Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj holky
chtěla jsem se zeptat, když má mimi opruzeniny má to jen červené nebo jsou tam i pupinky.
Dík za odpovědi
Ahoj Mareto, rozhodne to muzou opruzeniny brzy byt a tak radeji rychle namaz treba Rybilkou a nech vetrat co nejvice to jde ![]()
Simona
Ahoj,
je to určitě opruzený, ale zatím malinko. Červená prdelka je hned, hlavně v těhlech vedrech. Když se to nevětrá nebo nemaže, bude to horší.
My jsme s tím taky měli problémy, Mates měl dokonce takové tmavě červené mapy, až mi z toho bylo do breku, jak mi ho bylo líto. Tak jsem hodně větrala bez plenky a mazala rybylkou, až se to úplně ztratilo. Jo, a ještě jedna záludnost. Červenej zadeček může mít taky od citrusů, které baští maminka (pokud kojí
). Náš Matýsek to párkrát taky měl a já pořád nevěděla, čím to je. Větrala jsem, mazala a bylo to pořád stejný. Pak jsem přestala pít pomerančový džus a hned bylo po problému!
V.
Na opruzeniny nase batole nastesti netrpi, ale i tak se snazim co nejvic mu vetrat zadecek, zvlast ted, v tech vedrech. Pokud se objevi podezrele fleky, pouzijeme misto „obyc“ kremu proti opruzeninam Bepanten nebo je skvely i krem od Weledy.
Veru
Dokud jsme používali vlhčené ubrousky, tak byl občas malý opruzený. Naposledy jsme zkoušeli Johnson´s and Johnson´s a čtrnáct dní jsme se nemohli zbavit vyrážky, co po tom malý dostal. Tak jsem se naštvala a ubrousky vyhodila . Od té doby malýho dvakrát denně opláchnu pod sprchou (dá to sice víc práce), a po opruzeninách není ani stopy.
Holky, malému se dnes objevili u prdelky malinké červené pupínky, no a samozřejmě zčervenalá pokožka. Chci se zeptat, je lepší Bepanten nebo Rybylka? A za jak dlouho to asi zmizí nebo za jak dlouho by se to mělo začít lepšit ![]()
P.S. právě větráme ![]()
Ahoj Maretko, opruzeniny jsou místa zbarvená dočervena a pupínky být můžou a nemusí, ale náš malej tam měl vždycky takové hrubší místečka.
A nedávno se mu (v těch vedrech) objevily i bílé pupínky a tak jsem to při každém přebalování mazala jen a jen obyčejnou heřmánkovou mastičkou a do 3 dnů to bylo lepší....... jinak už od narození používáme jen Rybilku a jsme spokojeni, protože stačí opravdu jen maličko namazat, ale vyzkoušeli jsme i jiné značky.................... pa pa a krásný den
Janča a Tomášek 9m
Malá měla opruzeniny, myslím že z vlhčených ubrousků. Takže sem ji pokaždý umývala pod tekoucí vodou, neustále větrala prdýlku, mazala sem Rybilkou i Bepanthenem, ale vůbec to nezabíralo, tak sem šla k doktorce, ta napsala Imazol, a za dva dny bylo po problémech. Skvělá mastička, můžu doporučit.
Bibina
Ahojky,
Naše Niki naštěstí na opruzeniny moc netrpí,ale pokud se něco objeví nedám dopustit na baby krém od Weledy a do rána je prdelka v pohodě.Mažu každý den na noc a přes den při častém přebalování Rybilkou.
Obě mastičky můžu doporučit
Naďa.
Ahoj holky,
náš malej docela dost trpěl na opruzeniny,taky z vlhčených ubrousků-snesl jen Pampers,od Johnsna měl prdelku „živou až do masa“.V takových stavech jsem mazala i genciánou.Jinak v těch lepších stavech pomáhal bezvadně Bepanthen.
Jednou se nám stalo-kojila jsem,ale brala jsem antibiotika,že dostal mykozu do prdelky-nepomohlo nic a zadeček byl úplně popraskanej a krvavej
.Doktorka nám napsala Canesten a bylo vše OK ![]()
Nikomu nic takovýho nepřeju,myslím,že ho to muselo moc bolet.
Pa L.
Ahoj maminky, chtěla jsem se zeptat, ale raději anonymě, protože sem chodí moje mamka a ta by zase remcala…tak se omlouvám.
Malému se okolo pindíka udělala velká opruzenina, asi to má po novém čaji, nebo nevím. Poradíte, čím to mazat, aby se to co nejdříve zahojilo? Jo, a prosím, dejte typ na něco levnějšího a účinného, nemám ted moc peněz, snad pochopíte. Díky moc.
Ahoj, chápu, měla bych to asi podobně ![]()
No, pokud mužu mluvit za nás, tak se nám osvědčila Rybilka, obsahuje Panthenol, oxid zinečnatý, rybí tuk a další, nevim přesně co, ale fakt super. Roztírá se skvěle, příjemně voní a opravdu stačí slabá vrstvička na kůži. Samozřejmě teda co nejvíc větrat, ale chápu, že to nejde pořád. Mužeš taky zkusit vlhčený ubrousky od Rybilky-Neo plus, taky maj Panthenol a mužeš je po použití hodit do záchodu
Chceš, aby to bylo levné, tak Rybilka drahá není, teda aspon pro mě ne a ty ubrousky taky ne, ty stojí okolo 80,–Dřív jsem zkoušela i jiný krémy, ale nic nám moc nezabíralo, malá s tím měla dost potíže od miminka. Rybilka má i dobrý balení, tuba s tím cvakacím víčkem
Tak zkus a uvidíš sama ![]()
Za me imazol a pokud máš gencialku- fialovou vodičku. Tak to potři tím. Gencialka je jistoto. Stojí do 50kč myslím
Při každém přebalení potírat černým čajem, mazat ráno a večer Imazol nebo Imazol+ hodně větrat možno potírat i slabým rozrokem hypermanganu, ale opravdu slabým musí být růžový! Nepoužívat vlhčene ubrousky!