:03
@Lucie_Sx píše:
Jsi si tim jista…?
Mela jsem pocit, ze to menili.

Jsem si tim jista, nemuzes zmenit zpětně podminky homologace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2218
5.5.23 06:13

Doporučuji se na Facebooku přidat do skupiny: Autosedačky- bezpečí pro děti

Jinak.. přesahující nohy nevadí, to bude už dělat nejspíš vždy. Pasy ať jdou přes kyčle a hlavová opěrka je 2 prsty nad ramínky (bez chráničů na pasy).. jak si nastavím hlavovou opěrku tak do meziprostoru dam chrániče pásů. Opravdu doporučuji mrknout do té skupinky.
V případě koupení nové autosedačky.. musí už sám alespoň 2 měsíce sedět. Buď pokračovací 0-18 kg nebo max. 0-25kg
A určitě protisměrku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
smajlik345
8.5.23 00:28

Hledám pokračovací sedačku pro známou.
Dítě budou vozit pouze když ho budou mít na návštěvě nebo na hlídání (nejedná se o rodiče dítěte)
Známa by nejraději značku Nania např. Nania BeLine SP Luxe 2020 Disney Minnie
Protože je pro dítě hezká barevná. Mě se moc nezdají recenze.
Tak prosím o doporučení značky kvalitní, pokračovací autosedačky aby teda byla nějaká barevná nebo dětské vzory. Ne žádnou jednobarevnou. Děkuji

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

CabrioFix

• (4.8) + 31 recenzí

Tario

• (4.1) + 16 recenzí

Juno Fix