Odebírání dětí v zahraničí

1.4.23 14:27

Odebírání dětí v zahraničí

Pro někoho nejspíš úsměvný dotaz, ale přesto se zeptám. Děsí mě, jak snadno se dají odebrat děti v Norsku, a to údajně i turistům. Z tohoto důvodu Norsko škrtám ze seznamu přání a ráda bych jela na dovolenou do Anglie. Nicméně nějaké případy odebrání dětí byly i tam. Je možné i v Anglii aby tam odebrali děti turistům, kteří zde jsou třeba jen na týden, dva?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
9787
1.4.23 14:31

V létě jsme projeli s dětmi celou Skandinávii a nikdo nám je nesebral ani se o to nesnažil :lol: Opravdu nevěřím tomu, že se odebírají děti turistům, kteří se o děti starají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35857
1.4.23 14:40

Proč by někde brali děti turistům? 8o ty nějak ty děti zanedbáváš, že tě takový věci vůbec napadnou?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4105
1.4.23 14:44

Jaký máš postoj k fyzickým trestum? Co si myslíš o tom, že jedno plácnutí žádnému dítěti neublizilo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5149
1.4.23 14:56

To jako mlatis deti na verejnosti, ze z toho mas strach?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5810
1.4.23 14:59
@Jahru píše:
V létě jsme projeli s dětmi celou Skandinávii a nikdo nám je nesebral ani se o to nesnažil :lol: Opravdu nevěřím tomu, že se odebírají děti turistům, kteří se o děti starají.

Jee, to jsme loni chtěli taky :srdce: co komáři? Nás to nakonec odradilo, tak jsme vyrazili autem na Lefkadu :mrgreen: tam jsme se málem upekli ve vlastním potu, takže příště jedině sever :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.4.23 15:16

Turistům asi těžko. Co jim po jejich dětech? Ale mám švagrovou vdanou v Anglii. Její kluci jsou dospělí mladí muži, kteří mají slečny a mají jiné starosti. Prvá jsem tam byla, když jim bylo 6 a 3r. A ano. To se bála. Ona je taková prudká povaha. Vždycky říkala, že sama sebe musí uzemnit, aby jim nedala na zadek nebo nějak nezakřičela na veřejnosti. Aby ji někdo neudal. Že by se nerada dostala do hledáčku sociálky. Tímhle směrem měla lufty. Toho staršího měla s prvním manželem a ten ji dělal peklo docela dost. Nechtěla na sebe upozorňovat.
Ona se dokonce tak bála. To jsem tam tehdy zrovna byla. Když ji ve škole řekli, ať děcka neučí češtinu. Ať je učí jiné jazyky, že v podstatě je čeština zbytečná. A to je prosím pěkně, dávala na nějakou výběrovou, placenou školu. Vozila je každé ráno někde dál dítě školy. A ona s nima opravdu přestala mluvit našim jazykem. Takže synovci se domluví maximálně na úrovni dvouletého dítěte. Jestli s nimi chtějí naše děti být v kontaktu. Tak se musí naučit AJ, NJ nebo ŠJ.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2671
1.4.23 15:52
@Kelsey píše:
Turistům asi těžko. Co jim po jejich dětech? Ale mám švagrovou vdanou v Anglii. Její kluci jsou dospělí mladí muži, kteří mají slečny a mají jiné starosti. Prvá jsem tam byla, když jim bylo 6 a 3r. A ano. To se bála. Ona je taková prudká povaha. Vždycky říkala, že sama sebe musí uzemnit, aby jim nedala na zadek nebo nějak nezakřičela na veřejnosti. Aby ji někdo neudal. Že by se nerada dostala do hledáčku sociálky. Tímhle směrem měla lufty. Toho staršího měla s prvním manželem a ten ji dělal peklo docela dost. Nechtěla na sebe upozorňovat.
Ona se dokonce tak bála. To jsem tam tehdy zrovna byla. Když ji ve škole řekli, ať děcka neučí češtinu. Ať je učí jiné jazyky, že v podstatě je čeština zbytečná. A to je prosím pěkně, dávala na nějakou výběrovou, placenou školu. Vozila je každé ráno někde dál dítě školy. A ona s nima opravdu přestala mluvit našim jazykem. Takže synovci se domluví maximálně na úrovni dvouletého dítěte. Jestli s nimi chtějí naše děti být v kontaktu. Tak se musí naučit AJ, NJ nebo ŠJ.

