Od kdy sedačku 15 - 36 kg

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2247
4.7.14 12:54

Ja zas resim problem syn ma 19 mesicu 14,5 kg mam romer safefix plus hlava mu presahuje 1cm… A u vetsiny sedacek 15-36 kg pisou od 3let ale kdyz mu hlava precuhuje uz ted??

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
4.7.14 12:58
@Lucynka86 píše:
Ja zas resim problem syn ma 19 mesicu 14,5 kg mam romer safefix plus hlava mu presahuje 1cm… A u vetsiny sedacek 15-36 kg pisou od 3let ale kdyz mu hlava precuhuje uz ted??

hlava může přečuhovat do výše očí. Do safefix se běžně vejdou děti do cca 105 cm. On jim naštěstí už potom tolik neroste trup. A taková minimální věková hranice - našla jsem 105 cm

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1746
4.7.14 13:21
@Lucynka86 píše:
Ja zas resim problem syn ma 19 mesicu 14,5 kg mam romer safefix plus hlava mu presahuje 1cm… A u vetsiny sedacek 15-36 kg pisou od 3let ale kdyz mu hlava precuhuje uz ted??

v 19ti měsících je malý na autosedačku 15-36 kg.Syn bude mít v říjnu 3 roky, má cca 95 cm a 15 kg a v romer safefix plus má ještě dost místa a jak už bylo psáno, hlava může přesahovat do úrovně očí. My do větší přesedláme možná v zimě, uvidíme

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
4.7.14 14:00

Ať to tu nezapadne… opakuji dotaz (detailní znění na předchozí straně) :)

starší dcera má 14,3 kg (3,5 roku) a potřebujeme uvolnit sedačku 9-18kg pro mladší (15 měsíců, 10kg). Jak jste to řešili?
Starší nesplňuje váhu na sedačku 15-36 kg (a přibírá hodně pomalu), ale 9-36 nejsou zase tak bezpečné…

Co s tím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
4.7.14 14:09

@eivlis Ahoj, řešila jsem celkem nedávno to samé a steeve mi taky radil. Kupte sedačku 15-36 kg, necelé kg neřešte, hlavně, aby ji pás nešel kolem krku. Nejlépe ji do ní v prodejně posadit, aby jste viděli. Bála jsem se, že tam malá bude „ztracená“, ale paráda.
jiank kolem autosedaček 9-36 jsou to fámy, ale ve vašem případě je podle mě zbytečné ji kupovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
4.7.14 14:11

@eivlis Fakt to necelé kg neřeš - však on ti steeve napíše to samé. Hlavně vyzkoušet. Máme Römer Kid a paráda. A pro mě neskutečná úleva v tom, že si do ní malá sama vleze a sama vyleze.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4373
4.7.14 14:42

@avm3 díky za radu. já právě ve starších diskuzích narazila, že steeve tvrdí - 14 kg není 15kg, že se musí počkat, až dítě doroste. A tak mě to hodně zviklalo.

Ano, do prodejny chceme samozřejmě vyrazit. Není nad osobní vyzkoušení. Na Romer Kid mám zálusk :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25243
4.7.14 14:46

@eivlis Aha, vidíš, zrovna nedávno jsem četla, že někomu radil, že nemusí necelé kilo řešit… snad nekecám, počkej, zda se ozve :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
999
4.7.14 14:52

Ahoj, já mam Britax evolvu,9-36kg.Syn 2,5 roku jezdi v té variante a petibodovym pasem, má 14 kg a asi 93cm, dcera,4.5 roku, před měsícem jsme vyndali tu vnitřní část a jezdi pasana pasem auta, ona je malá,103 cm a 14 kg…cestujem hodne a jsme spokojeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4156
4.7.14 16:12
@eivlis píše:
@avm3 díky za radu. já právě ve starších diskuzích narazila, že steeve tvrdí - 14 kg není 15kg, že se musí počkat, až dítě doroste. A tak mě to hodně zviklalo.Ano, do prodejny chceme samozřejmě vyrazit. Není nad osobní vyzkoušení. Na Romer Kid mám zálusk :)

