odběr krve u miminka

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
1403
2.8.05 16:07

Taky jsme odbery absolvovaly a blahorecim nasi Dr., ze nam poradila tu vodu. Kdyz je dite „zavodnene“, tak krev dobre tece a vsechno trva jen chvilinku. Takze 24 hodin pred odberem davejte diteti co nejvice vody na lzicce a pak to bude fakt lepsi. Jednou jsme prisli nezavodneni a poslala nas domu, protoze by to pry zbytecne bolelo a druhy den to bylo OK. Taky myslim, ze z te hlavy je to lepsi, lip se to dela a podle me to i min boli. Navic Betka si naprosto nenecha sahnout na ruce, takzeby to ani neslo.

Mejte se krasne
Kacica + Betynka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2434
2.8.05 17:02

Ahoj,
taky jsem se synem absolvovala odběr krve. Poprve asi ve 4 měsících a předem jsem se hrozila odběru z hlavičky. Žíly jsou tam snad lépe vidět než na ruce. Ale sestřička hned chytila ručičku a na první napíchnutí se trefila! Potřebovala ovšem asi 4 zkumavky takže to z něj mačkala dost dlouho, řval jako pavián a já skoro taky. Pak mu v 7 měsících brali znovu, zase jinde, zase z ruky. Tentokrát to napíchla na podruhé, ale zase to trvalo než vyždímala potřebné množství. Za 2 týdny jdeme na kontrolu tak se opět připravuju na boj a krveprolití :cry: Co naděláme, když je to potřeba.
 Katka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4705
3.8.05 09:16

Dík holky za rady, jasně, že bych neodmítala to, co je nutné… Nejsem jehovistka… 8)
Jen mě děsně vyděsil ten řev..... Asi si budu muset zvykat na ubrečenou tvářičku našeho šmudlíka.....
 NiKina

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
319
3.8.05 16:02

Ahoj holky,
já jsem pracovala na dětském oddělení jako sestřička a náš doktor nabíral krev pokud to šlo z ručičky-no popravdě nic moc pohled,když tam šátral jehlou-srovnala bych to jako odsávání tuku při liposukci :( -než žílu objevil.Hlavně u těch buclíků dětiček.Někdy se to muselo nabrat z hlavičky a popravdě,bylo to rychlý,vždycky se trefil skoro na první pokus.Tak si vyberte,co je lepší.Ještě štěstí,že ten doktor byl tak aktivní a nenutil to dělat nás,i když to naše práce byla.
Pa L.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
6.8.12 11:48

pravidelné odběry

Se synem musíme chodit 2× týdně na krev (KO + diferenciál). Nejprve jsme chodili na odběr z prstíku do Bílého domu (Brno), ale jelikož došlo k nějakým nesrovnalostem, nyní chodíme do Dětské nemocnice, kde jde odběr udělat pouze z žilky. Nedokážu si představit jak toto absolvujeme, když musíme chodit 6 týdnů, 2 x týdně. Malej chudák vždycky tak pláče a je z toho dost vystresovanej, pak se mi celej den budí škubnutím a pláče ze spánku. První odběr proběhl ze žilky na ruce, hlavu jsem odmítla, ale stejně bude muset asi jednou na hlavičku dojít, protože po čase nebude kam píchnout. Odběry z hlavičky jsme absolvovali několikrát při hospitalizaci před cca 3 týdny, to měl syn 3 týdny a nebylo možné údajně žílu napíchnout. Chápu, že odběr z hlavičky je jistější, ale ať se na mě nikdo nezlobí, jak se přišlo na to, co propagují sestry a lékaři, že odběr bolí méně? Ptal se někdo miminek? Odpověď, že tak pláčí, protože je člověk omezuje v pohybu mě nijak nepřesvědčila. Samozřejmě to nemyslím nijak špatně, ale syna to vždy viditelně hodně rozruší. Mohu srovnat všechny typy odběrů a např. při odběru z prstu je relativně klidný, každopádně za 10 minut o ničem neví. U ostatních odběrů už je to o poznání horší.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1823
7.8.12 18:19

Malej, když brali z hlavičky ve 3 měsících, tak to nabírala doktorka. Sestřička držela. Odmítla jsem opustit ordinaci a jenom jsem dostala zakázáno tišit (dát dudlík), že když se vzteká, líp to teče. Malá o tom za chvilku nevěděla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2400
7.8.12 18:27

Mým dětem oboum brali z hlavy už v porodnici a naschvál ho odnesli tak rychle, abych u toho nebyla. Uprvního syna dokonce sestra nechala syna samotného v nemocnici na dvou měsících na vyšetřovně s kanylou v hlavě i když řval. Poznala jsem ho podle hlasu tak jsem vtrhla do dveří a našla ho tam samotného. Jojo. Holky buďte s dětmi pokud to jde. Oni to ty sestry berou jako Baťa cvičky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí