Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mikajelka píše:Ester13 píše:To jsem ráda. Už jsem myslela, že jsem divná.Mikajelka píše:Tak to máme hodně podobně
Ester v klidu, já taky chodila pařit od třinácti. Buď mě máma pustila a nebo na tajňačku. Do patnácti jsem mohla do dvou. Pak už jak se mi chtělo. Jenže jsem se v šestnácti odstěhovala do podnájmu s přítelem a žiju si po svým. Kouřím od 14 krom těhu, pila jsem na dízách vždycky. A pro upřesnění:odmaturovala jsem s vyznamenáním, práci, vlastní byt máme, nyní dokonce dům bez zatížení hypotékou takže žádnej vyvrhel fakt nejsem.I to odstěhování se
Já taky
Na gymplu jsem byla jediná, kdo nebydlel s rodiči, a dokonce prvák, druhák na VŠ taky… Mimo kolejářů samozřejmě
A táhla jsem si to sama, tak snad nejsem zas takový vyvrhel ![]()
Mikajelka píše:
Ester v klidu, já taky chodila pařit od třinácti. Buď mě máma pustila a nebo na tajňačku. Do patnácti jsem mohla do dvou. Pak už jak se mi chtělo. Jenže jsem se v šestnácti odstěhovala do podnájmu s přítelem a žiju si po svým. Kouřím od 14 krom těhu, pila jsem na dízách vždycky. A pro upřesnění:odmaturovala jsem s vyznamenáním, práci, vlastní byt máme, nyní dokonce dům bez zatížení hypotékou takže žádnej vyvrhel fakt nejsem.
tak já ten samej příběh,mládí sem užila festově teda mladí já furt mladá sem:-)
v 16 sem se taky odstěhovala,a od tzé doby doma nežiju jo pul roku co sem se s bývalým rozešla..
no a taky zajištěný sme,máme byt,čekáme prcka..
Ja chodila od 15. pravidelne.. Mela jsem spoluzacky co chodily uz od 13.. Na diskotece to zacina zit az tak od 11 takze domu jsem se vracela v pul 6 rano.. Sedet v 17. doma by me zabilo.. ![]()
V 17 letech už musíš uvolnit řetěz, to se nedá svítit. Já myslela, jak jsem měla přísnou výchovu, prvně jsem byla někde v 15 letech, ale rozhodně jsem nechodila každý týden, spíš výjimečně, musela jsem být do půlnoci doma, ke konci gymplu povoleno na 2h v noci, po příchodu vzbudit mámu a nahlásit se, že jsem doma (mobily ještě nebyly), vše se konalo ve městě, jezdili jsme domů normálně hromadnou dopravou, takže žádní opilí řidiči. Jo, a furt jsem musela poslouchat, jak oni, rodiče, nechodili pouze na tzv. „čaje“, které byly odpoledne
, „starší“ ročníky asi tyhle příběhy taky od rodičů znáte. A první opití? V 16 letech jsme si 3 holky koupily sedmičku vína a vypily to ve stodole ze skleniček od přesnídávek
.
No já si třeba neumím představit,jak by moje dcera chodila na tajňačku.Jsem máma bachař a docela jí číhám.
Bude jí co nevidět 15let a ještě nikde nebyla-je na základce a prostě je to díťě a s prominutím absolutně nechápu rodiče,co tyhle děti večer někam pustí
To jim krátí dětství a to co si myslí,že si užívají to si několikanásobně užijí až budou starší a hlavně už budou aspoň trochu vědět co chtějí.V sedmnácti už ta benevolence bude větší,ale dokud bude na základce,tak striktně NE.Jo byla už se mnou večer,ale na pohodu,na chvilku. ![]()
Jo o cajich mi mama taky vypravela, hlavne o tom jak tam pila maximalne vinny strik.. Nikdy jsem ji to neverila..
![]()
penalda píše: Jo o cajich mi mama taky vypravela, hlavne o tom jak tam pila maximalne vinny strik.. Nikdy jsem ji to neverila..![]()
![]()
To bych taky chtěla vidět ty čaje
Za mě už byly diskotéky a mimochodem chodím na ně do dnes.nic moc se nezměnilo,jen ten věkový průměr
Nějak se snížil…
My kdyz jdeme s pritelem na diskoteku tak po hodine odchazime s depkou do hospody ke znamym.. A to mi bude teprv za mesic 23.. ![]()
penalda píše: Jo o cajich mi mama taky vypravela, hlavne o tom jak tam pila maximalne vinny strik.. Nikdy jsem ji to neverila..![]()
![]()
Tak to jsem jí taky moc „nežrala“. Po čase z ní vypadávalo, jak se zliskali támhe, pak támhle, pak potají onde.. Moje má prej byla na díze až v 18ti ale když jsem s ní jednou byla u její spolužačky ze školy tak to bylo: „Jano, a vzpomínáš v 16cti jak jsme našim jednou utekli oknem na dízu když si u nás spala?“
A máma.. „joo? No to já si Maru ani nepamatuju. A nebylo nám víc?“ „Nebylo!“
Tak asi tak je to s rodiči.
Já malej řekla pravdu
Ty jo,ale ptala se mě na otázky docela na tělo,kdy jsem poprvé pila-tak já byla abstinent,tak to bylo snadný,pak jestli jsme nekouřila,uf,tak se mi ulevilo-jsem nekuřák,hm a pak ,kdy jsem poprvé s někým spala.
Nooo,tak jsem jí to řekla,nebylo to tak strašný,ale když si vemu,že za nějakou dobu se jí to bude týkat tak to hrozný je ![]()
Ta moje chodila pry hlavne na zabavy s rodicema, ale i pres to si pamatuje doted kazdou hospodu v okoli co tu byla pred 30 lety..
![]()
penalda píše:
Ta moje chodila pry hlavne na zabavy s rodicema, ale i pres to si pamatuje doted kazdou hospodu v okoli co tu byla pred 30 lety..![]()
Mě je 36let,takže tak daleko nevidím
Ale diskotéku znám široko daleko každou ![]()
Čekáme holčičku a jsem zvědavá, jak se mi bude vysvětlovat, že mamka vymetala dízy od 13cti, kouřila od 14cti a vůbec dělala samý zajímavý věci a jí to teď zakazuje.. No jo no, mamky jsou mamky a strach mám už o ní teď a to ještě ani není na světě. Bude to muset být na rozumným kompromisu.
Mikajelka píše: Čekáme holčičku a jsem zvědavá, jak se mi bude vysvětlovat, že mamka vymetala dízy od 13cti, kouřila od 14cti a vůbec dělala samý zajímavý věci a jí to teď zakazuje.. No jo no, mamky jsou mamky a strach mám už o ní teď a to ještě ani není na světě. Bude to muset být na rozumným kompromisu.
Proto malou držím zkrátka a mě moje mami taky držela zkrátka.A o nic jsem nepřišla a ona taky nepřijde ![]()
Jak jsi třeba rodičům řekla,že budeš chodit ve 13ti???Já jak to neznám,tak to moc nechápu víš?