Odběr krve - má jít na lačno?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
64
9.4.15 14:23

Odběr krve - má jít na lačno?

Ahoj, ptám se za kamarádku. Její syn má jít zítra na odběr krve na genetický test. A ona se zapomněla zeptat, jestli má jít na lačno či nikoli. Volala tam, ale byl tam záznamník, že mají jen do 12. Poradíte?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37
9.4.15 14:29

Určitě se může najíst, nemusí být na lačno. Na lačno se nabíraji např. jaterni testy nebo cholesterol, ale genetika určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
64982
9.4.15 14:29

@leonarda U genetiky by jídlo nemělo hrát roli. Mně dělali genetiku odpoledne, normálně jsem snídala a obědvala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17010
9.4.15 14:31

Myslím, že nemusí být nalačno, jen by neměl snídat moc mastné - hodně a mléčné výrobky - třeba smetanový jogurt, aby pak nebylo zakalené sérum, aby to šlo vyšetřit, my chodíme na odběry pravidelně a malá je vždy po snídani, většinou chleba s máslem a marmeládou nebo se šunkou a je to ok…
ale jestli není moc malej a nemají to daleko, tak bych jela nalačno a jídlo s sebou, že se nají hned po odběru, samozřejmě ať hodně pije, aby to dobře teklo

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
9.4.15 14:32

@leonarda nalačno nemusí, ale ať si dá jen lehčí snídani, nic moc mastného. A pít může samozřejmě normálně

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
9.4.15 21:11

Dneska už se nalacno odbĕry moc nedĕlají, natož genetika.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
9.4.15 21:21

@krtek7489 odběry se dělají na lačno, ale jen tam, kde to má význam ( glykemie, jaterni testy, cholesterol )

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
9.4.15 21:35

@Svosa fakt ne, věř mi ;) dneska už ani na glymcu nebo jaterky nemusíš být nalacno. Denně ty lidí odebiram :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
9.4.15 21:39

@krtek7489 :-) já sice neodebírám denně, ale spíš ob den…ale u nás na lačno :-) ale to je fuk, záleží na zvyklosti pracoviště :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
12.4.15 21:05

@Svosa tak to jste zvláštní oddĕlení :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
12.4.15 21:53

@krtek7489 hele, neřeš naše oddělení a dál si nabírej přežraný lidi. Třeba jednou pochopíš, že odběr glykemie na lačno má svůj důvod i logiku

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7948
12.4.15 22:41

@krtek7489 No tak zrovna glykemie se nalačno dělat musí. Jen z lačné glykemie se dá udělat diagnosa cukrovky. A potom triglyceridy by také měly být nalačno. Cholesterol jídlo neovlivní, jaterky také ne. Ale určitě není dobré mít tučnou snídani, pak bude sérum chylózní. Samozřejmě, že se může před odběrem pít (vodu, nebo neslazené nápoje). Naopak je to lepší, protože se odběr dělá lépe. Já teda nejsem laborant.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5826
12.4.15 23:53

@Svosa Hele,kliiiiiiid :mrgreen: Vy prostě asi jedete postaru. Dneska jsou už úplně jiné trendy. Co se týče glykemie, nesmis mít víc jak 10 i kdyby jsi snedla vagón čokolády. Pokud vyšší je, řeší se to u ambulantního pacienta glykemickou křivkou, nebo na luzkach glykemickymi profily. Jaterní testy. Pokud budeš mít propity játra, nepomůže ti lacnit ani 50 hodin a budeš je mít vysoké. Standardně odebirame každého příchozího pacienta, at je na lacno nebo ne. A na lacno nebývá prakticky nikdo. Take pamatuju dobu, kdy se příjmy nabiraly až druhý den ráno, na lacno :mrgreen: Ta doba už je ale dávno pryč. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
13.4.15 07:05

@Lucka1111 Luci, nevysvětluj…krtek nechápe :lol: hlavně, že si hraje na sestru Stefanie " a denně ty lidi nabírá "…já teda denně v práci nejsem, ale krtek je asi nepostradatelnej :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37
13.4.15 07:06

@krtek7489 já jsem úplně v klidu, krtku :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie