Oddělené spaní

Anonymní
9.6.20 08:49

Oddelene spani

Zacnu tuto diskuzi tim, ze jsem zkratka moc unavena.. Na materske jsem uz nekolik let, doma 3 deti a manzel, ktery sice doma pomaha, ale je to nervak. Posledni dobou mi na materske uz hrabe. Navic uz nekolik let jedu jen na par hodin prerusovaneho spanku. Posledni tyden mi spat neslo vubec. Mela jsem zavaznejsi zdravotni problemy a nervu az nad hlavu, s tim se mi objevily i problemy s usinanim, kdy usnu az nad ranem a za chvili pak zas vstavaji deti. Manzel chodi spat pozde (budi me) a vstava velmi brzy (zase me budi). Tedy mel by vstavat brzy, ale rano posouva 10× budik, takze vzdy jde pozde. Vsechno u nas doma vyvrelo vcera. Usnula jsem (konecne!) a manzel si ke me prisel lehnout a zacal se ke me tulit. Asi si budete myslet, ze jsem sobecka mrcha, ale byla jsem uz uplne v polospanku a manzel mi to najednou prerusil. Rikam mu, at se posune k sobe na pulku a neotravuje, ze chci spat a on se na me uplne rozcilil. Vzbudil me a hadali jsme se pak az do noci o tom, jak jsem nevdecna a necitelna. Ja se chci jenom vyspat. Nechci nic resit. Proste jenom spat! On semnou ted nemluvi, vypada to spatne, div by se nerozvedl.
Ja uz nemam energii. Chtela bych vlastni loznici. Je tu nekdo, kdo ma oddelene spani a klape vam to?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4125
9.6.20 08:51

Strč děcka manželovi ať je někam vezme nejlépe na celý víkend a pořádně se prospi :)
Jinak myslím, že oddělení ložnice vedou k odcizení manželů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3281
9.6.20 08:55

Zkusila bych to řešit jinak než oddělenými ložnicemi. Nebo chodit do samostatné ložnice jen někdy, ale rozhodně bych to nezaváděla trvale. Oba si zvyknete a odcizíte se, a pak si zde budeš stěžovat, že ti chybí intimita, sex atd. Sice to někdy může fungovat i při oddělených ložnicích, když se budete navštěvovat, ale já bych se toho bála. Potom ohledně sexu se budete navštěvovat, a po sexu si půjde každý zase po svém? Nebo ráno se přijde druhý přitulit k druhému? No nevím, nechtěla bych to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Mango_Lassi
9.6.20 09:05

Pro mě by ten spánek byl a je důležitější. Když jsem nevyspalá, jsem strašně protivná, řvu na všechny a není se mnou řeč. Já tě v tom, anonymní, chápu.

• Citovat
  • Upravit
7333
9.6.20 09:06

Tak stačí oddělené postele, které budou pro jistotu oddělené zarážkou, tak jak to mají třeba kojenci, aby nespadli z postele, ale ty postele můžou být klidně vedle sebe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.20 09:07
@Anonymní píše:
Zacnu tuto diskuzi tim, ze jsem zkratka moc unavena.. Na materske jsem uz nekolik let, doma 3 deti a manzel, ktery sice doma pomaha, ale je to nervak. Posledni dobou mi na materske uz hrabe. Navic uz nekolik let jedu jen na par hodin prerusovaneho spanku. Posledni tyden mi spat neslo vubec. Mela jsem zavaznejsi zdravotni problemy a nervu az nad hlavu, s tim se mi objevily i problemy s usinanim, kdy usnu az nad ranem a za chvili pak zas vstavaji deti. Manzel chodi spat pozde (budi me) a vstava velmi brzy (zase me budi). Tedy mel by vstavat brzy, ale rano posouva 10× budik, takze vzdy jde pozde. Vsechno u nas doma vyvrelo vcera. Usnula jsem (konecne!) a manzel si ke me prisel lehnout a zacal se ke me tulit. Asi si budete myslet, ze jsem sobecka mrcha, ale byla jsem uz uplne v polospanku a manzel mi to najednou prerusil. Rikam mu, at se posune k sobe na pulku a neotravuje, ze chci spat a on se na me uplne rozcilil. Vzbudil me a hadali jsme se pak az do noci o tom, jak jsem nevdecna a necitelna. Ja se chci jenom vyspat. Nechci nic resit. Proste jenom spat! On semnou ted nemluvi, vypada to spatne, div by se nerozvedl.
Ja uz nemam energii. Chtela bych vlastni loznici. Je tu nekdo, kdo ma oddelene spani a klape vam to?

Já tě tak chápu 😁 jak já byla šťastná když poslední dítě začalo spát celou noc a dilema jestli sex, nebo radši hodinku spanku navíc jsem taky často řešila, ale můj přítel to teda chápe, že se někdy potřebuji vyspat a někdy tu hodinu zase ráda obětuju, abysme si oba užili…

Já se z nevyspání doslova hroutím, když si aspoň jednou týdně nedám 7 hodin spánku… Jsem pak jak zombie…

Možná to mohlo být tím, že jste spolu třeba už dlouho nepsali? A on je z toho podražděný