A není ona náhodou trošku paranoidní? Znám hned dvě holky, co se vdaly do Anglie. Všechny jejich děti normálně česky mluví a nikdo s tím nemá problém. Naopak se česky učí i jejich tatínci. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.4.23 15:58
@Livi92 píše:
A není ona náhodou trošku paranoidní? Znám hned dvě holky, co se vdaly do Anglie. Všechny jejich děti normálně česky mluví a nikdo s tím nemá problém. Naopak se česky učí i jejich tatínci. :nevim:

Asi ne. On ten její bývalý. První manžel ji tak dokopal, že několik měsíců tam ležela v nemocnici. Hore nohy. Aby kluka udržela. On ji dělal i dlouho po rozvodu peklo. Tak se nedivím, že se bála, jestli ji nějak vyhrožoval. To víš, že vše nám neřekla, co jí dělal za peklo. Jestli jí nějak i vyhrožoval socialkou, že se jí tak bála :nevim:. Nechtěla mít prostě problémy. To byl takový ten parchant, který si všechny omotal kolem prstu. Ale byla/je to svi. ně. Asi nechtěla nějak vyčnívat. A že nemá kluky učit češtinu. Jsem to slyšela osobně. To jí řekla tehdy učitelka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9787
1.4.23 16:55
@Acinore píše:
Jee, to jsme loni chtěli taky :srdce: co komáři? Nás to nakonec odradilo, tak jsme vyrazili autem na Lefkadu :mrgreen: tam jsme se málem upekli ve vlastním potu, takže příště jedině sever :lol:

Komáři skoro žádní. Až nás to překvapilo. Po zkušenostech před 15 lety jsme jeli vybaveni repelenty a použili jsme ho jednou, možná dvakrát. Ale příbuzní tam byli cca 3 týdny před námi a ti si komárů užili dost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
1.4.23 17:16

@Kelsey můžu se zeptat proč tam ještě zůstává? Taky žiju v zahraničí ale v takových podmínkách bych teda rozhodně nebyla..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.4.23 17:22
@Jemako píše:
@Kelsey můžu se zeptat proč tam ještě zůstává? Taky žiju v zahraničí ale v takových podmínkách bych teda rozhodně nebyla..

Ona má druhého manžela Angličana. Má tam léta vybudovanou firmu. Už dospělé ty syny. Ti kteří byli malí. Ona je tam no skoro 26 nebo 27 let. Už se nevrátí. Už by tady neuměla žít. Mají tam barák. Nežijí v nájmu. Jeden kluk si koupil loni byt. Druhý se na to chystá.
Neuměli by tady žít. A ona bez synů pryč nepůjde do jiného státu žít. Nedovedu si představit, že její druhý muž by chtěl žít tady. Na dovolenou sem jo. Ale na stálo určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2607
1.4.23 17:26

@Kelsey tak jestli už jsou dospeli tak je to jasný.. To mi uniklo… No neumím si představit že by mě někdo zakazoval mluvit s dětmi rodným jazykem..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
74217
1.4.23 17:30
@Jemako píše:
@Kelsey tak jestli už jsou dospeli tak je to jasný.. To mi uniklo… No neumím si představit že by mě někdo zakazoval mluvit s dětmi rodným jazykem..

Anglii miluji. Vždycky byla moje srdcovka. Toto bylo tehdy zklamání, když jsem to od té učitelky slyšela. Takové ponižující.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35857
1.4.23 17:32
@Jemako píše:

Tak asi nezakázal, ale když máš muže cizince, tak dost lidi pak prostě už mluví jen jedním jazykem, než aby vše opakoval pak ještě česky dětem :nevim: my mluvíme oba doma česky a i tak je to dost těžký udržet, dítě si do toho přidává svůj druhý jazyk atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Knihy z edice Disney Baby

• (4.8) + 40 recenzí

O Budulínkovi

• (5) + 5 recenzí