Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
ale taky bych ho pustila,už jen proto že pak nebude i mezi klukamivypadatjako mamánek…já taky chodila,od 15…a to pití alkoholu, nekdo pije nekdo ne, ochutná to každej
poprve jsem byla kratce pred 15 narozeninami. pravidelne jsme s holkama chodili od prvaku. u me to bylo 15 a ctvrt. a pili jsme teda ![]()
ja bych ho pustila, vek ma ![]()
Tak já ho pustím. Kluci jsou registrovaní sportovci, takže cigarety určitě nepřicházejí v úvahu a alkohol též snad ne. Akorát tedy nevím, jestli nakonec vůbec půjdou, protože je venku opravdu hrozné počasí. V případě, že pojedou, tak pro ně v noci stejně pojedem autem, protože jim zpátky nic nejede. Ale odvázaná z toho tedy nejsem.
MUFICE píše:jojo tak nějak ale já teda alkohol beru jako pivo no tvrdej mi moc neříká…a pivo si dá kromě řidičů asi každý však z toho se brzo vystřízliví… a ten kdo si nedá tomu nelalili …Crystal87 píše:Tak neviděla jsem pubertáka, který by si na diskotéce nedal aspon pivo, vyjímku tvoří ti, co jsou tam autem.jizvíková píše:no o tom dost pochybuju …to si myslí možná tak rodiče
chapu te, asi bych ho pustila, ale s tim, ze nebude hulit a pita crystal, ano jsou taci mezi nami, kteri poslouchaji rodice a chlast pro ne nic neznamena
evi no vidíš, a tím že pro ne pojedete tak tím si ho i nenápadne zkontroluješ…akdyž náhodou nepujdou sami od sebe tak aspon ví že bys ho pustila
eva valoi píše:
Tak já ho pustím. Kluci jsou registrovaní sportovci, takže cigarety určitě nepřicházejí v úvahu a alkohol též snad ne. Akorát tedy nevím, jestli nakonec vůbec půjdou, protože je venku opravdu hrozné počasí. V případě, že pojedou, tak pro ně v noci stejně pojedem autem, protože jim zpátky nic nejede. Ale odvázaná z toho tedy nejsem.
Pro nás máma taky ze začátku jezdila, mohly jsme tam být max. do 1 ráno ![]()
Mám skoro 15ti letou dceru a absolutně chápu,jak se cítíš.Chceš mu dopřát,ale zároveň máš o něj strach.V sedmnácti bych už kluka pustila,to si myslím,že už jsem byla i já a to jsme mámu měla dost přísnou.Je pravdou,že jsme ale musely se sestrou být doma do dvanácti a pak do jedný hodiny.Hi,a já jak byla vzteklá,že v tu dobu to začalo teprve žít ![]()
U holek je to asi komplikovanější,ta moje ještě zdaleka nesmí a smět nebude,ale vím,že u ní ve třídě a to je na základce chodí normálně už od 14ti ![]()
Tak víte co, já mám strach, aby třeba nejeli s někým ožralým autem domů a tak. Oni totiž občas chodí zpátky pěšky, ale v tomto počasí by to dobrý nápad nebyl. Můj kluk by šel dnes s nimi poprvé. a taky mám strach, aby tomu nepřišel na chut´a pak furt neotravoval, že chce jít zas.
eva valoi píše:
Tak víte co, já mám strach, aby třeba nejeli s někým ožralým autem domů a tak. Oni totiž občas chodí zpátky pěšky, ale v tomto počasí by to dobrý nápad nebyl. Můj kluk by šel dnes s nimi poprvé. a taky mám strach, aby tomu nepřišel na chut´a pak furt neotravoval, že chce jít zas.
Přijde tomu na chuť,je mladej a bude se chtít bavit
To je ale normální,fakt pokud už mu je skoro 17let,tak už je skoro dospělej.Je ale i pravda,že pokud chce chodit na diskárny mezi dospělí,tak by se měl i jako dospělej chovat.Zkus mu věřit a uvidíš jak se bude chovat.Pokud tě zklame,tak mu to můžeš zarazit-je to jen na něm.A myslím,že to,že mu budeš věřit,bude pro něj nejvíc ![]()
Crystal87 píše:jizvíková píše:no o tom dost pochybuju …to si myslí možná tak rodiče
chapu te, asi bych ho pustila, ale s tim, ze nebude hulit a pita crystal, ano jsou taci mezi nami, kteri poslouchaji rodice a chlast pro ne nic neznamena
znám takových deti dost
já bych ho pustila. ale určitě nastavit nějaké hranice,ne že příjde domů zlitý jak dělo
já chodila od 16, alkohol jsem nepila vůbec, jednak mi to nechutná a pak jsem neměla potřebu. Nepiju ho do dneška, výjimka je dvojka červeného tak 2× za rok na nějaké oslavě a i bez toho bych se obešla..
Ja by jsem ho pustila. My jako holky chodily od 15 a dceru budu poustet také,ale budu ji tam vozit a jezdit pro ni ![]()
petra.lovosice píše:
evi a od kolika let jsi chodila ty??
Já byla poprvé tuším v 15, ale naši o tom nevěděli. No a pak mě tedy pouštěli a jezdili pro mě. Ale upřímně já bych se nepouštěla.