odbourání nočního kojení

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
65
18.7.08 15:01

odbourání nočního kojení

Ahoj holky,
malému je 8 a 1/2 měsíce a chtěla bych odbourat noční kojení (kojím tak 1-3 za noc a malý opravdu pije, jen nedudlá) a konečně se pořádně vyspat. Všude čtu, že když má na večeři kaši, tak tak do 4,00 neměl mít hlad, tak nevím. Jen pořád řeším, jestli bude mít malý dostatek mléčné dávky za den. Přes den kojím tak 2× (max. 5 minut a to je svátek :-)), na snídani má bílý jogurt a k večeři mléčnou kaši (jinak samozřejmě masozeleninový příkrm a ovocné přesnídávky). Budou mu ty dvě kojení přes den stačit, když nebudu kojit v noci? Nebo to noční kojení ještě odbourat nemám a mám počkat až do roku? A jaké jste měly zkušenosti s odbouráváním nočního kojení? Mám z toho celkem hrůzu. Díky moc za rady a zkušenosti :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11
18.7.08 16:50

Kuki, já mám o měsíc starší holčičku a taky pořád v noci kojíme. Když se probudí jednou nebo dvakrát, je to paráda! Sice by bylo fajn se vyspat celou noc, ale zase proč dítku tu dobrotu nedopřát, když jí to dělá dobře a já to zatím jakž takž zvládám. Děti, co spí celou noc v tomto věku jsou prý spíše vyjímkou.. to mi aspoň tvrdí doktorka :) A u nás teda žádná velká porce kaše večer prostě nezabírá.. prostě se budí

tak přeju hodně sil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Cow
392
18.7.08 19:20

Kuki, taky bych to nelámala přes koleno. Mám 13 měsíční holčičku a taky tak jednou dvakrát v noci papá. Četla jsem spoustu metod o drastickém uspávání a taky o tom, že děti v noci nepotřebují jíst, ale já myslím, že to přijde samo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2073
18.7.08 20:25

Mrkni na www.kojeni.net - je tam spousta rad a informaci ,tak treba Ti neco pomuze.

Jinak u nas se kojilo nekolikrat za noc do 10ti mesicu - tkaze vim o cem mluvis, kdyz pises, ze jsi nevyspala… No a postupne se intervaly zacaly natahovat (aniz jsem cokoliv delala) a najendou v 10ti mesicich prospal celou noc.
Jo a kase nam take nepomohla.

Tak drzim pesti at se vam to podari co nejdrive a ty se konecne vyspis.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7572
18.7.08 21:33

Cha,cha,nám nepomohlo nic,ani kaše,ani nic jiného.Já jsem odbourala denní kojení a kojili jsme jen v noci,asi 2× až 3× do 23 měsíců… :pankac: ,pak jsme jeli na dovolenou a tam jsme skončili s kojením úplně,bez problémů.Od té doby spí celou noc,ó kdybych to věděla dříve,skončíme dřív.Ale občas mi chybí to potuleníčko…
Jiné mlíko nechce,vyzkoušela jsem spoustu značek,ale ráno vypije půl hrnku kefíru,pak má jogurt a na večeři mléčnou kaši,tak to stačí.
Držím palce,rozhodnout se musíš Ty. 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
18.7.08 22:10

U nas to bylo tak, ze jsem od asi 7-ho mesice, kdyz zacala mala papat vecer kasicky, v noci kojeni posunovala a posunovala - az po pulnoci,za tyden az po jedne, atd. Kdyz se mala vzbudila driv, jenom jsem ji hladila, tisila a ona zase usnula. Pomohlo ji pres den utahat, aby to proste zaspala.Docela to vychazelo a fungovalo, ale pak prisel po 8mem mesici rustovy spurt, kdy jsem par dni v noci kojila temer nepretrzite. Pak jsem zacala odbouravat nanovo, a asi v 10 mesicich jsme odbourali nocni kojeni uplne. Celou dobu jsem ji ale pres den dokojovala po kazdem jidle, az po roce jsem to zkhrouhla na ranni a vecerni kojeni, to jim pry uz staci. Kolik mleka presne potrebuje 8mi mesicni mimi ti ale neporadim.
 babeta

