Oddělené spaní

Napsat příspěvek
Velikost písma:
41196
9.6.20 09:56
@Gituš píše:
Co sis vybrala, to máš doma, pracuj s tím, co je ;).

Viděla bych to na základní problém: KOMUNIKACE.

Mluvíte doma o tom, že se cítíš únavená, že jsi dlouho v kuse nespala, cítíš se vyčerpaně, že se ti začínají objevovat problémy se spaním? Ví toto vše manžel?Že je pro tebe frustrující, když má deset budíku, když vstává a jde spát, že tě budí atd.? Zeptej se ho, co navrhuje za řešení, jestli ví, že upírání spánku používají lidi jako mučící nástroj a tedy rozhodně to není nic příjemného a z dlouhodobého hlediska je to i nebezpečné.

Čas od času bych to řešila spaním odděleně třeba na gauči, nebo v dětském pokoji. Aby ses aspon 2×, 3× týdne vyspala a jednou za čas díky tomu měla i chuť na sex. Mimo to, nenechala bych se v noci před spánkem vyprovokovat k hádce, chce to jednat v klidu, asertivně. Ale neřvat po člověku nazpět.

Já mám tedy taky velmi lehký spánek, ale máme na míru dělanou postel, takže je širší než obvykle, manžel se snaží být extrémně potichu, takže když jsem od něj 2m, spím jako miminko i po jeho vstávání :D.

Já takhle zkoušela s manželem mluvit asi rok. Že bez toho abych se pořádně vyspala, prostě nemůžu fungovat, jsem nepříjemná a mám toho prostě moc. Mluvila jsem o tom opravdu několik měsíců, jemně hezky, pak už důrazněji, že to prostě takto nedávám. A výsledek byl, že on to sice chápe (nemyslím si), ale že on reálně dělá maximum co může a úplně nechápe kde je problém.
U nás opravdu zabralo až vážné stop, kdy jsem přímo a jasně řekla, že buď se něco změní nebo končím, protože jsem opravdu vyčerpaná a při jízdě jsem málem bourala. A docvaklo mu to fakt až v ten den, že to není jen „běžné stěžování“, a že je nutné to vyřešit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
9.6.20 09:59
@BohunkaP píše:
Chápu, že ta situace je pro Tebe nepříjemná, když Ti chybí spánek.

Na druhou stranu - jestli Ti připadá normální bavit se s manželem stylem „posuň se a neotravuj“, tak si spolu ohledně nějaké „empatie“ opravdu nemáte co vyčítat. Takhle bych si v životě nedovolila s manželem mluvit (a dost by mne urazilo, kdyby tak on mluvil se mnou) - to neomlouvá to ani rozespalost.

Do oddělených ložnic bych se nepouštěla - spíš bych hledala cestu, jak se vyspat. Poslat manžela s dětmi pryč na víkend, odjet někam sama apod.

no, dovolím si jen říct, že za situace, kdy týden nespala a je po biopsii, by tu empatii měl mít hlavně její manžel. A že to, že jednou vybouchla v takto zátěžové a stresující situaci, nevypovídá nic o tom, jak „empatická“ je běžně ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Diagnozaotec
9.6.20 10:06

Jestli maji sex 2× tydne pri trech detech tak je uplne v poradku ze jednou rekne ze se chce vyspat a fakt nemusi s chlapem v rukavickach. Oddelene spani je podle me v poradku, akorat tam ta moznost odcizeni je.
Ale zas lepsi oddelene spani nez zklamani z nenaplnenych postelovych ocekavani.

• Citovat
  • Upravit
22051
9.6.20 10:17
@Keyllah píše:
no, dovolím si jen říct, že za situace, kdy týden nespala a je po biopsii, by tu empatii měl mít hlavně její manžel. A že to, že jednou vybouchla v takto zátěžové a stresující situaci, nevypovídá nic o tom, jak „empatická“ je běžně ;)

To už si musí do svědomí sáhnout ona sama, jestli to byl jednorázový úlet a jakým způsobem s mužem mluví normálně. Každopádně, hlášky typu „neotravuj mě“ jsou v partnerství osvědčeným spouštěčem konfliktů v podstatě za každé situace, natož když jde o „postelové záležitosti“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
41196
9.6.20 10:22
@BohunkaP píše:
To už si musí do svědomí sáhnout ona sama, jestli to byl jednorázový úlet a jakým způsobem s mužem mluví normálně. Každopádně, hlášky typu „neotravuj mě“ jsou v partnerství osvědčeným spouštěčem konfliktů v podstatě za každé situace, natož když jde o „postelové záležitosti“.

