Od kdy ryby?

461
17.3.05 12:52

Od kdy ryby?

Ahojky,

včera jsme byli na 10 měsíční prohlídce a Dr. nám řekla, že můžeme zařadit do jídělníčku ryby. Jak je připravit? Není to brzo?

Díky
Sendy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
38
17.3.05 22:07

od kdy ryby

Ahoj,

ryby se pry nedoporucuji davat detem s moznosti vyskytu alergie (dedicnost po rodicich) nebo s atop. ekzemem, protoze mohou zhorsit prubeh ekz. nebo samotnou alergii vyvolat.
Jestli neni vyse uvedene tvuj pripad, ridila bych se tim, co ti doporucila dr.

Rina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
17.3.05 22:59

Nevím, ale kdysi, když jsem studovala jsem byla na praxi v kojeňáku. Byli tam děti okolo jednoho roku a k obědu dostali rozemleté filé s bramborovou kaší.

Pamatuju si to, protože to tak nějak nevábně vonělo a obdivovala jsem ty prcky, jak jim to chutná.

• Citovat
  • Upravit
Anonymni
17.3.05 23:04

Už jsem nad rybami začínala pomalu uvažovat, mojí dcerce je 8 měsíců, ale nedávno jsem slyšela v televizi v pořadu o výživě dětí, že u některých dětí může brzká konzumace ryb přivodit až stav podobný anafylaktickému šoku. Takže s rybami ještě nějaký ten měsíc počkám. Pro jistotu.
 IKS

• Citovat
  • Upravit
291
18.3.05 04:49

Já jsem zkoušela malému dávat ryby asi od roku, ale on je stejně vyplivuje a očividně mu nechutají.
Někde jsem ale četla, že by si lidi měli dávat pozor na mořské ryby, že je v nich vysoký výskyt rtuti a jiných těžkých kovů, které jsou pro malé děti škodlivé. Dospělí by je také měli omezovat, i když jejich těla se dokážou s těmito kovy vypořádat snadněji. Psali tam, že sladkovodní ryby jsou v pohodě a tuňáci v konzervách taky…nějak se to konzervováním eliminuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
238
18.3.05 13:21

Asi od 10.měsíce jsem začala ryby zkoušet, ale uspěla jsem pouze s lososem a je tím jediným až do dneška (2 roky), který jako ryba projde. Nesmí to být filé, musí to být opravdu steak pěkně růžový. Máme ho tak 2×měsíčně a někdy na něj chodíme do Ikea.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
646
4.11.20 10:57

Dle českých odborníků se mají ryby dávat v příkrmech co nejdříve:

"Příkrmy byste měly zavádět ne dříve než v ukončeném 4. měsíci věku a ne později než po ukončeném 6. měsíci věku.
Zejména ryby je vhodné nabídnout dítěti mezi prvními příkrmy. Jsou zdrojem tolik potřebných omega-3 mastných kyselin, mořské ryby jsou také zdrojem důležitého jódu.

Na co si dát pozor! Ryby je ovšem potřeba podávat velmi opatrně s ohledem na kvalitu suroviny a také na kosti a možnost zranění dítěte."
Zdroj:
https://www.1000dni.cz/
(Jak začít s příkrmy)

Můžou se dusit, vařit, připravovat v páře..

My jsme s nimi nakonec začali od 7,5 měsíce, přidávám je do domácího zeleninovo-bramborového příkrmu nebo rýžovo-zeleninového příkrmu a synkovi moc chutnají, jsou jemné. :)
Zatím jsme vyzkoušeli pstruha duhového a lososového, chystáme se na lososa. Toho syn zatím jedl jen v bio příkrmu od Dm.. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
4.11.20 20:27

My jsme také začali v 7,5 měs. To měla kousíček pstruha v zelenině. Pak jsem dávala taky skleničky DM bio s lososem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí