Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ahoj, potřebovala bych nezávislý pohled. Seznámila jsem se s klukem, první skoro dva měsíce bylo všechno super, pořád jsme si psali, volali, on za mnou jezdil, nutno říct, že jsme spolu nespali…pak jsem udělala chybu a napsala mu, že mi na něm začlo záležet a on mi pak řekl, že potřebuje čas, že když se mnou není, tak se mu po mě nestyska ale kdyz je se mnou je šťastný a je mu dobře.
Hned na začátku mi říkal, že 10 let neměl s nikým vztah a jr zvyklý na to být sám a neví, jestli by to chtěl změnit. Myslíte si, že má smysl se o něco snažit? Nemyslím to tak, že bych se vnucovala, ale jestli s ním stále udržovat kontakt, jestli to má smysl
Jako že jsi mu po dvou měsících napsala, že Ti na něm začlo záležet je chyba? To si nemyslim a start máte teda hodně pomalej.
Záleží na tom, co od toho očekáváš. Jestli je Ti s nim dobře a seš s jeho postojem v pohodě, tak bych to nechala být a pokračovala ve stejných kolejích. Jestli se Ti po něm ale stýská, když spolu nejste (a jemu ne), tak bych radši hodila zpátečku. Já takhle byla zamilovaná do kluka, kterej mi taky od samého začátku nic nesliboval, já si nejdřív myslela, jak to mám na háku, ale neměla jsem. On se nakonec stáhnul, ale táhlo se to takhle skoro 8 měsíců, dost jsem se trápila.
No, asi se to nedá paušalizovat, ale z mé zkušenosti, pokud něco takového muž říká, tak to není tím, že nechce obecně vztah, ale nechce ho s tou ženou, které to říká. Asi před 5 lety jsem zažila něco podobného jako ty. Pořád říkal jsem léta sám, nechci vztah, neumím žít ve vztahu, nerozumím ženám… Snažila jsem se být chápavá a trpělivá, do ničeho ho netlačit. Nakonec to dopadlo tak, že jsme se pak nějakou dobu neviděli a on mi napsal, že potkal ženu, se kterou si rozumí a s ní ten vztah ochotný zkusit je
Dneska jsme kamarádi, už k němu mimo běžných kamarádských citů nic necítím, ale tenkrát mi to dost ublížilo. Pak jsem ještě potkala pár chlapů, co taky tvrdili, že se bojí vztahu a kdesi cosi a přišlo mi, že vždy to byly jen výmluvy. Prostě jsem je nezaujala natolik, aby se mnou do toho vztahu šli a bylo jim blbé říct to na plnou hubu
Též to přišlo vždy po pár měsících, kdy bylo vše (z mého pohledu) super..
Bud opatrna. Tohle jsou takovy alibisticky zvasty. Po dvou mesicich proste vis, jestli nekoho chces nebo nechces a pokud chces, tak druhe strane urcite nerikas takove veci jako on. Ja bych se vidat asi neprestavala, ale hodila bych trochu odstup, i kdyz se to snadno rika, ja vim. Bohuzel bych souhlasila s Natally, je to tvrda pravda. Mam to tedka s jednim expertem podobne a zacalo mi to byt tak nejak jedno. Proste vzdycky kdyz nekdo zacne trepat, jak potrebuje cas a podobne kydy, tak to dobry neni.
Souhlasím s @Nattally3, napsala to opravdu výstižně, mám stejnou zkušenost.
Ne - nechce tě. Lichotí mu zájem, ale to je všechno. A přiapdá si mužněji když tě posílá do háje, ale zase je dost zbabělec, tak to nezvládne říct rovnou.
Díky za názory. Já se snažím držet od té doby odstup, ale je to teda docela těžké. Po roce a půl jeden chlap, co mě zaujal…ale idiota za sebe dělat nechci.