opravdu jeďte do obchodu a vyzkoušejte, uvidíš sama. Jinak mi steeve radil jít do 9-36, ale to dcera neměla ani 14. Ale upřímně půl kg taky už nebudu řešit, velká už čeká ve sklepě. Protože dceři se nejlépe sedělo v romer kidfix rok 2013 a ty už moc k dostání nejsou. U cybex se mi nezdál vodič pásů, i když možná jen můj pocit, že tam není klasický třmen jako u jiných, maxi cosi byla moc otevřená a nové modelu romeru měly na ní krátký sedák. Jen se tedy nedá polohovat s dítětem, ale to mi neva, já mám polohovací sedačky v autě, takže budu polohovat ty :palec: No a do druhé auta máme nějakou storchenmuhle v akci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
197
4.7.14 18:52

Naše mala taky jeste neváží těch 15 Kg a jezdí uz v Cybex SOLUTION Q-FIX 2014. Jsem s ni moc spokojena. Sousedi mají Römer KIDFIX XP a oproti te naši je teda nic moc. Chtěli jsme ji taky ale nakonec zvítězila cybexka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2247
4.7.14 20:17

Aha ja prave myslela ze nesmi precuhovat vubec tak to nam jeste vydrzi teda :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7159
14.7.14 12:11
@eivlis píše:
@steeve moc prosím o radu. Máme sedačku Römer DUO PLUS 2012 - 9-18kg. Jezdí v ní dcerka 3,5 roku - má 99 cm a 14,3 kg. Tuto sedačku bychom však potřebovali uvolnit pro mladší dcerku (15 měsíců, cca 10kg), která doposud jezdí ve vajíčku… Váhu i výšku mladší na vajíčko ještě splňuje, ale už se jí tam velmi nelíbí a cestování je náročné…

Nemůžu očekávat, že by starší v brzké době dosáhla 15 kg, přibírá rychlostí 0,5 - 1kg za rok. Manžel mě tlačí do toho, koupit sedačku 15-36kg, že to necelé kilo nevadí… :,( Co vy na to?
Alternativou by byl nákup sedačky 9-36kg, ale to jsem pochopila, že nejsou až tak moc bezpečné. Nebo se najde nějaká, kterou lze doporučit?

Životnost autosedaček je cca 6 let, dosažení 36 kg očekávám až někdy kolem 10 let - znamená to tedy, že sedačku 15-36kg tedy po sobě dcerky s největší pravděpodobností dědit nebudou moci? A každá bude muset mít svoji novou? Chápu to správně?

Jaké vám přijde nejlepší řešení naší situace? :lol:
a) koupit pro starší 9-36 kg - jakou?
b) koupit pro mladší druhou 9-18 kg
c) rychle vykrmit starší, aby přibrala na 15 kg :mrgreen: )

Předem moc děkuji za radu!

A co jiné maminky, jak jste vyřešili obdobnou situaci?

nejlépe počkat než starší dosáhne 15 kg( vážit oblečené) a pak jít do 15-36kg
sedačka má životnost cca 5-6 let, takže s touto sedačkou dcerka dožije než sedaček vyroste, a stejně když máte děti 2 roky po sobě, tak tu 15-36 nezdědí, a ta mladší bude potřebovat další 15-36 než z ní ta starší vyroste

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
simanska
2.5.17 18:52

@steeve Dobry den, chtela bych se zeptat, proc se u tech vetsich sedacek (15-36kg) nedela uz pultik? A je bezpecnejsi autosedacka (v kategorii 15-36kg), nebo sedacka integrovana v aute?
A jakou bezpecnou sedacku by ste doporucil?
Dekuji za vas cas ????

• Citovat
  • Upravit
simanska
2.5.17 18:52

Edit: vlozeno 2×

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat