Od včerejška neštovice, za týden na hory?

1025
8.2.15 09:35

Od včerejška neštovice, za týden na hory?

Prosím o Vaše zkušenosti, jak Vaše děti vypadaly po týdnu s neštovicemi? Už je měli zaschlé? Kluk je mají od začátku ledna ve školce, celých pět týdnů nic a včera se mu udělaly první pupínky, dneska už jich má tak třicet, zatím malinkaté, nalité zatím jen asi tři. V sobotu máme jet na hory. Zítra s ním půjdu k doktorce, ale jde mi o to, jestli myslíte, že doktorka rozhodně hory zatrhne nebo jestli myslíte, že by se dalo možná jet? V pátek se jít třeba k doktorce ukázat, jak bude kluk vypadat a pokud by jsme je měli už zaschlé, že by jsme mohli jet, myslíte, že by to schválila nebo ani omylem? Jsou mu tři roky, žádné lyžování ani tůry s ním na horách nechystám, prostě jen na dovolenou, odpočinek, trochu zasáňkovat, odpoledne se na chvilku projít. I tam by samozřejmě byl v klidovém režimu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
5251
8.2.15 09:38

No tak k doktorce bych nechodila, jen bych zavolala, jestli Vás chce vidět, případě zkonzultovala ty hory. Záleží, jestli bude mít horečky a v jakém stavu ty neštovičky za týden budou a to Ti tu nikdo nevyvěští.
Určitě bych Tě u dr. teda nechtěla potkat s miminkem, je to děsně nakažlivý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
8.2.15 09:39

K doktorce letět nemusíte ani zitra ani v pátek, já té naší v obou případech jen volala a dojít jsme měli až na kontrolu po zaschnutí všech neštovic. K neštovicím se můžou přidat komplikace, horečky, další infekce, v tom případě bych zůstala doma. Pokud půjde o nekomplikovaný průběh, asi bych jela, ale dítě je potřeba dost šetřit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65454
8.2.15 09:40

@Kamila Jakub k dr bych taky nešla jen zavolala.
A zbytek nevím ono těžko říct jak na tom bude.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26270

Jak na tom budou pupínky, to je individuální, ale na hory bych nejela, neboť dítě bude oslabené a nejspíš stále infekční. Aby mu změna prostředí neudělala hůř.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2926

Doktorka ti nemá co zakazovat, sama se rozhodni podle momentální situace. Dcera měla průběh neštovic šílený, vysoké horečky, byla unavená, hodně spala. Syn naopak a za pár dní byl naprosto fit. Pokud nebude mít tvůj syn horečky, tak bych jela - pokud nebude lyžovat a budete jen odpočívat, to je asi stejné, jako byste byli doma a horský vzduch ho po nemoci vzpruží :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21717
8.2.15 09:41

Hor bych se bala. Dítě bude oslabene, často pak chytne zápal plic. Aspoň tak mi to říkala doktorka. My jsme tedy jeli takhle na letní dovolenou, ale bylo to 10 dni od vysevu a dcera ještě nebyla uplne vyloupana. Měli jsme od doktorky narizen klidovy režim.
Jinak zítra k doktorce je zbytecne chodit, jen si tam zavolej. Neštovice jsou velmi infekční, tak ať někoho nenakazíte a naopak ať si nepřinesete jako bonus chřipku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11565

@Kamila Jakub V žádným případě bych na hory nejezdila. Už proto, že neštovice můžou být pěkný svinstvo, předchody z tepla do zimy, adaptace na nové prostředí atd. jsou pro dítě velká zátěž.

A doktorce zavolej předem, ať tam jdeš na dobu, kdy tam nebudou jiné děti (zvlášť zdravé).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
33155

My měli zákaz i do čekárny. U každého je průběh úplně jiný. U nás, když už to vypadalo nadějně, udělalo se pár dalších.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1025

Kluk od pondělí zvracel a měl průjem. Volala jsem doktorce, že možná je to začátek neštovic, co s ním mám dělat, že potřebuju zastavit zvracení, zvracel po deseti minutách, prvně jídlo, pak šťávy a pak už jen sliny, ale furt se mu nadavovalo. Doktorka řekla, ať příjdeme, šli jsme tam, dostal čípek a šli jsme domů. A sama mi řekla, že pokud se mu rozjedou nešotvice, tak máme určitě přijít, že ho chce vidět a že musí ona vidět, že je fakt měl a že to jsou fakt neštovice. A kamoška co už neštovice měli a mají tu stejnou dr tak i oni se museli jít s nešovicema ukázat :( Já osobně bych tam taky s neštovkama nelezla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6499
8.2.15 09:50

@Kamila Jakub A jsou to neštovice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
monuline
8.2.15 09:59

@Kamila Jakub aktualne ma syn po nestovkach a ukazat jsme se take k detske museli, ja nejdrive volala a take to chtela videt sama.
Maly mel prubeh lehky, bez teplot, atd..ale po tydnu kdyz jsme sli na ko (pesky),mame to kousek, muselo ho ofouknout a ted mi tu osklive kasle a zacina teplota :( a to jsme nikde jinde nechodili a byl naprosto ok :( takze ja bych na hory nejela urcite :nevim:

• Citovat
  • Upravit
7090
8.2.15 10:00

Teď mi dochází, proč naše doktorka nadávala na matky, které se jí ptají, jestli můžou s dítětem hned jak zaschnou neštovice na dovolenou, do bazénu, na hory…
Moje dcera měla začátek neštovic příšerný, ale hned, jak se jí začaly dělat pupínky, nebylo jí vůbec nic. Stejně jsme ale byli doma a hory by mě nenapadly. I když to nebylo vidět, tak ty neštovice dceři tak rozkopaly imunitu, že od té doby je nemocná skoro pořád. Fakt bych nikam nejezdila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
8.2.15 10:02

Doktorky to často chtějí vidět kvůli potvrzení diagnozy. Zavolej a asi si tě pozve. A nejela bych. Je to blbý, ale i sáňkování je pro mě lítání a prostě rozhodně nebude v klidu. Neštovice jsou fakt nápor na imunitu. Jestli čteš deníčky, tak já znám Oggy osobně a ano byli vyjímečný případ, ale i tak.. Neštovic se bojím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
654
8.2.15 10:04

Nejela bych. Dcera mela průběh neštovic v klidu, ale měla po nich hrozně oslabenou imunitu, další dva měsíce byla skoro pořád nemocná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

K2 Complex

• (4.8) + 80 recenzí

Quattro+

• (4.7) + 70 recenzí