Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@kalajka Odběr plodové vody se dělá někdy kolem 20tt, dříve rozhodně ne.
No mě dělali odběr plodové vody v Plzni včera a šla sem na sál na malé lehatko jen v noční košili a břicho mi později dezinfekci pak doktor jezdil sondou po břichu aby zjistil jak mám miminko uloženy, měl jen pro sebe malou obrazovku tak že to viděl jen on pak tenkou jehlou udělal v pich který sem necítila akorad sem cejtila jak mi nemohli nabrat plodivou vodu hned tak to bolelo jako když vás Pícha vosa, no a po čtvrtém zdárném náhradním už to nebolelo. měla sem vodu na břišní stěně proto prej nesla odebrat napoprvé, pak mi ještě nabrali na sále krev a pak sem odpočívala dvě hodiny na poloholovacim kresle mohla sem pít i jíst a za dvě hodiny mi pustili domů, sem řada že sem to dobře snášela a neomezovala sem normálně rano snesla koblížek před zákrokem a nic mi nebylo.Dva dny odpočívají ležím a pak normálně klid. režim nic těžkého nezvedas. zatím sem bez potížích zadnej potrat ani odtok plod.vody.sem řada a doufám že už to nejhorší je zažehnáno a že budu v pořádku. akorad trochu bolí mi na straně bříško jinak sem hepi.
L
Jak dlouho se musí po odběru plodové vody doma ležet? mě řekli že stačí jen jeden den.
Já jdu na odběr plodové vody v 16 týdnu - na základě pozitivního screeningu.. ![]()
Ahoj Maminky chci se zeptat, v jakém a při jakém důvodu se musí odebírat plodová voda? Já mám Leidenskou mutaci, a nevím zda mě tam kuli tomu pošlou? Dědičné to není, ani jsme v rodině neměli žádné postižení. Co myslíte maminky?
Ahoj já měla šíji 2,4 a dnes mi zjistili strašně nízké HCG v 17tt. V pondělí jdu na odběr vody. Já se vlastně odběru nebojím, ale těch vysledku. Měl někdo to samé??? A nakonec bylo vše úplně v pořádku???