Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
@Kriss Tina píše:
Nic ve zlem, je to vaše dítě, ale zrovna tohle není následovaní hodný příklad. 11m dítě v posmeru a ještě v sedačce 0-36, což jsou ty největší sunty, no asi bych si to netroufla
Souhlas… zakladatelko nejlepší nějakou protisměrnou sedačku. Koukni na značky cybex, romer, joie, klippan, besafe
My měli vajíčko jen do 9kg, takže jsme kupovali pokračovací už v 11m.
Máme Joie 9-18kg, která jde i do protisměru. Dcera (16m) stále jezdí protisměrně, ale musím říct, že se ji to už vůbec nelíbí. Každopádně jezdíme kratší trasy, takže se to dá vydržet.
@Anonymní píše:
Ahoj, chtěla bych se zeptat od kdy jste prendali děti do větší autosedačky z vajíčka? Syn, 1 rok, 10kg. Nohy už koukají maličko ven, ale hlava nepřesahuje a je Ok. A teď řešíme zda už koupit větší. Za mě by klidně ještě do roka a půl v pohodě vydržel. Rok a půl mu bude začátkem zimy. Manžel má ale jiný názor
Já myslela že se má řídit podle kil.
naše vejce by mělo vydržet 12 kilo. No ale tahat se s tím
V 7 měsících (na konci) jsme kupovali „normální“.
@Anonymní píše:
Já myslela že se má řídit podle kil.naše vejce by mělo vydržet 12 kilo. No ale tahat se s tím
Můžeš mi vysvětlit jaký rozdíl je v tom, když necháš v autě „normální“ sedačku a vajíčko ![]()
@Vladusxx píše:
Dávali jsme cca v 10m…měla tehdy asi 8,5 kila a 75cm..i když jsme měli vajíčko do 13kg tak v něm byla už dost nacoana, nohy koukaly ven a vadilo ji že už se ji tam pořádně nevejdou..musela je mít skrčené…koupili jsme sedačku 0-36kg která je do 18kg protisměrná a polohovací…dcera v té době ještě občas v autě usnula i na kratší vzdálenosti…v protisměru jezdila ještě cca měsíc a pak ji začali vadit že nevidí ven,…tak začala jezdit po směru..
A já už si říkala, že ta edukace ohledně bezpečnosti je zbytečná a každý to ví a pak si přečtu tvůj komentář a úplně mě děsí, že tohle někdo praktikuje a ještě radí dál ![]()
@Anonymní píše:
Já myslela že se má řídit podle kil.naše vejce by mělo vydržet 12 kilo. No ale tahat se s tím
a protisměrnou aspon?
@Anonymní píše:
Podle kil, ale nesmí přesahovat hlava. A já se třeba s vejcem netahala, po sestinedeli sem ho proste nechala na pevno v autě, jako vetsi sedacky, a dítě nosila v ruce ![]()
@j.a.n.i1 píše:
No, to neni tak úplně pravda, toto plati jen pro novější sedacky i-size, pokud mas sedacku homologovanou podle starší normy, tak muze v 9 mesicich, 9kg a sedu jezdit po smeru.
To, zda je to rozumné, je vec druhá.
Jsi si tim jista…?
Mela jsem pocit, ze to menili.
@Lucie_Sx píše:
Jsi si tim jista…?
Mela jsem pocit, ze to menili.
Jsem si tim jista, nemuzes zmenit zpětně podminky homologace.
Doporučuji se na Facebooku přidat do skupiny: Autosedačky- bezpečí pro děti
Jinak.. přesahující nohy nevadí, to bude už dělat nejspíš vždy. Pasy ať jdou přes kyčle a hlavová opěrka je 2 prsty nad ramínky (bez chráničů na pasy).. jak si nastavím hlavovou opěrku tak do meziprostoru dam chrániče pásů. Opravdu doporučuji mrknout do té skupinky.
V případě koupení nové autosedačky.. musí už sám alespoň 2 měsíce sedět. Buď pokračovací 0-18 kg nebo max. 0-25kg
A určitě protisměrku.
Hledám pokračovací sedačku pro známou.
Dítě budou vozit pouze když ho budou mít na návštěvě nebo na hlídání (nejedná se o rodiče dítěte)
Známa by nejraději značku Nania např. Nania BeLine SP Luxe 2020 Disney Minnie
Protože je pro dítě hezká barevná. Mě se moc nezdají recenze.
Tak prosím o doporučení značky kvalitní, pokračovací autosedačky aby teda byla nějaká barevná nebo dětské vzory. Ne žádnou jednobarevnou. Děkuji