Tak jistě, ani jedna jim u toho nesvítíme, a právě proto mi přijde velice rychlé, ji šmahem odsoudit, obzvlášť pokud týden nespala, je po biopsii a mele z posledního…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22051
9.6.20 10:43
@Keyllah píše:
Tak jistě, ani jedna jim u toho nesvítíme, a právě proto mi přijde velice rychlé, ji šmahem odsoudit, obzvlášť pokud týden nespala, je po biopsii a mele z posledního…

Nikdo ji „šmahem neodsuzuje“… to je takové zbytečné házení velkými slovy :roll:

Názor naznačující, že by problém nemusel být jen jednostranný, není žádné „odsuzování“ - nevím, proč je tu v diskusích tohle slovo pořád tak oblíbené :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
588
9.6.20 10:49

Oddělené ložnice, respektive oddělené spaní funguje. Je to rozhodně pro záchranu manželství lepší, než ležet vedle člověka, v tomto případě chlapa a naštvaně myslet na to, že te vzbudil. Tím se odcizite stoprocentně rychleji. Ja to vidím u své tchyně a tchana. Oddělené ložnice několik let a vše jim funguje. Tchyně má problémy se spaním, tu když někdo vzbudí, tak už neusne. Takže takhle je vyspala a přes den naprosto v pohodě a vše funguje. Co se týče sexu, snad jste dospělý a dohodnete se. Ono kdo nezná pocit naprostého vyčerpaní, kdy ještě nemůžeš usnout kvůli člověku co leží vedle, ten tohle nepochopí. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27
9.6.20 10:49

@BohunkaP
Já teda nevím, ale zkuste se vcítit do její situace. Její chlap snad není malé dítě, se kterým je nutné jednat v rukavičkách. Mě někdo vyrušit z tvrdého spánku, tak ho sežeru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
78
9.6.20 10:51
@Anonymní píše:
Zacnu tuto diskuzi tim, ze jsem zkratka moc unavena.. Na materske jsem uz nekolik let, doma 3 deti a manzel, ktery sice doma pomaha, ale je to nervak. Posledni dobou mi na materske uz hrabe. Navic uz nekolik let jedu jen na par hodin prerusovaneho spanku. Posledni tyden mi spat neslo vubec. Mela jsem zavaznejsi zdravotni problemy a nervu az nad hlavu, s tim se mi objevily i problemy s usinanim, kdy usnu az nad ranem a za chvili pak zas vstavaji deti. Manzel chodi spat pozde (budi me) a vstava velmi brzy (zase me budi). Tedy mel by vstavat brzy, ale rano posouva 10× budik, takze vzdy jde pozde. Vsechno u nas doma vyvrelo vcera. Usnula jsem (konecne!) a manzel si ke me prisel lehnout a zacal se ke me tulit. Asi si budete myslet, ze jsem sobecka mrcha, ale byla jsem uz uplne v polospanku a manzel mi to najednou prerusil. Rikam mu, at se posune k sobe na pulku a neotravuje, ze chci spat a on se na me uplne rozcilil. Vzbudil me a hadali jsme se pak az do noci o tom, jak jsem nevdecna a necitelna. Ja se chci jenom vyspat. Nechci nic resit. Proste jenom spat! On semnou ted nemluvi, vypada to spatne, div by se nerozvedl.
Ja uz nemam energii. Chtela bych vlastni loznici. Je tu nekdo, kdo ma oddelene spani a klape vam to?

viem ze to je asi o nicom rada, ale vie to velmi pomoct so spankom pri roznych rusivych vplyvoch, odporucam stuple do usi aj to vie velmi pomoct.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
9.6.20 11:03
@Anonymní píše:
Abych reagovala na predesle. Sex mame pravidelne, neni to asi zadna hitparada, ale minuly tyden 2× a to si myslim, ze po tech letech je v prumeru normal. Ja mam doma normalniho chlapa, nechci si tu stezovat, jaky je dacan nebo hulvat, ale trosku empatie by mu prospelo. Oddelene postele nejsou resenim, protoze tu od 5.30 do 6.30 vyzvani po 5 minutach budik. Jsem po biopsii prsu a nemam kapacitu na to asertivne vysvetlovat, proc se potrebuju vyspat.

