Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Škytavku jsem začala pozorovat někdy kolem 26 týdne. A co se týče důvodu škytavky, tak to není kvůli polykání vody ale kvůli vdechování vody na procvičování plic ![]()
@locikaa „Ve většině případů však nejde o závažné
onemocnění a škytavka je pouze doprovodním
projevem podráždění bráničního nebo
bloudivého nervu. Může se objevit i v období
nitroděložního vývoje dítěte, kdy matky
pociťují škytání plodu. I zde jde o podráždění
svalů bránice, která odděluje orgány hrudního
koše a břicha. Dítě např. polkne plodovou
vodu nebo jiným způsobem si podráždí tento
nerv či sval – a škytavka je na světě.“
@Yeska No vidíš, tak já četla jen o vdechování vody na procvičováné plic
Tak jsem zase chytřejší ![]()
@Yeska píše:
@Misanka2 No, asi to je od doby, kdy začnou polykat plod. vodu.. To ale nevím od kdy.
Nekde jsem cetla ze kolem 21. tydne
Děkuji holky tak to asi bylo něco jiného, jako když už škytá po 20týdnu to poznám čekám 4dítě, ale mě zajímalo jestli už škytá i dřív kdy to cítit nejde ![]()
@Misanka2 Tak pokud začíná polykat vodu ve 12tt a a ty jsi něco na tom angelsoundu zaznamenala ve 14tt, tak si myslím, že by to mohlo být ono. Zkus se třeba zeptat dr. ![]()
@Yeska píše:
@Misanka2 Tak pokud začíná polykat vodu ve 12tt a a ty jsi něco na tom angelsoundu zaznamenala ve 14tt, tak si myslím, že by to mohlo být ono. Zkus se třeba zeptat dr.
U mě to bylo kolem 26tt
i několikrát denně a hlavně v noci..
@Misanka2 První škytal pravidelně tak možná od 20. týdne, druhé neškytá skoro vůbec (škytání bych spočítala na prstech jedné ruky).
@Misanka2 jé na to jsem úplně zapomněla, jak mi syn škytal v bříšku…já myslím, že to bylo často a tak od šestého měsíce…byla sranda, jak mi břicho skákalo v rytmu ![]()
Podle těhotenské kalkulačky na maminkam.cz je to ve 27.týdnu
"27. týden těhotenství:
Plíce jsou stále nezralé, ale v případě předčasného porodu by dítě již bylo schopno s pomocí lékařských přístrojů dýchat. Známkou vývoje plic jsou také krátké epizody škytavky, které se začínají u dítěte objevovat. Škytavku poznáte podle drobných rytmických pohybů dítěte v děloze."
Jsem 26+1 a zatím jsem nic nepostřehla