• Citovat
  • Upravit
31286
9.6.20 09:13

Upřímně, neznám nikoho, u koho by oddělení spaní dělalo dobrotu, už vůbec né dlouhodobě. To bych radši čas od času přespala třeba na gauči, nebo manželovi vysvětlila, že tě fakt žere to desatero posouvání budíku a že jestli se chce vztekat, tak ať se na to vykašle a vstává jako člověk a pak ty nebudeš prudit se stěhováním z ložnice.
Oddělené spaní je partnerská sebevražda :nevim: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31286
9.6.20 09:16

Nebo třeba nějaká „spánková hygiena“? Večerní procházka, hudba, aromaterapie, prostě abys líp usnula? Se třema dětma to musí bejt záhul, já bych do toho nešla ani boha, právě kvůli tomuhle - několikaleté nevyspání, blbnutí na MD, minimální možnost odpočinku,… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.20 09:17

Já bych teda z tohoto důvodu ložnice neoddělovala, ale jak už zde padlo, manžela víc zapoj do péče o děti, klidně ho s nimi pošli na víkend pryč a SPI a SPI. Pro mě je spánek jedna z nejcenějších komodit a bez svých 8mi hodin denně jsem na pěst, mateřská byla pro mě v tomto nejtěžší. Manželovi vysvětli, že jsi vyřízená a permanentně nevyspalá (tvé zdravotní problémy s tím mohou klidně úzce souviset) a „mazlení“ ať směřuje na dobu, kdy nespíš. A neboj, bude líp :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3371
9.6.20 09:20

Co sis vybrala, to máš doma, pracuj s tím, co je ;).

Viděla bych to na základní problém: KOMUNIKACE.

Mluvíte doma o tom, že se cítíš únavená, že jsi dlouho v kuse nespala, cítíš se vyčerpaně, že se ti začínají objevovat problémy se spaním? Ví toto vše manžel? Že je pro tebe frustrující, když má deset budíku, když vstává a jde spát, že tě budí atd.? Zeptej se ho, co navrhuje za řešení, jestli ví, že upírání spánku používají lidi jako mučící nástroj a tedy rozhodně to není nic příjemného a z dlouhodobého hlediska je to i nebezpečné.

Čas od času bych to řešila spaním odděleně třeba na gauči, nebo v dětském pokoji. Aby ses aspon 2×, 3× týdne vyspala a jednou za čas díky tomu měla i chuť na sex. Mimo to, nenechala bych se v noci před spánkem vyprovokovat k hádce, chce to jednat v klidu, asertivně. Ale neřvat po člověku nazpět.

Já mám tedy taky velmi lehký spánek, ale máme na míru dělanou postel, takže je širší než obvykle, manžel se snaží být extrémně potichu, takže když jsem od něj 2m, spím jako miminko i po jeho vstávání :D.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22566
9.6.20 09:21

Oddělené ložnice pro mě představují první krok k zániku partnerství. I když se tě snažím chápat, tak říct muži, ať neotravuje, je docela síla. I tohle se da říct jinak a hlavně slušně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
9.6.20 09:35

Abych reagovala na predesle. Sex mame pravidelne, neni to asi zadna hitparada, ale minuly tyden 2× a to si myslim, ze po tech letech je v prumeru normal. Ja mam doma normalniho chlapa, nechci si tu stezovat, jaky je dacan nebo hulvat, ale trosku empatie by mu prospelo. Oddelene postele nejsou resenim, protoze tu od 5.30 do 6.30 vyzvani po 5 minutach budik. Jsem po biopsii prsu a nemam kapacitu na to asertivne vysvetlovat, proc se potrebuju vyspat.

• Citovat
  • Upravit
26862
9.6.20 09:39
@Anonymní píše:
Ja uz nemam energii. Chtela bych vlastni loznici. Je tu nekdo, kdo ma oddelene spani a klape vam to?

Zcela se dokazu vzit do tvych pocitu. Jen radu nemam. Proste tvuj chlap ti musi doprat cas na spanek. Bez spanku to nejde.
A jeho rani system vstavani, to bych nesnesla :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53190
9.6.20 09:41
@Anonymní píše:
Abych reagovala na predesle. Sex mame pravidelne, neni to asi zadna hitparada, ale minuly tyden 2× a to si myslim, ze po tech letech je v prumeru normal. Ja mam doma normalniho chlapa, nechci si tu stezovat, jaky je dacan nebo hulvat, ale trosku empatie by mu prospelo. Oddelene postele nejsou resenim, protoze tu od 5.30 do 6.30 vyzvani po 5 minutach budik. Jsem po biopsii prsu a nemam kapacitu na to asertivne vysvetlovat, proc se potrebuju vyspat.

Jak tě chápu!!! Nesnáším posouvání budíku! U nás se to vyřešilo až s mým nástupem do práce, kdy vstávám dřív, než manžel a nemusím se toho zúčastňovat :mrgreen: :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22048
9.6.20 09:42

Chápu, že ta situace je pro Tebe nepříjemná, když Ti chybí spánek.

Na druhou stranu - jestli Ti připadá normální bavit se s manželem stylem „posuň se a neotravuj“, tak si spolu ohledně nějaké „empatie“ opravdu nemáte co vyčítat. Takhle bych si v životě nedovolila s manželem mluvit (a dost by mne urazilo, kdyby tak on mluvil se mnou) - to neomlouvá to ani rozespalost.

Do oddělených ložnic bych se nepouštěla - spíš bych hledala cestu, jak se vyspat. Poslat manžela s dětmi pryč na víkend, odjet někam sama apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Victoria

• (4.4) + 20 recenzí