Tvůj muž by měl na tomto zapracovat a odnaučit se to, když to budí všechyn okolo. Taky jsem jednu dobu furt posouvala budík, ale odnaučila jsem se to, aby to neničilo spánek mého okolí.
Do oddělených postelí bych zatím nešla, ale nejdřív bych zkusila domluvit se s mužem, že aspon jeden den o víkendu tě nechají celou noc vyspat a vezme si na starost děti. Cháou, jak se cítíš, já jednu dobu trpěla insomnií (ještě před dětmi) a nakonec jsem musela být chvilku na lécích, protože jsem byla tak vyčerpaná, že už mi začal „vypínat“ mozek.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.6.20 11:11
@Anonymní píše:
Zacnu tuto diskuzi tim, ze jsem zkratka moc unavena.. Na materske jsem uz nekolik let, doma 3 deti a manzel, ktery sice doma pomaha, ale je to nervak. Posledni dobou mi na materske uz hrabe. Navic uz nekolik let jedu jen na par hodin prerusovaneho spanku. Posledni tyden mi spat neslo vubec. Mela jsem zavaznejsi zdravotni problemy a nervu az nad hlavu, s tim se mi objevily i problemy s usinanim, kdy usnu az nad ranem a za chvili pak zas vstavaji deti. Manzel chodi spat pozde (budi me) a vstava velmi brzy (zase me budi). Tedy mel by vstavat brzy, ale rano posouva 10× budik, takze vzdy jde pozde. Vsechno u nas doma vyvrelo vcera. Usnula jsem (konecne!) a manzel si ke me prisel lehnout a zacal se ke me tulit. Asi si budete myslet, ze jsem sobecka mrcha, ale byla jsem uz uplne v polospanku a manzel mi to najednou prerusil. Rikam mu, at se posune k sobe na pulku a neotravuje, ze chci spat a on se na me uplne rozcilil. Vzbudil me a hadali jsme se pak az do noci o tom, jak jsem nevdecna a necitelna. Ja se chci jenom vyspat. Nechci nic resit. Proste jenom spat! On semnou ted nemluvi, vypada to spatne, div by se nerozvedl.
Ja uz nemam energii. Chtela bych vlastni loznici. Je tu nekdo, kdo ma oddelene spani a klape vam to?

Nikdy jsme neměli „společné“ spaní. :mrgreen:
Jak jsme se dali dohromady starší, tak nás to ani jednoho nelákalo.

Co se kontaktů týče, to u chlapa závisí na zamilovanosti. Když jsme byly v rané fázi, objímal mě furt, teď už je to jako u normálního chlapa. Spaní na to vliv nemá. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17306
9.6.20 11:14

Způsob, jakým se tvůj muž budí je bezohlednost. Tohle bych s ním probral, prostě nemůže budit všechny okolo. Já se budím náramkem, který mi jemně vibruje a nikdo jiný to neslyší a ženu to neruší. Nepřistoupil by na to? Oddělené ložnice to už je vyšší liga, není to pro každého. My se s ženou absolutně odcizili a nakonec rozešli. Tomuhle bych se už vždy bránil. Už tak spolu lidi tráví málo času, tak chci alespoň slyšet to funění a chrupkání a být nablízku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10030
9.6.20 11:16

@zoidberg Ten náramek mě zaujal, co to je za náramek?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
9.6.20 11:20
@Keyllah píše:
Já takhle zkoušela s manželem mluvit asi rok. Že bez toho abych se pořádně vyspala, prostě nemůžu fungovat, jsem nepříjemná a mám toho prostě moc. Mluvila jsem o tom opravdu několik měsíců, jemně hezky, pak už důrazněji, že to prostě takto nedávám. A výsledek byl, že on to sice chápe (nemyslím si), ale že on reálně dělá maximum co může a úplně nechápe kde je problém.
U nás opravdu zabralo až vážné stop, kdy jsem přímo a jasně řekla, že buď se něco změní nebo končím, protože jsem opravdu vyčerpaná a při jízdě jsem málem bourala. A docvaklo mu to fakt až v ten den, že to není jen „běžné stěžování“, a že je nutné to vyřešit.

Tak jasně, jde taky hodně o to, jaký exemplář má člověk doma, že. Pokud si člověk vybral neempatického pitomce, tak z toho moc asi nevykřeše. Ale jako první krok a snaha si myslím, že je to mluvení dobré. Oni chlapi bývají nechápaví, ignoranti - a mohla bych pokračovat do aleluja :mrgreen:

Já, pokud bych byla extrémně unavená, tak bych buď strčila dítě tatínkovi - procházka, výlet - abych mohla spát, případně prarodičům eventuálně bych si najmula někoho na hlídání na pár hodin týdně, abych se vyspala. Všechno jde, když se chce.

A někteří chlapi holt potřebují kopnout do zadku, aby se probrali ;).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
36556
9.6.20 11:21
@Wani píše:
@zoidberg Ten náramek mě zaujal, co to je za náramek?

Každej fitness náramek nebo chytré hodinky to umí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí