Poradna dětského psychologa
PhDr. Václav Mertin
@pavlats píše:
Tak jsem v poledne mluvila s učitelkou. Prý plakala jen chvilku a pak se normálně zapojila. Byla prý šikovná. Tak to naštěstí nebude tak horké, jak to ráno vypadá. Při vyzvednutí je vidět, že už se na mě těší, ale byla v pohodě, i když mi hned řekla, že chce být se mnou doma. Tak uvidíme, co bude ráno.
Dokonce se dnes venku potkala se starší sestrou (jsou každá v jiné třídě) a i to zvládla dobře, pak šla normálně se svými dětmi bez pláče.
Tak ty uplakaný rána snad rychle přejdou a bude to v pohodě.Akorát mi poraďte - jak reagujete, když Vám dítě ráno říká, že do školky nechce? Malá to ráno opakovala jak kolovrátek pořád dokola. Co jí na to říct?
Když řeknu, že půjde, tak se rozbrečí a já si nedovedu představit jak táhnout vzpírající se dítě, starší dceru a ještě kočár.
Abych jí řekla, že nepůjde a pak jí tam strčila - to je podraz, na to nemám žaludek.
My to probíráme už 3. rokem - každé ráno se ptá, proč tam musí, tak mu řkám, že tátové a mámy chodí do práce, já že jsem také pracovala, jen teď pracuji doma tak, že se starám o bráchu. A děti chodí do školky a školy. Tohle vysvětlení docela bere na rozdíl od toho, když jsem mu předtím trapně říkala, že se tam chodí učit nové věci… ![]()
p.s.mmch to je normální, že se jí nechce nebo ty jsi snad ráda chodila do školy či do práce a s radostí si vyskočila ráno z postele
prostě se tim netrap ![]()
@pavlats píše:
Akorát mi poraďte - jak reagujete, když Vám dítě ráno říká, že do školky nechce? Malá to ráno opakovala jak kolovrátek pořád dokola. Co jí na to říct?
Když řeknu, že půjde, tak se rozbrečí a já si nedovedu představit jak táhnout vzpírající se dítě, starší dceru a ještě kočár.
Abych jí řekla, že nepůjde a pak jí tam strčila - to je podraz, na to nemám žaludek.
Normálně - dospělí chodí do práce a děti do školky a do školy. To se nedá nic dělat, všichni musí.
Asi občas povedeš ubrečené dítě už ráno… ale když vydržíš, zmizí to rychle (samozřejmě, není-li nějaký jiný problém, ale to vypadá u Vás, že nebude).
Ahoj holky,
tak dneska už šla zase v pohodě. Sice mi ráno ještě zopakovala, že nechce, ale bylo to v pohodě. Tak snad už to bude zase dobré. Děkuji všem za příspěvky a povzbuzení.
@pavlats u nás dneska už taky ok, ráno sice s brbláním, ale pak bez slz, doufám, že nám to nenabourá víkend
Máte doma předškoláka nebo prvňáčka?
Přidejte recenzi své školce, sdílejte zkušenosti a pomozte ostatním rodičům s výběrem.
PDF ke stažení a tisku zdarma.
Omalovánky, spojovačky, doplňovačky a další. Trénink zrakového vnímání i logického myšlení pro vaše dítě.