Alergie na jablko?

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
378
31.7.05 13:14

Alergie na jablko?

Ahojky holky, mám dotaz. Po skončení šestinedělí malý baštil UM - Beba 1 HA od Nestlé, od 5. měsíce pak Beba 2 HA. Já sama jsem alergie (pyly, trávy, prach, peří, některé potraviny), takže proto malý baští hypoalergenní. Před 14 dny jsme začali, dle doporučení lékařky, s příkrmy. Nejdříve mrkvičku, pak brokolici - nechutnalo mu to, řval u toho (to je prý ale v začátcích normální), ale jinak v pohodě. Před pěti dny jsme začali s jablíčkem (Hami) - to mu strašně chutná, směje se u toho, no zkrátka baští jedna radost. ALE - před třemi dny jsem si všimla na krku pupínků. Myslela jsem si, že je to z vedra, potničky. Dneska jsem ale zjistila, že se to zvětšilo - tedy, má pupínky na celém krku (jen zepředu). Nejsou to vystouplé pupínky. Spíš jen taková krupička, na dotek skoro neznatelné. Ale jsou vidět. Spousta malých drobných červených teček. Myslíte, že by to mohla být alergie na jablíčko? Třeba je pro něj moc kyselé nebo mu vadí vit. C? Chtěla jsem zajít k pediatričce, ale ta naše má zrovna od 1.8. do 19.8. dovolenou. Poradíte? :?:
A pak jsem se ještě chtěla zeptat, když teď jablíčko vy:,–(ím, mám pár dní počkat nebo mu můžu dát jiný příkrm už teď??? :?:
Jo, a malý měl nedávno ukončený šestý měsíc, takže začínáme sedmý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
2114
31.7.05 13:29

Ahoj, jak si popsala co ma na krku moje 6m dcerka to mela (v 5m) taky a Dr mi rekla ze to nic neni, po par dnech ji to zmizelo a od te doby nic. Alergici nejsme. Pokud zavadis prikrmy melo by se od kazdeho noveho dat treba jen 2-3 lzicky a pockat co to udela, ja to teda takhle nedelala ja dala rovnou celou sklenicku a nikdy nic ale ty by jsi (vzhledem k te tve alergii) to mela delat urcite takhle. Jinak pokud myslis ze po tom jabku je to alergicka reakce myslim ze na nic cekat nemusis - zkus neco jineho a pak zas jabko a uvidis treba ma opravdu jen to co mela moje holcina. Sany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6429
31.7.05 16:27

Ahoj,

malá měla po jablku opakovaně ekzem (v 7 a 9m).
Zkusili jsme jej až v roce a je to OK.

Jinak krupičku ALE BÍLOU, tužší kůži, to jsme měli také občas snad jako slabší reakce na určité potraviny. Už se ale dlouho neobjevily.
Mazali jsme je vytrvale Lipobase či Expicial U Lipolotio (snad si to pamatuji spravně), po delší době zmizely..

To co popisuješ mi připadá možná jako potničky? Byla vedra…
Omývání vodou ev. ošetření krémem na opruzeniny by mělo pomoci..
Nám na tohle zabíral Bepanthen.. + Když malá začala být na břiše dělší dobu = krk větral :-)

E.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
510
31.7.05 17:30

Ahoj,
taky bych to tipla na potničky, ale jestli chceš zkusit něco jiného, kup třeba tu stejnou přesnídávku hruškovou - teď nevím, jestli byla od Sunárku, ale naší malé taky moc chutnala a nebyla až tak sladká. Navíc říkají, že hruška je ještě mírnější na alerg. reakce než jablíčko a banán.

Později, když Barča chutnala něco novýho a objevily se pupínky, počkala jsem tak měsíc a zkusila to znovu. Většinou už v pohodě. Je toho na ně hodně novýho :)

Zatím,

Veronika, Barča 10m a *Alenka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
378
31.7.05 20:40

Poděkování

Ahoj holky, díky moc. Manžel si taky myslí, že to budou potničky. Pak nás ještě napadlo, že by to mohlo být od toho, jak malej poslední dobou strašně slintá. Takže jedno s druhým. Pro jistotu jsem mu ale dneska jablíčko nedávala, a zítra dáme buď mrkvičku nebo zkusíme na:,–(it hrušku. Snad to bude v pohodě, držte palce :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.21 13:49

Alergie na jablko?

Ahoj, zkoušíme příkrmy. Jednodruhové zeleniny v pohodě, malá se na jídlo vždy těší, ale zatím dáváme jen pár lžiček. Včera jsme zkusili jablíčko a už při jídle ji začalo téct z očička a pak začla brečet. Myslela jsem že jí to jen nechutná, dneska jsem ho zkusila znovu a opakovalo se to včetně slzení oka. To mi přijde divné. Může to být alergie? Nebo s tím jablkem máme ještě počkat?

• Citovat
  • Upravit
5894
15.3.21 14:02

Alergie na jablka je běžná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
15.3.21 14:46

@Valentynka Na jablíčka je alergie běžná na hruštičky a mrkvičky méně častá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
15.3.21 14:56

@xjuklickova @Annabela11 Takže myslíte že to byla alergická reakce? A co teda s tím? Za jak dlouho mužeme jablíčko zkusit znovu?

• Citovat
  • Upravit
5894
15.3.21 15:06

Než bude vědět, co říká, tak bych to nepokoušela, prostě jablka nemůže. celkově s příkrmy bych počkala a možná bych zvážila návstěvu imunologie, aby jí odebrali na potravinové alergie. Bývají to zkřížené alergie a není potřeba si zahrávat…bříza – jablko, karotka, broskev, brambor, hruška, celer, lískový oříšek;

Kolega může jen určitý druh jablek, ale už je dospělí a jaksi umí zareagovat včas.
někdy pomáhá uvařit, to mám třeba ja s rajčaty, od kečupu po cokoliv, jen ne syrová, to okamžitě oteču.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
15.3.21 15:15
@Anonymní píše:
@xjuklickova @Annabela11 Takže myslíte že to byla alergická reakce? A co teda s tím? Za jak dlouho mužeme jablíčko zkusit znovu?

No může syn měl alergii na rajčata to jsem ho tedy kojila…tak jsem je přestala jíst. Asi bych se poradila s lékařkou

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4155
15.3.21 17:29

Poraď se s pediatrem a zatím jablko nedávej. A dobře sleduj reakce při zavádění dalších potravin.

@xjuklickova ségra může jen jablka Golden, po jakémkoliv jiném se dusí. A to samé ořechy, pekany v pohodě, jakékoliv jiné jsou průšvih.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí