Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
@Anonymní píše:
Kdyby tu nejake mela, nema tu pecivo v lednicce syr, salam a jogurt a to je vse.To jsem se zas nekde pripletla.
pak ten jogurt je nejmenší zlo.
@martina.se píše:
půlročnímu napít mléka? To je dobrý masakr.. chudák
A co se mu prosím tě stane, že je takový chudák? Kdyby mu byly dva měsíce a měl koliky, tak mu to asi přitíží, střídat to s jiným mlékem, ale půlroční? Fakt by mě to zajímalo, napiš mi to prosím.
@ferret píše:
A co se mu prosím tě stane, že je takový chudák? Kdyby mu byly dva měsíce a měl koliky, tak mu to asi přitíží, střídat to s jiným mlékem, ale půlroční? Fakt by mě to zajímalo, napiš mi to prosím.
určitě by měl minimálně fajný břichabol
dítě, které nikdy kravské mléko
mi stačilo uvařit kaši z mléka v roce a mladý řval a kroutil se 2 dny ![]()
@martina.se Ale to nemusí mít každé dítě, některé bude řvát a kroutit se z brokolice, hrášku nebo z rýže, vlastně si můžeš dosadit, co chceš. I UM je z kravského mléka a pijí ho mraky dětí od různého věku, některé s problémy, jiné bez. Já dávám docela řídkou bramborovou kaši z mléka od cca 8 měsíců a synkovi moc chutná a nic mu po ní není. Krupicovou z mléka už jsme taky párkrát měli a oběma nám chutnala
Teď v roce začínám dávat ochutnat mléko i k pití, sunar má zatím radši, protože je sladší, ale snad ho brzo odbouráme, stravu má jinak pestrou, tak ho nepotřebuje. Neříkám, že je ideální z ničeho nic nalít půlroční dítě mlékem, ale nevidím v tom větší riziko než dát mu jinou potravinu, kterou zatím nezná a nemyslím si, že by to nutně musel být masakr.
@ferret jasný, ale vzhledem k tomu, že mléko je bráno jako rizikové, tak bych to prostě nedělala
um je kravské, ale upravené…
@martina.se píše:
@ferret jasný, ale vzhledem k tomu, že mléko je bráno jako rizikové, tak bych to prostě nedělalaum je kravské, ale upravené…
Souhlasím
mám domu půlročního a kravské mleko bych mu nedala…v tomhle věku neumí ještě zpracovat bílkovinu z toho mléka a může mít velké bolesti briska… ![]()
@martina.se @levante Bílkovina kravského mléka je i v tom UM, až na nějaká speciální. UM je sušené odtučněné kravské mléko doplněné o další látky.
Já půlročnímu mléko taky nedávala, ale kdybych neměla sunar ani nic jiného vhodného, tak mu ho klidně dám, než ho nechat brečet hlady. Kdyby mu neudělalo dobře, tak ho podruhé nedám, ale prostě nevidím důvod to nezkusit, když jsem v nouzi. Ale to bychom tu mohly diskutovat o vhodné době pro zavádění příkrmů, nebo od kdy dávat citrusy nebo maso…
Mně se prostě příčí všechno hned nafukovat. Pár dětí má bolení po mléku a hned se mléko div nezakazuje, pár dětí se osype po pomeranči a hned je to alergen… Ano, pro někoho to dobré není, ale většina to zvládne v pohodě a vůbec se o nich nedočteme.
@ferret já bych mu dala ten jogurt.. ale předně jsem nepochopila, jak se někde někdo nechá zamknout a nemá základní věc, jakou je bašta pro dítě ![]()
@Anonymní píše:
Nema cenu ji volat, protoze je v praci.Mam to jako brigadu. Je mu pul roku, zeleninu mi moc nechce tak bych ho s tim moc nezasytila. Zatim bojujeme s presnidavkou/kojenim tak uvidime jak to zvladnem do 3.
Počkej, jak kojením? Ty kojíš cizí dítě v bytě ve kterém jsi zamčená
Hlídáš mimino paní, která není ani na telefonu?
@martina.se píše:
@ferret já bych mu dala ten jogurt.. ale předně jsem nepochopila, jak se někde někdo nechá zamknout a nemá základní věc, jakou je bašta pro dítě
To taky nechápu..To je zase téma
![]()
@martina.se píše:
@ferret já bych mu dala ten jogurt.. ale předně jsem nepochopila, jak se někde někdo nechá zamknout a nemá základní věc, jakou je bašta pro dítě
Jo, to se shodneme…
Pila jsem mléko ve skleničce a malá na mě koukala, natahovala ručky, tak jsem ji dala trochu olíznout a chtěla pořád znovu s tím, že „ňam ňam“. Můžu ji dát trošku napít, nebo raději ne?
@neffax když jsi to dala výjimečně tak nevadí. Pravidelně bych ho nedávala.