• Citovat
  • Upravit
1814
18.7.08 23:24

Ahoj,

já teda byla matka-Herodeska - noční kojení jsme odbourávali „násilím“ ve skoro 12 měsících. Vojtulka se budil po hodině, maximálně dvou :roll: Navíc přes den docela drasticky odmítal příkrmy, možná to souviselo s tím, že se prostě napapal v noci. Myslím, že hlad neměl, šlo jen o psychickou závislost. Takže jsem se jednou rozhodla, že prostě v noci kojit nebudu (od tatínka se v klidu napil čajíčku, ode mne ne, protože cítil lepší alternativu :roll: ) Prožili jsme 2 prořvané noci (od půlnoci, tj. doby prvního kojení) do cca 5 ráno a od té doby spinká až do rána. Tehdy jsem ještě zachovávala ranní kojení, ale řekla jsem si, že dřív jak v 5 ráno jej kojit nebudu. A to se nám povedlo dodržovat a v 16 měsících se odstavil naprosto přirozeně sám… (žádné další drastické metody nebylo třeba, ani jsem jej k tomu nenutila - prostě si nevzpomněl a bylo to…)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
19.7.08 20:44

Já skončila s nočním kojením v 8 měsících a jelikož to bylo jediné kojení, přes den už jsem nekojila, tak jsem dokojila úplně :)
Taky jsme použili drsnější metodu, ale u nás velmi účinnou. Nesmí dostat v noci nic k pití. Říká se, že kojení nahradit čajíčkem, ale to u nás nezabralo, budila se na čajíček. Takže první noc řev, ale nenechala jsem jí plakat, utišovala a tak… druhá noc už se vzbudila jen 2× - teda taky řev, ale bylo to lepší a třetí noc už spinkala celou noc a od té doby spíme obě jak nemluvnata celou noc :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
65
20.7.08 13:19

Holky díky za odpovědi, doufám, že u nás to odbourání půjde taky tak hladce (teda v rámci možností jak dítě odnaučit :-(), jak jste psaly.
Maliko , můžu se zeptat, když jsi už v 8 měsících nekojila přes den, dávala jsi nějaké umělé mléko? Nebo jak jsi to řešila s mléčnou dávkou pro malou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
394
21.7.08 10:20

Ráno a večer jsem jí dávala Sunar.
Já už měla i málo mlíka, a hlavně malá už ani nesála, jen se přicucla a odcucla a takhle pořád dokola. Pak když už mě tahala z postele 5× za noc, tak už jsem věděla, že takhle ne :-) Fakt to zkus, uvidíš, že to zabere, ale musíš to vydržet a fakt jí nedat, držím palečky.
Teď už spinká od osmi večer do devíti do rána - nááááááádhera :-) akorát teda dudlíkuje :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
21.7.08 16:03

No já koukám jak blázen. Mám holčičku, dva měsíce, usne v devět a probudí se ve čtyři, v pět ráno. Noční vstávání v jednom roce věku mi přijde nepředstavitelné :D

• Citovat
  • Upravit
65
21.7.08 16:30

Maliko, díky za odpověď a podporu :-) Jen doufám, že to půjde hladce, příští týden jsme s manželem na chalupě, tak tam to asi zkusíme, já půjdu spát do jiného pokoje a mužíček se bude starat :-)
Co já bych dala za to, aby se mi budil třeba i v osm ;-( někdy totiž vstává v 5,00 :-(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
603
7.12.10 10:15

Ahojky, Vojtíšek první půlrok v noci taky krásně spinkal - probudil se na jedno kojeni kolem čtvrté - pohoda. Teď má 8,5 měsíce a budí se co dvě hodiny. Hlad určitě nemá, jen se chce pomazlit, ale řvát dovede taky! Tak abysme se trochu vyspali, kojím 2× v noci. Chci taky odbourat noční kojení, myslím, že je to už jen zvyk, spíš zlozvyk. Na Vánoce na to budeme dva, tak do toho půjdeme :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
24.11.17 12:32

Ahoj, prosím o radu. Mám 14ti měsíční holčičku a v noci se hodně budí (od narození). Uspávám hopáním na míči, jinak neusne.. Už jsem se s tím nějak smířila, že to snad někdy přejde a začne usínat jinak (má přes 12kg, takže je to někdy masakr). V noc se budí nejmíň 5× (když je lepší noc) ale zvládne to klidně i 10× a víc… Napadlo mě, že kdybych ukončila noční kojení, tak by se to mělo zlepšit. Mát s tím někdo zkušenost? Někdy u kojení usne, ale většinou musím znovu hopsat…Nepříjde mi že by měla hlad, pořádně táhne až ráno a to mi pak příjde že mě snad vcucne celou :D Kojit určitě nechci přestat, chtěla bych kojit min. do 2 let, ale kdyby to ukončení nočního kojení pomohlo pro lepší sánek, byla bych šťastná, někdy jsem fakt už vyšťavená… Mléčné dávky se nebojím že by měla málo, co si o prso umí,,říct" tak je přes den přisátá klidně i co půl hoďky, když jsme doma…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí