Odchlýpnutý nehet od lůžka

8
8.5.25 18:03

odchlýpnutý nehet od lůžka

Dobrý den, má někdo zkušenost s odchlýpnutým nehtem (na noze) od lůžka? Navštívila jsem doktora s tím že to je plíseň a ejhle je to prý odchlýpnutý nehet od lůžka. To mě vůbec nenapadlo protože nehet vypadá žlutě a je takový černý (prý zaschlá krev). Nejhorší je, že mi doktorka řekla že to budu mít do konce života. :( :,( A já se vás ptám jestli nemá někdo zkušenost jak se to dá řešit. Já nehodlám řešit to, že mě nehet bolí v botech (což je dost časté) a že kvůli vzhledu nemůžu nosit sandálky. Další věc je že mi pod neht bude lézt písek a všechen bordel když budu bosky třeba na pláži. Nedá se třeba vytrhnout? Nemá s tím někdo nějaký zkušenosti? Co vám řekl váš doktor?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11870
8.5.25 18:29

Jo, mám to celý život. V patnácti se mi odloupl - cestou z kopce v zimních botách a už to mám desítky let.
Chvilku se to tváří, že to dorůstá a pak se to zase vrátí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8
8.5.25 18:50
@Evkad píše: Více
A mate s tím také nějaký problém? ať se mám ještě na co „těšit“. Já zjišťuji, že nemohu najít příjemný boty na dlouzejsi chůzy. Ze všech bot mě bolí nehet a začne brnět. Jako milovník celodenních túr jsem z toho nešťastná :(
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1729
8.5.25 20:49

Já měla nehet na prstu takhle odchlíplý, odrostlo to, zbytek jsem ustřihla a pak narostl nový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11870
8.5.25 21:22
@xxx_x85 píše: Více

Ne, jen se opakovaně odlepuje.
Možná to dříve bolelo. Nyní ne.

Ale odlepil se mi, i když chodím jen naboso v sandálech nebo když jsme se dlouho louhovali v bazénu (v létě na dovolené, jinak tam moc nechodíme).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1836
9.5.25 10:12

Mám taky od patnácti. Časem se přidaly další, protože jsem nemehlo a umím si velice efektivně ukopnout nohy. Takže aktuálně mám takové nehty na nohou 4. Z toho oba palce. Všechny bolely jen chvíli, teď už ne. Není to moc vzhledné, ale s tím už nejde nic dělat. Pod se mi nic nedostává ani když v létě chodím v pantoflích. Kdybych jezdila k moři a dostal se mi tam písek, tak bych ho holt prostě vypláchla sprchou. Ona to není otevřená rána. Prostě má člověk nehet, mezeru a pak klasickou kůži. To lůžko jakoby úplně sleze a je tam normální kůže, nebo jak bych řekla. Nic hrozného. Moje podiatrička mi akorát doporučila ty nehty, které hodně „ztloustly“ pilovat, aby nebyly tak vysoké a netlačily v botě. Ono to pak i mnohem lépe vypadá, skoro jako normální nehet :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Krém

• (4) + 140 recenzí

Dětská mast

• (4) + 115 recenzí